Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...

Αντιγράφουμε από τουρκικό μέσο:  Την πρώτη του δήλωση έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, έπειτα από την έκθεση των Ηνωμέν...


Αντιγράφουμε από τουρκικό μέσο: 

Την πρώτη του δήλωση έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, έπειτα από την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Mavi Marmara.

Ο πρωθυπουργός παρομοιάζοντας το Ισραήλ σε «κακομαθημένο παιδί» είπε, «από αύριο ελαττώνουμε τις σχέσεις μας» δείχνοντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να εφαρμόσει τις κυρώσεις έναντι του Ισραήλ.

Ο Erdoğan, υπογράμμισε πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν θα πραγματοποιήσει την πολύ αναμενόμενη επίσκεψη στη Γάζα.

«Μέχρι σήμερα το Ισραήλ έπαιξε το ρόλο του κακομαθημένου με τις αποφάσεις που λήφθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και νόμισε πως και αυτή τη φορά θα γίνει το ίδιο. Εμείς ως Τουρκία προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε πως ήταν απάνθρωπη και κυβερνητική τρομοκρατία η επίθεση που δέχτηκε το πλοίο Mavi Marmara στα Διεθνή Ύδατα. Τα αιτήματα μας ήταν να ζητηθεί συγνώμη, το θέμα της αποζημίωσης και να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας. Και αυτή από την πλευρά τους επιχείρησαν να λύσουν το θέμα. Όμως όταν ήρθαμε στο θέμα της συγνώμης, είπαν πως κάποια στιγμή θα το πράξουν. Ως τελευταία λύση είπαν σε έξι μήνες. Όμως η έκθεση που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη δεν καλύπτει τις προσδοκίες του Ισραήλ. Αυτή τη στιγμή εμείς ως Τουρκία κάναμε αυτό το βήμα και θα το συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα. Όπως γνωρίζεται και από αύριο ελαττώνουμε τις σχέσεις μας. Αναστέλλονται όλες οι εμπορικές στρατιωτικές μας συνεργασίες. Αυτή η πορεία θα συνεχιστεί και με άλλες διαφορετικές κυρώσεις. Ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα πραγματοποιήσω την επίσκεψη στη Γάζα», είπε κατά λέξη ο Τούρκος πρωθυπουργός Erdoğan.

3 σχόλια

  1. Κοκομαθημένο παιδί το Ισραήλ; Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στο Ναυτικο αποκλεισμο του Ισραηλ απο το στολο της τουρκιας !
    ΟΧΙ στην επισκεψη ΕΡΝΤΟΓΑΝ (μην καταληξει μαζι με το στολο στο βυθο και αναλαβουν οι Τουρκοι Στρατηγοι ) τουλαχιστον μεχρι να δυαλυθουν οι ενοπλες δυναμεις της .

    Διοτι αν αναλαβουν οι Στρατηγοι θα πουν συγνωμη στο Ισραηλ , θα τσακωθουν με Ιραν θα προσκυνησουν ΗΠΑ-Ρωσσια και η τουρκια θα γλυτωσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν πάει ο Έρντυ στην Γάζα, πρέπει να έχει μαζί του και τσιρότο, βαμβάκι κλπ χρειαζούμενα, διότι μπορεί να μην του τα δώσει το Ισραήλ. Ας κρατά και μερικά σώβρακα παραπάνω καλού-κακού... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.