Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΣΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ... ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΝΕΣ Ή ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ;;;

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΩΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙ...


 ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΩΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Α ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Α.Ε.Σ.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε σήμερα την Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων για το χθεσινό συμβάν με το ελικόπτερο Apache που κατεστράφη λόγω πυρκαγιάς και προσγειώθηκε αναγκαστικά χάρη στην ψυχραιμία και τους επιτυχημένους χειρισμούς του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη, οι οποίοι εξήλθαν σώοι και αβλαβείς από το ελικόπτερο.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήλθε στην Ελλάδα το 2007 και παραλήφθηκε επισήμως από τον ελληνικό στρατό την 18η Αυγούστου 2009 και άρα τελεί ακόμη υπό την εγγύηση καλής λειτουργίας δύο ετών ή 480 ωρών πτήσης από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου οριστικής και ποιοτικής παραλαβής ( 18 Αυγούστου 2011 για το συγκεκριμένο ελικόπτερο).

Μέχρι χθες το ελικόπτερο αυτό είχε συμπληρώσει 241 ώρες πτήσης, πριν το ατύχημα είχε συμπληρώσει 1 ώρα και 35΄ πτήσης από την ώρα της απογείωσής του, ενώ στο συγκεκριμένο ελικόπτερο είχε εκτελεστεί 14ημερη- 25ωρη περιοδική επιθεώρηση την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011.

Ο Κυβερνήτης, Αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού και Διοικητής της μονάδας, διαθέτει πτητική εμπειρία με 1476 συνολικά ώρες πτήσεις, εκ των οποίων οι 840 σε ελικόπτερα ίδιου τύπου.

Εάν όλα αυτά τα γνώριζε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Υπουργείου Άμυνας, είμαι βέβαιος ότι δεν θα έσπευδε να εκδώσει την χθεσινή επιπόλαιη και μικροκομματική ανακοίνωσή του με δήθεν ρητορικά ερωτήματα, τα δύο κορυφαία των οποίων είναι: «γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν παρελάμβανε αυτά τα ελικόπτερα, μήπως γιατί είχαν εντοπίσει τεχνικές ατέλειες; Πώς και με ποιες εγγυήσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τα ελικόπτερα αυτά και μέσα σε έναν χρόνο κατέπεσαν εν καιρώ ειρήνης δύο από αυτά»;

Θα κατάλαβε τώρα ότι η απάντηση είναι πώς το ελικόπτερο αυτό το παρέλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Αύγουστο του 2009, με εγγυήσεις οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2011.

Το ΥΠΕΘΑ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο από το γεγονός ότι συνέβησαν δύο μείζονα ατυχήματα με ελικόπτερα αυτού του τύπου".


ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΔΑΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ "ΑΜΥΝΑΣ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ Ή ΠΡΑΣΙΝΕΣ Ή ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΕΣ...

7 σχόλια

  1. Οι ευθύνες δεν έχουν χρώμα, είναι απλώς ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να ειναι καλα οι πιλοτοι που ειναι σωοι και δεν θρηνισαμε και αλλα θυματα αυτης της παρωδιας που λεγεται πολιτικη-πολιτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εως πότε θα φωλιάζουν προδότες στο σώμα της Ελλάδος;;; Ως πότε θα ανεχόμαστε τους αστράτευτους ρίψασπεις πρώην αφισοκολλητές και ντουντουκοφόρους να δολοφονούν Ελληνόπουλα εντός και εκτός στρατεύματος;;; Τι σχέση έχουν με την Ελλάδα οι Μινέικο Τσαντ Τούρκογλου Κοεμτζόγλου Καρα-αμαν-αλήδες και λοιποί γενίτσαροι;;; Πότε θα αντιδράσουμε;;; Τι περιμένουμε;;; Οι Έλληνες υποχρεούνται με κάθε τρόπο να υπερασπίζονται το Σύνταγμα της Ελλάδος. (που κατάργησε ο ΓΑΠ) Ήρθε η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eytyxos pou den eixame pali thimata
    distixos to pasok exei dialisei ta panta
    oi empeiroi texnikoi feugoun me syntakseis
    kai apo tis perikopes tis prasinis xountas...
    na valei to xeri tou o theos giati an perimenoume apo tin ekklisia kai ton arxiepiskopo pinei kafe me ton jeffry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρε κλεφτες απατεωνες Τσοχατζοπουλοι-Μειμαρακηδες !!

    Μας εχουν περασει εντελως για ζωα οι ληστο-Παπανδρεοι και οι αλητο-Σαμαραδες

    ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ σωστος φιλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 4/5/11 11:34 πμ

    Eκτός του ότι γράφεις ανοησίες, είσαι και αγράμματος.
    "αστράτευτους ρίψασπεις"
    ο ρίψασπις - οι ριψάσπιδες

    Τι χάλια είναι αυτά, ρε γαμώ το; Από τα ΜΜΕ, τον τύπο και (προπαντός) το διαδίκτυο, δολοφονείται καθημερινά η γλώσσα μας. Παρακολουθώ άναυδος την ανορθογραφία, τα γραμματικά λάθη, την ασυνταξία, την λεξιπενία και τραβώ τα μαλλιά μου. Έχει απόλυτο δίκιο ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος. Από την διαστρέβλωση, άγνοια και κακομεταχείριση της γλώσσας μας, φαίνεται ο βαθμός του αφελληνισμού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.