Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΗ SHELL!!! ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...

Η Τουρκία υπογράφει σήμερα με τον πετρελαϊκό κολοσσό Shell, τη μεγάλη συμφωνία για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο κα...

Η Τουρκία υπογράφει σήμερα με τον πετρελαϊκό κολοσσό Shell, τη μεγάλη συμφωνία για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Τουρκία. Οι υποθαλάσσιες έρευνες τις οποίες ετοιμάζει τη Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να ανεβάσουν την ένταση καθώς η Άγκυρα υποστηρίζει πως θα πραγματοποιηθούν εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας! Το σημείο αυτό είναι κρίσιμο καθώς η Τουρκική ΑΟΖ ίσως και να μην αναγνωρίζει την κυριαρχία του Καστελόριζου στα θέματα της ελληνικής ΑΟΖ.

Mέχρι στιγμής έχει τονιστεί πως οι σεισμικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά της Αττάλειας χωρίς να διευκρινιστεί το ακριβές σημείο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, oι υπεύθυνοι της Shell θα συμμετάσχουν στην τελετή υπογραφής που θα διοργανωθεί στη γειτονική χώρα. Στην τελετή θα παραβρεθεί και ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίο θα υπογράψει τη σύμβαση.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν με τα έξοδα τις Shell και τα έσοδα που θα προκύψουν από την ανεύρεση φυσικού αερίου ή πετρελαίου θα μοιραστούν ισόποσα ανάμεσα στην Τουρκία και την Shell.

Η Άγκυρα πριν από λίγους μήνες έχει υπογράψει την παράνομη συμφωνία με το Ψευδοκράτος , η οποία καθορίζει την υφαλοκρηπίδα ανάμεσα στην Τουρκία και το Ψευδοκράτος. Δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα των ερευνών να πραγματοποιηθεί και ανοιχτά της Κύπρου. (onalert)

7 σχόλια

  1. "Τον Ιούνιο του 2010 η Shell ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας στην Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. έναν από τους σημαντικότερους ομίλους στην Ελλάδα. Η πώληση αφορά τις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, τα οποία θα εξακολουθήσουν να διατηρούν το σήμα και τα προϊόντα της Shell μέσω μίας, αρχικά, πενταετούς Σύμβασης Άδειας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ της Shell και Motor Oil Hellas, τις δραστηριότητες των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, των χημικών, του υγραέριου, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής και τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα" (http://www.shell.gr)

    Σε ποιον θα κάνετε μποϋκοτάζ, ρε παιδιά, στην Motor Oil Hellas του Βαρδινογιάννη; Γιατί δεν ενημερώνεστε πριν γράψετε, ώστε να μην παραπληροφορείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά.Στο πρατήριο που βάζω βενζίνη shell εργάζονται κάθε μέρα 10 Έλληνες από 22-35 ετών.Αν τους απολύσουν τι θα γίνει;Και ο Βαρδινογιάννης έχει τα περισσότερα καράβια του υπό Ελληνική σημαία,και απασχολεί Έλληνες ναυτικούς.Αν τους απολύσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η SHELL ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Η MOTOR OIL ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εφόσον αυτό έχει ανακοινωθεί επίσημα από την Shell,στο δικό της site, έχει γίνει πιθανότατα ακριβώς για να μην τεθεί θέμα μποϋκοτάζ σε πρατήρια τα οποία "απλά φέρουν το σήμα της εταιρίας, αλλά κατά τα άλλα δεν ανήκουν σε αυτήν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 22/11/11 10:08 μμ

    Το θέμα δεν είναι ότι στα πρατήρια με το σήμα Shell εργάζονται Έλληνες, διότι και στα άλλα Έλληνες εργάζονται. Το θέμα είναι ότι η Μότορ Όιλ (Ελλάς) είναι εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ, εν αντιθέσει π.χ. με την ΒΡ που δεν είναι. Πηγαίνετε, λοιπόν, να βάλετε βενζίνη από την βρετανική (πολυεθνική είναι κι αυτή) ΒΡ (British Petroleum) και σαμποτάρετε τον ... Βραδινογιάννη!...

    ΥΓ: Τις γεωτρήσεις τις κάνει η Royal Dutch Shell, εταιρεία πολυεθνική, που δεν έχει καμμία σχέση με τα εν Ελλάδι πρατήρια που φέρουν το σήμα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ WWW.SHELL.COM ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει σε διάφορες ιστοσελίδες, όπως το Bloomberg. Η πηγή μπορεί κάλλιστα να είναι τουρκική. Αυτό που ενδιαφέρει είναι, ότι η όποια συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ με κράτος ("ΤΔΒΚ") μη αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, είναι άκυρη. Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει μία Κυπριακή Δημοκρατία με πρωτεύουσα την Λευκωσία. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.