Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Τον ενθουσιασμό του έξέφρασε ο Ιερώνυμος στην απόφαση του Χρυσοστόμου να παραιτηθεί από Μητροπολλίτης Ζακύνθου. Είναι πολύ πιθανό αυτοί οι δ...

Τον ενθουσιασμό του έξέφρασε ο Ιερώνυμος στην απόφαση του Χρυσοστόμου να παραιτηθεί από Μητροπολλίτης Ζακύνθου. Είναι πολύ πιθανό αυτοί οι δύο κάτι να  σχεδιάζουν και ο Ζακύνθου να έδωσε πάτημα με την ενέργεια του στον Ιερώνυμο για να φαγωθούν Μητροπολίτες που δεν είναι αρεστοί. Άλλωστε αυτοί οι δύο παρέα πάλι, συνομωτούσαν κατά του Χριστόδουλου όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος. Αντιγράφουμε από καθεστωτικό μέσο: 

«Απόφαση-σταθμό για την Εκκλησία» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, την απόφαση του Μητροπολίτη Ζακύνθου να παραιτηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου από τον επισκοπικό θρόνο.

Ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε ότι η στάση του μητροπολίτη Ζακύνθου θέτει επί τάπητος ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα για την Ελλαδική Εκκλησία, αναφορικά με το εάν θα πρέπει να καθιερωθεί ή όχι όριο ηλικίας.
«Είναι κάτι που προβληματίζει», είπε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρόσθεσε: «Η μέση λύση ίσως είναι η καλύτερη, ούτε κάποιος να σέρνεται, ούτε κάποιος να παραιτείται νέος».

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, η απόφαση του κ. Χρυσοστόμου στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τους υπέργηρους ιεράρχες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ζήτημα αυτό, αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

2 σχόλια

  1. ΟΣΟ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ-ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΡΓΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ
    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΟΥ
    ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.