Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Στις διεργασίες στην Ελλάδα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας αναφέρεται σήμερα ο τουρκικός Τύπος. Η εφημερίδα Τζουμχουριέ...



Στις διεργασίες στην Ελλάδα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας αναφέρεται σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ στην πρώτη σελίδα και σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τον τίτλο «Η Ελλάδα πηγαίνει για συνασπισμό» γράφει ότι οι Παπανδρέου και Σαμαράς, τους οποίους κάλεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνησαν για την σύσταση κυβέρνησης συνασπισμού που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι η νέα κυβέρνηση θα συσταθεί το αργότερο μέχρι αύριο και το όνομα του νέου Πρωθυπουργού θα καθοριστεί μετά τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν.

Η Χουριέτ σε ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρει ότι η απάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου «να συμφωνήσουν διαφορετικά θα πάρει το αεροπλάνο και θα πάει στην Αθήνα» οδήγησε τους Παπανδρέου και Σαμαρά στο να συμφωνήσουν στη νέα κυβέρνηση. Στην ίδια ανταπόκριση γίνεται αναφορά και στην τελευταία προειδοποίηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Ολι Ρέν προς την Ελλάδα.

Η Μπουγκιούν με τον τίτλο «Πρότυπο Ντερβίς για τη γειτονική χώρα» (αναφέρεται στον πρώην ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας και νυν Διευθυντή του προγράμματος ανάπτυξης των ΗΕ, Κεμάλ Ντερβίς) σημειώνει ότι το όνομα που αποκτά βαρύτητα για την θέση του Πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση είναι του Λουκά Παπαδήμου, ενώ επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα περιλαμβάνεται στο νέο σχήμα.

Η Χαμπέρτουρκ έχει τίτλο «Συστήνεται νέα κυβέρνηση για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα».

Η Μιλλιέτ με τίτλο «Φωνές για παραίτηση στην γείτονα» γράφει ότι η πίεση της ΕΕ τελικά είχε αποτέλεσμα και η Ελλάδα θα επικυρώσει το πακέτο βοήθειας.

Η Σαμπάχ γράφει για τις εξελίξεις στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Συνεννόηση στη γείτονα για συνασπισμό».

Η Ραντικάλ έχει τίτλο «Αυξάνονται συνεχώς οι ισχυρισμοί περί παραιτήσεως του Παπανδρέου», η Ζαμάν «Η Αντιπολίτευση επιμένει στην παραίτηση Παπανδρέου» και η Γενί Σαφάκ «Συνεχίζεται ο εφιάλτης στην Ελλάδα».

Η Βατάν γραφεί ότι «Η Ελλάδα προχωρά για πρόωρες εκλογές», η Τούρκιγιε έχει τίτλο «Ο Παπανδρέου θύμα της οικονομικής κρίσης» και η Ακσιάμ... «Εξασφαλίστηκε η συνεννόηση για την κυβέρνηση κρίσης». (koukouvagia)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.