Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ... ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ!

Στον απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων της Παρασκευής -οπότε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξειδικεύοντας τους όρους το...

Στον απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων της Παρασκευής -οπότε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξειδικεύοντας τους όρους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος έκανε γνωστό, μεταξύ άλλων, και τον περιορισμό της κρατικής δαπάνης για τη μισθοδοσία του κλήρου - συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η συνεδρίαση της ΔΙΣ πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο παρουσία και του προέδρου της Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.
Παρά το αρνητικό κλίμα και την ενόχληση που φαίνεται να υπάρχει στους εκκλησιαστικούς κύκλους για τα μέτρα της Κυβέρνησης, τα μέλη της ΔΙΣ εμφανίζονται να κρατούν χαμηλούς τόνους. Την ίδια στιγμή εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό του ιερού κλήρου "για διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν για το ζήτημα της μισθοδοσίας του από το Κράτος". Πάντως, δεν είναι λίγοι οι μητροπολίτες που εμφανίζονται καθησυχαστικοί υποστηρίζονας ότι τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας στερούνται βάσης. "Η μισθοδοσία του κλήρου είναι ανταποδοτική, με βάση τη σύμβαση περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου, κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάστασιν ακτημόνων γεωργικών κτηνοτρόφων του 1952" σημείωσε ιεράρχης που μίλησε στο amen.gr υποστηρίζοντας ότι "αν επιθυμούν να διακόψουν την ανταποδοτική μισθοδοσία μας για την απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τότε θα πρέπει να μας επιστρέψουν το σύνολο της περιουσίας που κατείχε η Εκκλησία προ του 1952".
Η Ιερά Σύνοδος θα συνεχίσει και αύριο τη συνεδρίαση της, οπότε και θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.
amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.