Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΑΣ- ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Αντιγράφουμε από το hepirusonline Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, κ. Ardian Fullani, συναντήθηκε την Τρίτη με τον διοικητή...

Αντιγράφουμε από το hepirusonline
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, κ. Ardian Fullani, συναντήθηκε την Τρίτη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, κ. Zhou Xiaochuan, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη. Η συνάντηση των διοικητών των δύο τραπεζών επικεντρώθηκε στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, ενώ ο διοικητής της αλβανικής τράπεζας παρουσίασε στον Κινέζο ομόλογό τον τρόπο που λειτουργούν η αλβανική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Σύμφωνα με τον κ. Fullani, το θετικό επιχειρηματικό κλίμα, η μακροοικονομική σταθερότητα, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση και η φιλελεύθερη νομοθεσία καθιστούν την Αλβανία ελκυστική χώρα για ξένους επενδυτές.

1 σχόλιο

  1. >Σύμφωνα με τον κ. Fullani, το θετικό επιχειρηματικό κλίμα, η μακροοικονομική σταθερότητα, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση και η φιλελεύθερη νομοθεσία καθιστούν την Αλβανία ελκυστική χώρα για ξένους επενδυτές.<

    Ασφαλώς, γι αυτό και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν εκεί. Η Ελλάδα είναι το τελευταίο "σοβιετικό" κράτος στα Βαλκάνια (την Ευρώπη μάλλον), όπου το κράτος μπαίνει συνεταίρος με πάνω από 30% σε κάθε επιχείρηση. Μόνον από τον ΦΠΑ εισπράττει 23%!!

    Ποιος τρελός πάει να επενδύσει στην Ελλάδα, για να μην μιλήσουμε για την τεράστια γραφειοκρατία που εξακολουθεί ακόμη να υπάρχει και που ήταν τόσο χαρακτηριστική στα σοβιετικά κράτη. Η Αλβανία ξεπέρασε το σοβιετικό παρελθόν της. Εμείς όχι. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.