Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ "AHI" ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την προσπάθεια μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου να μπλοκάρουν την πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία μέσω ψηφίσματος με το οποίο δεν θα ...

Την προσπάθεια μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου να μπλοκάρουν την πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία μέσω ψηφίσματος με το οποίο δεν θα εγκρίνεται η έκδοση επιστολής προσφοράς για πώληση όπλων συνολικού κόστους 111 εκ. δολαρίων, χαιρέτισε το Ελληνο-αμερικανικό Ινστιτούτο American Hellenic Institute (AHI).

«To AHI έχει από καιρό αντιταχθεί στη στρατιωτική βοήθεια προς την Τουρκία, γραπτώς ενώπιον του Κογκρέσου», ανέφερε ο πρόεδρος Νικ Λαριγκάκης, υποδεικνύοντας ότι η παροχή αμερικανικών όπλων στην Τουρκία ενθαρρύνει την αδιάλλακτη στάση της Αγκυρας σε ό,τι αφορά τη διπλωματική διευθέτηση του Κυπριακού και περαιτέρω ενθαρρύνει τις πολεμοχαρείς απειλές της Τουρκίας κατά συμμάχων των ΗΠΑ όπως είναι η Κύπρος, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αρμενία.

«Το ΑΗΙ επικροτεί την προσπάθεια Αμερικανών νομοθετών να εμποδίσουν την πιο πρόσφατη προτεινόμενη πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Λαριγάκης.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή είναι καλά τεκμηριωμένη, και αποδεικνύεται από τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας, την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου με 40.000 και πλέον στρατιώτες μέχρι και τους πρόσφατους λεονταρισμούς της σε ό,τι αφορά τις έρευνες της Κύπρου και του Ισραήλ για εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Σημείωσε δε πως η ενέργεια της κυβέρνησης Ομπάμα να προωθεί την πώληση όπλων στην Τουρκία σε μια εποχή που η Τουρκία ενεργεί επιθετικά στην ανατολική Μεσόγειο απειλώντας συμμάχους των ΗΠΑ είναι «απαράδεκτη, εντελώς ανεύθυνη και απογοητευτική».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΗΙ, η πρωτοβουλία για μπλοκάρισμα της πώλησης όπλων στην Τουρκία ανήκει στους βουλευτές των Δημοκρατικών Shelley Berkley (D-NV), Eliot Engel (D-NY) και υποστηρίζεται από τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές Gus Bilirakis (R-FL), Ed Royce (R-CA), Michael Grimm (R-NY) και του Δημοκρατικούς Carolyn Maloney (D-NY), Frank Pallone (D-NJ), Steve Ιsrael (D-NY) και Jim McGovern (D-MA).

Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Berkley και Engel αναφέρουν ότι η πώληση όπλων στην Τουρκία, που προτείνεται από την κυβέρνηση Ομπάμα, θα περιλαμβάνει την πώληση επιθετικών ελικοπτέρων “AH-1W Super Cobra”, μηχανών, εξαρτημάτων, εκπαιδευτικού εξοπλισμού και υπηρεσιών υποστήριξης.

Η κυβέρνηση κοινοποίησε στο Κογκρέσο την πρόθεση για την προτεινόμενη πώληση όπλων στις 28 Οκτωβρίου του 2011 και με βάση τη νομοθεσία, η νομοθεσία για μπλοκάρισμα της πώλησης θα πρέπει να περάσει εντός 15 ημερολογιακών ημερών, δηλαδή μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2011.

Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Ελληνο-αμερικανικό κέντρο δημόσιας πολιτικής το οποίο εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου, εντός της Ελληνο-αμερικανικής κοινότητας (sigmalive.com)


------------------------------------



1 σχόλιο

  1. http://www.okosmosgyromas.gr/node/205
    ... Στη Ρωσία υπάρχουν πάνω από 23 εκατομμύρια μουσουλμάνοι (1 στους 5 Ρώσους) ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των μουσουλμάνων μεταξύ των νέων. Εκτιμάται ότι σε πολύ λίγα χρόνια το 40% του ρωσικού στρατού θα είναι μουσουλμάνοι.
    http://online.wsj.com/article/SB125755853525335343.html
    Μουσουλμάνοι στον Αμερικάνικο στρατό λιγότεροι απο 10.000 επι συνόλου 1.4 εκ.
    Ποιό είναι τελικά το ξανθό γένος, ποιός μας λέει ψέμματα? Ποιά είναι τελικά η αρκούδα η ρώσικη ή η Αμερικάνικη της Αλάσκας (ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΤΟΣ ) , πεντακάθαρη εξήγηση Ελληνικού Μύθου που θα βγεί αληθινός επειδή είμαστε με τη σωστή πλευρά των Αμερικανών?
    ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΣΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΚΤΟΥ = ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
    http://www.lettersfromasoldier.com/edward_thomas/memphis/polar_bear_patch.php

    Είναι πολλά αδελφέ Σάββα , οι Αμερικάνοι είναι οι πραγματικοί μας φίλοι και αδελφοί!!

    ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.