Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΟΙΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ! ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΟΦ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟΦ: Απολογισμός αντικατοχικών εκδηλώσεων καταδίκης του ψευδοκράτους στη...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟΦ: Απολογισμός αντικατοχικών εκδηλώσεων καταδίκης του ψευδοκράτους στη Θεσσαλονίκη.

Πέρασε για ακόμα μια χρονιά η μαύρη επέτειος της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που ζωντανεύει στη μνήμη μας τραγικές μέρες της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνισμού. Είναι λυπηρό που οι κομματικές παρατάξεις (πρωτοπορία, προοδευτική, αναγέννηση και αγώνας) πραγματοποίησαν «αντικατοχικές» εκδηλώσεις με ομοσπονδιακό χαρακτήρα, βάζοντας πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (ΠΕΟΦ) υπενθυμίζει ότι η ΕΦΕΚΘ ιδρύθηκε από τον ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκο Μάτση με σκοπό «την παντοία προβολή της Ελληνικής Κύπρου» (Καταστατικό ΕΦΕΚΘ, Άρθρο 2, Παράγραφος 2). Συνεπώς, γίνεται εύκολα κατανοητό πως σκοπός των αντικατοχικών εκδηλώσεων δεν είναι η προώθηση κομματικών θέσεων και συμφερόντων, όπως είναι η Ομοσπονδία, η οποία νομιμοποιεί το ψευδοκράτος, αλλά η καταδίκη της βάρβαρης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, καθώς και της παράνομης μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Είναι τουλάχιστον γελοίο να πραγματοποιείται «αντικατοχική» πορεία, η οποία να απορρίπτει το σύνθημα «η Κύπρος είναι Ελληνική» γιατί, δήθεν, είναι σύνθημα που διχάζει. Είναι, εξάλλου, και αντιδεοντολογικό, αφού αντιβαίνει το σκοπό ίδρυσης της ΕΦΕΚΘ. Πώς είναι δυνατόν να αναφωνούνται συνθήματα για «ενωμένη Κύπρο» και «επανένωση» του νησιού, αλλά να απορρίπτονται όλα όσα αναφέρονται στην ελληνικότητα της Κύπρου; Δεν καταλαβαίνουν οι κομματικές παρατάξεις πως έτσι υποβαθμίζεται το πρόβλημα σε δικοινοτικό – ενώ πρόκειται για πρόβλημα εισβολής και κατοχής – και με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται η θέση του ψευδοκράτους; Είναι άραγε παράλογο να διαμαρτυρόμαστε για την προώθηση αλλότριων συμφερόντων μέσα στην ΕΦΕΚΘ;

Μετά από όλα αυτά, εύκολα γίνεται κατανοητό πως μια ιστορική παράταξη, όπως η ΠΕΟΦ, δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμμετέχει στην ντροπιαστική και εξευτελιστική πορεία των υπολοίπων παρατάξεων. Η παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, εκτός των άλλων, καταπατά την αξιοπρέπειά μας και παραβιάζει τα βασικότερα δικαιώματα του λαού μας. Μια πορεία, λοιπόν, με ένα νερόβραστο πλαίσιο συνθημάτων δε θα μπορούσε να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή μας που ξεχειλίζουν.

Το αποκορύφωμα της γελοιότητας των κομματικών παρατάξεων, που ανάξια δυστυχώς αποτελούν μέρος της ΕΦΕΚΘ, είναι που δεν αξιώθηκαν να κάνουν, έστω για το τυπικό της ημέρας, μια εκδήλωση για την καταδίκη της ανακήρυξης της «τουρκικής δημοκρατίας βορείου κύπρου». Είναι τραγικό το ότι τέσσερις παρατάξεις μαζί δεν κατάφεραν να βρουν μια αίθουσα και έναν ομιλητή. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει το πόσο νοιάζονται για την πατρίδα τους. Ίσως, αν επρόκειτο για πάρτυ ή συναυλία στήριξης του Προέδρου Χριστόφια, να επεδείκνυαν περισσότερο ενδιαφέρον.

Φαίνεται πως η μόνη παράταξη που υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες του Συλλόγου του Κυριάκου Μάτση είναι η ΠΕΟΦ, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων. Ξεκινήσαμε με την καθιερωμένη Απεργία Πείνας από τις 13 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου απέναντι από το τούρκικο προξενείο και με ταυτόχρονη διαφώτιση με αντικατοχικό-αντιομοσπονδιακό υλικό. Στις 15 Νοεμβρίου, μετά τη λήξη της Απεργίας Πείνας, πραγματοποιήσαμε αντικατοχική-αντιομοσπονδιακή εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Φάνη Μαλκίδη (Λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης), ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο κύριος Ιωάννης Φριντζάλας (ιστορικός και γεωπολιτικός ερευνητής), καθώς και ο Νικόλας Ιωαννίδης, πρώην πρόεδρος της ΠΕΟΦ. Ακολούθησε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας προς το τούρκικο προξενείο.

Ειδική αναφορά επιβάλλεται να κάνουμε στη δήθεν πατριωτική παράταξη του κυρίου Αναστασιάδη, ΦΠΚ Πρωτοπορία, η οποία αναλώνει όλο της το χρόνο σε πάρτυ, μπουάτ, εκδρομές και ταξίδια αναψυχής, αντί να ασχοληθεί έστω και για λίγο με το εθνικό μας ζήτημα. Είναι εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας από εμάς πως η Πρωτοπορία χρησιμοποιεί στείρα συνθηματολογία για τα μάτια και μόνο του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα αυτοαναιρείται με τις πράξεις της.

Παρόλα τα δεινά που περνά το νησί μας από το βάρβαρο Αττίλα, που μας ταπεινώνει ακατάπαυστα, και με μια νεολαία στην πλειοψηφία της αλλοτριωμένη και υπνωτισμένη, που έπαψε να έχει αξίες και ιδανικά, εμείς δε χάνουμε την ελπίδα μας και δεν παραδίδουμε τα όπλα. Έχουμε κατά νου το αρχαίο σχήμα «Ύβρις- Άτη-Νέμεσις-Τίσις-» και πιστεύουμε ότι όσοι έγιναν Υβριστές της πατρίδας και δε σεβάστηκαν τα ιερά χώματά της, θα έρθει η μέρα που θα τιμωρηθούν. Μόνο έτσι θα επέλθει η Κάθαρση και η δικαίωση της αιματοβαμμένης μας πατρίδας.

Ως ΠΕΟΦ, δίνουμε υπόσχεση πως ο αγώνας μας για λευτεριά θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων, γιατί εμείς θα παραμείνουμε στις επάλξεις διεκδικώντας στερρώς τα δικαιώματα του Ελληνισμού. Και όταν η νεολαία ενός τόπου είναι πρόθυμη να αγωνιστεί, τότε ο τόπος αυτός έχει ελπίδα.

Γραφείο Τύπου ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης

----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.