Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ 190Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ εγκαιν...

Κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ εγκαινιάστηκε απο το Δήμαρχο Τρίπολης και ευλογήθηκε απο τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρο παρουσία πλήθους κόσμου και αρκετώ επισήμων η έκθεση ιστορικών κειμηλίων, για την οποία χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια όπως ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία της η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Ζαμπαθά. Η έκθεση φιλοξενείται στο 2ο όροφο του Πνευματικού κέντρου της Τρίπολης και την περιηγήθηκαν με ενδιαφέρον όσοι έδωσαν το παρόν αν και οι.. εξηγήσεις των κειμηλίων που παρατίθεντο ήταν μόνο για τους επισήμους! Νωρίτερα των εγκαινίων στον 1ο όροφο του κέντρου, προιδέασε η μουσική εκδήλωση απο τον ΟΡΦΕΑ, την οποίαν και πάλι παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Κύπρου με έναν δημοτικό σύμβουλο στους οποίους και ο Δήμαρχος Τρίπολης προσέφερε δώρα. Στο Δήμαρχο δόθηκε μια πλακέτα με λόγια του Γέρου του Μοριά ενώ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανταπέδωσε με λόγια του Ανδρέα Κάλβου περί αρετής, τόλμης και ελευθερίας...

arcadiaportal.gr

2 σχόλια

  1. ΣΤΟΧΕ, εσύ που θυμάσαι όλες τις επετείους, καλές και κακές, πώς και σου ξέφυγε η 27η Σεπτεμβρίου 1831; Πριν ακριβώς 180 χρόνια, οι "Έλληνες" πράκτορες των Άγγλων (Μαυρομιχαλαίοι), των οποίων η στάση είναι λίαν αμφισβητίσιμη, καθ΄ότι κατά το διάστημα της Τουρκοκρατίας ήασαν ΜΠΕΗΔΕΣ της Μάνης, άσχετα αν μετά πολέμησαν στην Επανάσταση (μάλλον για να διώξουν τους Τούρκους και να κάτσουν αυτοί στο σβέρκο των Ελλήνων), σκότωσαν τον Έλληνα των Ελλήνων.

    E, θα κάνεις ένα αφιερωματάκι, δεν μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.