Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΚΟ...

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος (zougla.gr) Σε «πλιάτσικο» έχουν επιδοθεί τους τελευταίους δύο μήνες κάποιοι επιτήδειοι στο Ηράκλειο Κρή...

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος (zougla.gr)

Σε «πλιάτσικο» έχουν επιδοθεί τους τελευταίους δύο μήνες κάποιοι επιτήδειοι στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι λεηλατούν περιουσιακά στοιχεία του δήμου με σκοπό –όπως όλα δείχνουν- την μεταπώληση τους σε ιδιωτικές εταιρίες.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Βαγγέλης Σισαμάκης, αναφέρει στη zougla.gr ότι πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς για κάθε κλοπή που διαπράττεται, ο δήμος ζημιώνεται με χιλιάδες ευρώ.

Οι ληστές, όπως φαίνεται, έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον χαλκό και στο μαντέμι καθώς οι μαντεμένιες σχάρες των φρεατίων, τα φωτιστικά και τα καλώδια που έχουν μέσα χαλκό έχουν γίνει ανάρπαστα.

Ο κ. Σισαμάκης επισημαίνει ότι κάποιοι έφτασαν μέχρι και στο σημείο να λεηλατήσουν ένα παιδικό πάρκο το οποίο το «άδειασαν» κυριολεκτικά.

«Κλέβουν μεγάλες ποσότητες που έχουν μεγάλη αξία. Ένα αυτοκίνητο γεμάτο πράγματα. Δηλαδή παίρνουν 200 σχάρες, δεν παίρνουν μία ας πούμε. Σε μία ευρεία έκταση γιατί ο δήμος Ηρακλείου είναι το 1/3 του πληθυσμού της Κρήτης» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Όπως όλα δείχνουν, οι «ποντικοί» του Ηρακλείου έχουν κλείσει συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες προμηθεύουν κάθε φορά την «μπάζα» τους (εννοείται σε συμφέρουσες τιμές).

«Αυτοί που κάνουν αυτές τις κλοπές, προφανώς δεν τα πήραν για να κοσμήσουν το σπίτι τους. Θεωρούμε ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι τα κλέβουν αυτά για να τα μεταπωλήσουν. Αυτοί που κλέβουν αυτά τα πράγματα έχουν βρει εκ των προτέρων δίοδο για να τα πουλήσουν γιατί αλλιώς δεν θα έκλεβαν» τονίζει ο κ. Σισαμάκης.

Παράλληλα, «κρούει των κώδωνα του κινδύνου» υπογραμμίζοντας πως ο δήμος σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τους ελέγχους προκειμένου να «τσακώσει» τόσο τους «ποντικούς», όσο και τους αποδέκτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες πολιτών που κάνουν λόγο για συγκεκριμένες εταιρίες οι οποίες φαίνεται να συνεργάζονται με τους ανθρώπους που διαπράττουν τις ληστείες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποδειχθεί διότι οι καταγγέλλοντες αρνούνται να καταθέσουν ενόρκως.

«Είναι μια καταστροφή μιας περιουσίας και έργων υποδομής και αναβάθμισης των περιοχών τα οποία καταστρέφονται. Φτιάχνεις κάτι και στο χαλάνε για να κλέψουν αυτά τα υλικά να πάνε να τα πουλήσουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σισαμάκης.

Ο δήμος έχει καταγγείλει το γεγονός στην εισαγγελία Ηρακλείου ενώ απευθύνθηκε και στις αστυνομικές αρχές ζητώντας να αυξήσουν τους ελέγχους προκειμένου να πιαστούν οι εμπλεκόμενοι και να υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις.

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ;;;; ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...
------------------------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.