Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ...

 Στο στόχαστρο θρασύτατων ιερόσυλων έπεσε η εικόνα του Αγ. Νικολάου της εκκλησίας που φέρει το όνομά του στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με πληροφορί...

 Στο στόχαστρο θρασύτατων ιερόσυλων έπεσε η εικόνα του Αγ. Νικολάου της εκκλησίας που φέρει το όνομά του στην Πρέβεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr η εικόνα χρονολογείται 100 περίπου ετών και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκλάπη την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ενώ μόλις εχθές έγινε αντιληπτή η απουσία της. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η εικόνα εκλάπη από τον προθάλαμο της εκκλησίας στον οποίο μεταφέρονταν, αυτές τις μέρες και παρέμενε εκεί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να μπορούν να την προσκυνήσουν οι πιστοί. Μετά τις 6 το απόγευμα κλείδωνε και ο προθάλαμος γεγονός που φανερώνει ότι η κλοπή έγινε στο διάστημα της ημέρας έως το απόγευμα.
Η πράξη αυτή πάντως φανερώνει ερασιτέχνη γιατί σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του pamepreveza.gr δίπλα της υπήρχε μια ακόμη εικόνα μεγαλύτερης αξίας από αυτή του Αγ. Νικολάου την οποία δεν πείραξε ο δράστης.

----------------------


1 σχόλιο

  1. ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ.ΤΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΤΗΣΕΙ ΟΙ ΓΥΦΤΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΚΕΙΜΗΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.