Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ!

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, απέφυγε συστηματικά να ...



Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, απέφυγε συστηματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις "καταγγελίες" που είχε διατυπώσει πρόσφατα σχετικά με... χρηματισμό αξιωματούχων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συνέργεια δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά "Δεν θέλω να επεκταθώ, διότι έτσι η συζήτηση θα εξωκείλει σε αστυνομικό ρεπορτάζ" (!) και αφήνοντας μετέωρο το ενδεχόμενο αν θα προχωρήσει ή όχι σε καταγγελία συγκεκριμένων ονομάτων κάποτε, στο μέλλον..

Επίσης, υπεραμύνθηκε της θητείας του στο ΥΠΕΘΑ, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη ανασυγκρότησης της δομής των ΕΔ, ώστε να εξελιχθούν και επιχειρησιακά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος προσπάθησε να παραβλέψει τις παρωχημένες αντιλήψεις που θέλουν τα Σώματα Ασφαλείας να είναι απομονωμένα από την κοινωνία και περιφρουρημένα στον μικρόκοσμό τους. Μάλιστα υποστήριξε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δέχθηκε επανειλημμένα "τυφλή" επίθεση από τη ΝΔ και δυνάμεις της ακροδεξιάς (διευκρίνισε ότι μιλά για το ΛΑΟΣ), που είχαν "πρεμούρα" να τον εκδιώξουν από το υπουργείο και τελικά τα κατάφεραν, επειδή είναι προσκολλημένοι σε μετεμφυλιοπολεμικές απόψεις του τύπου ότι οι ΕΔ αποτελούν προνομιακό χώρο της Δεξιάς.

Ο Π. Μπεγλίτης είπε ακόμη ότι οι κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ δεν ήταν καθόλου έκτακτες, αλλά ότι ήταν "τακτικές και σχεδιασμένες από καιρό" και ότι απλώς συγκυριακά συνέπεσαν με τη Σύνοδο των Καννών και την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια παρεξήγηση.

Σε συνέχεια αυτού, όσον αφορά στη δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα σχετικά με την "οργάνωση πραξικοπήματος" στις ΕΔ και την "αποτροπή" του με την αλλαγή ηγεσίας, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι επρόκειτο για "σκοτεινές κατασκευές γκαιμπελιστικού χαρακτήρα, που επινοήθηκαν σε πολύ σκοτεινά γραφεία" και ότι αυτό το "τρομοκρατικό σενάριο" παρήχθη από τα γαλλικά ΜΜΕ και αναπαρήχθη από αρκετά ελληνικά, λόγω της οργής του Σαρκοζί για τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών εκείνων, που δεν... τον βόλευαν...

Τέλος, ο Π. Μπεγλίτης χαρακτήρισε "πολιτικό λάθος" τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, διευκρινίζοντας "Εγώ μπορεί να έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά θεωρώ ότι με τέτοιες κινήσεις και αποφάσεις η κοινωνία εθίζεται στην πολιτική απενεχοποίηση των πάντων". (defencenet.gr)

2 σχόλια

  1. ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνο Μπεγλίτη: Κρείττον το σιγάν του λαλείν όταν έχεις λερώσμένη την φωλεά σου!!!! Στου κρεμασμένου το σπίτι, δεν μιλάνε για σχοινί. Κόφτο επιτέλους!!!!! Αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου. Το μόνο "παράσημο" που σου αξίζει είναι αυτό της λήθης. Άντε στο καλό άνθρωπέ μου και μην μας παραζαλίζεις με τα ..."κατορθώματα" σου. Τα γνωρίσαμε καλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.