Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ...

Ο νέος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε ότι η χώρα βρίσκ...

Ο νέος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε «κρίσιμο σταυροδρόμι» και ότι δεν θα είναι εύκολη η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.
O εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε συνεργασία με τον νέο Πρωθυπουργό και ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό εταίρο και μακροχρόνιο φίλο των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν την συναίνεση που επετεύχθη στην Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Τόνερ, στο θέμα της ανάγκης εφαρμογής των δεσμεύσεων της χώρας για μεταρρυθμίσεις, όπως προβλέπονται από τις δανειακές της συμβάσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα διόρισε τη Πέμπτη τον κ. Παπαδήμο προσωρινό επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές του χρόνου και θα υλοποιήσει τα μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονται στην συμφωνία του Οκτωβρίου για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Ελλάδας θα ορκιστεί σήμερα και ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι «η πορεία δεν θα είναι εύκολη» και επεσήμανε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αποτελεί «εγγύηση νομισματικής σταθερότητας» για τη χώρα και πρόσθεσε ότι οι έλληνες «θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα» αν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενωμένοι.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.