Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 1789... ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

11 Σεπτεμβρίου 1789 στην επαναστατημένη Γαλλία... Καθιερώνονται οι όροι «Αριστερά» και «Δεξιά», κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σ...

11 Σεπτεμβρίου 1789 στην επαναστατημένη Γαλλία... Καθιερώνονται οι όροι «Αριστερά» και «Δεξιά», κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σύνταγμα στην επαναστατημένη Γαλλία.  Στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση της μέρας εκείνης και κατά την διάρκεια της συνταγματικής Συνελεύσεως οι συντηρητικοί και μοναρχικοί εκπρόσωποι, κατέλαβαν την δεξιά πλευρά (ως προς το Προεδρείο) της αίθουσας. Αντίθετα οι προοδευτικοί/ριζοσπαστικοί κατέλαβαν την αριστερή.

Από τότε οι δυό αυτοί πολιτικοί όροι μας βασανίζουν... κι εμάς και ολόκληρο τον πλανήτη! Ο "Στόχος" διαθέτει δύο συνθήματα (μοτο) που αναφέρονται χαρακτηριστικά για την αποστροφή μας προς τους όρους. Ένα πρώτης κι ένα δεύτερης γενιάς! "Δεξιοί κι Αριστεροί είναι ίδιοι στο φαί" και "Δεν υπάρχει Δεξιά, δεν υπάρχει Αριστερά, μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα Ιερά" και το οποίο κάνει θράυση στους πατριωτικούς χώρους των αγωνιζομένων Ελλήνων.

www.stoxos.gr 

------------ 

1 σχόλιο

  1. Αυτό που ξέχασαν να πούνε είναι ότι τους Δεξιούς μονάρχες της Ευρώπης ανέτρεψαν τα ΕΘΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ. Ο Εθνικισμός ανέτρεψε τις πολυεθνικές αυτοκρατορίες και έκτισε την Ευρώπη των εθνών. Αυτή την Ευρώπη που σβήνει μετά από την "πτώση των συνόρων" της ΕΕ... Να αγιάσει το στόμα του Μητροπολίτη Σεραφείμ που στην ανακοίνωση για την κηδεία του Κύρκου μίλησε ξεκάθαρα για "λεγόμενη Αριστερά" αντιστεκόμενος στο διχασμό του ποιμνίου του. Όχι όπως κάποτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που όχι μόνο έσπευσε να επικυρώσει το ότι κάποια παιδιά όντως γεννούνται "αριστερά" και κάποια "δεξιά", αλλά και ότι ενώπιον του Κυρίου τα "αριστερά" είναι ποιο "καλά".

    Δεν υπάρχει "Δεξιά", δεν υπάρχει "Αριστερά", μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα Ιερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.