Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΗΞΕ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ " ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ

  "Το παραμύθι της εκκλησιαστικής περιουσίας έληξε. Να το πάρετε απόφαση. Ελάτε πάρτε τα", είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Θεσσ...


"Το παραμύθι της εκκλησιαστικής περιουσίας έληξε. Να το πάρετε απόφαση. Ελάτε πάρτε τα", είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Αυτός ο μύθος προέρχεται από χώρο ιδεολογικής διαφοράς με την Εκκλησία και ακραίων κομματικών τοποθετήσεων" συμπλήρωσε.


"Είναι δύσκολα για όλους όμως πιο δύσκολα είναι για όσους έχουν οικογένεια και υποχρεώσεις" είπε αναφερόμενος στην οικονομική κρίση.

"Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό για τους ιερείς και τους αρχιερείς. Οτι είναι για όλους θα είναι και για εμάς. Ο δικός μου μισθός είναι 2.170 ευρώ. Για να μην έχει την αίσθηση κάποιος πως παίρνουμε τεράστια ποσά. Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες υποχρεώσεις των ναών καλύπτονται κατά κανόνα από τα έσοδα που ρίχνει ο κόσμος για το κερί" υπογράμμισε.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα είπε: "Tα τελευταία χρόνια δεν έγινε καλή διαχείριση στη χώρα. Πως θα το διορθώσουμε όμως. Με το να χαθούμε; ή να εξασφαλίσουμε από τους συμμάχους μας κάποια ευεργετήματα που θα μας κάνουν να σταθούμε στα πόδια μας. Οι άνθρωποι έχουν πέσει στην κατήφεια. Έχουμε αυτοκτονίες που δεν δημοσιεύονται. Έχουμε κατάθλιψη, χρεοκοπίες".
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι "δεν βάζει πλάτη η Εκκλησία" o κ. Άνθιμος είπε πως την πιάνει "αδιάβαστη" αφού την περασμένη εβδομάδα η ιεραρχία έκανε έναν απολογισμό για το πόσες φορές η Εκκλησία έχει στηρίξει το έθνος. Σήμερα αυτή η περιουσία δεν υπάρχει, παρά μόνο ένα 3%, το οποίο είναι δεσμευμένο, είπε.

"Ότι γίνεται στους μισθούς όλων έχουμε τις ίδιες περικοπές σε όλους. Εκτός από την κράτηση στους μισθούς έχουμε και την καταβολή των φόρων. Ποιος διασφαλίζει αυτά τα συσσίτια; Μόνο η Εκκλησία. Αλλά εμείς δεν δημοσιοποιούμε τα όσα κάνουμε".

"Δεν μπορούν οι αρχιερείς να προτρέπουν τον κόσμο να μην πληρώσει. Μόνο ο σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, έκανε αυτή την προτροπή με την οποία δεν συμφωνώ" είπε για την εγκύκλιο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, που η Romfea. gr είχε δημοσιοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.