Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ... 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ Η... ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ!

Στις 13 Αυγούστουτου 1961, τοκαθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας αποφασίζει δραστικά την ανακοπή της φυγής των Γερμανών προς το ελεύθερο Βερολ...

Στις 13 Αυγούστουτου 1961, τοκαθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας αποφασίζει δραστικά την ανακοπή της φυγής των Γερμανών προς το ελεύθερο Βερολίνο. Ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις πέρνουν θέση και ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του τείχους του Βερολίνου. Σκληρό τα καθεστώτα του υπαρκτού Σοσιαλισμού δεν επέτρεπαν σε κανέναν από τους υπηκόους του να μεταφέρουν λίγο από... την ευτυχία τους και την... ευημερία τους και στην Δύση...

Κατά την διάρκεια της ύπαρξης του το τείχος στοίχισε την ζωή σε εκτοντάδες ανθρώπους που προσάθησαν να το περάσουν, με πρώτο τον νεαρό Γκίντερ Λίτφιν λίγες μέρες μετά την έναρξη των εργασιών στις 24 Αυγούστου 1961 και τελευταίο ο Κρις Γκέφροϋ στις 6 Φεβρουαρίου 1989.

Τι τείχος έπεσε τελικά στις 9 Νοεμβρίου του 1989, λίγο πριν και την επίσημη επανένωση των δύο Γερμανιών...





3 σχόλια

  1. Ή για να μην μπεί η σαπίλα και πάθουν ότι πάθαμε εμείς από την πολλή ευημερία..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ". ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ!

    ΚΑΙ ΟΜΩΣ!

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ Κ.Κ.Ε ΠΟΥ ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΙΜΑΣΟΥΣΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ, Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΔΗΦΑΓΩΝ ΚΑΚΩΝ "ΓΕΙΤΟΝΩΝ" ΜΑΣ ΜΟΓΓΟΛΩΝ, ΤΑΤΑΡΟΒΟΥΛΓΑΡΩΝ, ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια καλη ιδεα :

    ΣΚΕΛΟΣ Α)
    Με υπευθυνη δηλωση να υποσχεθουμε στην αλεκα οτι θα ψηφισουμε ΚΚΕ αρκει πριν τις εκλογες να παρει τα απαραιτητα μετρα για να μην την κοπανανε οι εχθροι του λαου .

    Ενα τειχος αλα βερολινου σε ολα τα συνορα με λεφτα του ΠΕΡΙΣΣΟΥ και εθελοντικη εργασια (θα βρεθουν απειροι μαλ..κες-στην ΕΛΛΑΔΑ βρισκομαστε-, εδω πηγαινουν στην κουβα και μαζευουν καλαμια τζαμπα..)

    - Εμεις σε ψηφιζουμε κα Αλεκα , βγαινεις , αν τοτε ξεκινησεις το χτισιμο καηκες, ολοι οι φασιστες και προβοκατορες θα την εχουν κανει ,ποιους θα στειλεις στα γκουλακ ? , ξεκινα απο τωρα -

    ΣΚΕΛΟΣ Β)
    Το χτιζει και το τελειωνει ...(με γεια μας !!)

    ΣΚΕΛΟΣ Γ)
    Στις εκλογες ψηφιζουμε κανονικα , το ΚΚΕ παιρνει τα αρχ...δια του οπως παντα , και μας μενει και ενας σουπερ φρακτης για τους λαθρο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.