Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΚ ΗΒ: ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!

Σε παρωδία εξελίχθηκε η πρόσφατη συνεδρία της ΕΦΕΚ ΗΒ (13/04/2011), ατιμάζοντας τον ενδοξότερο αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού: τον εθνικο-απ...

Σε παρωδία εξελίχθηκε η πρόσφατη συνεδρία της ΕΦΕΚ ΗΒ (13/04/2011), ατιμάζοντας τον ενδοξότερο αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού: τον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Η ΕΦΕΚ ΗΒ, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν κατόρθωσε να τιμήσει τις πιο χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του νησιού μας. Σε μια ανίερη συμπαιγνία της Προοδευτικής και της Αναγέννησης, αλλά και με την ανοχή της Πρωτοπορίας, η οποία δεν μπήκε καν στον κόπο να παρευρεθεί στην συνεδρία, τα προτεινόμενα για έκδοση δελτία τύπου του ΜΕΤΩΠΟΥ για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και την επέτειο της 1ης Απριλίου, απορρίφθηκαν.

Από τη μία, η φοιτητική παράταξη του Άντρου Κυπριανού, Προοδευτική, απέδειξε τον ανθελληνικό της χαρακτήρα, απορρίπτοντας χωρίς συζήτηση την ανακοίνωση για την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και προτείνοντας τροποποιήσεις στα άλλα δύο δελτία τύπου με τρόπο ώστε να μην υπάρχουν πουθενά αναφορές στο έθνος, την Ελλάδα και στο στόχο του αγώνα της ΕΟΚΑ, την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Οι υποδείξεις του κυβερνητικού παραρτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστούν αισχρή παραχάραξη της ιστορίας του ομορφότερου και αγνότερου αγώνα που έδωσε ο Ελληνισμός της Κύπρου. Είναι ηλίου φαεινότερο πως γίνεται μια προσπάθεια απενοχοποίησης του ΑΚΕΛ που δεν έλαβε μέρος στον αντιμπεριαλιστικό αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους αποικιοκράτες.

Με λύπη και αγανάκτηση παρατηρούμε πως η εμπάθεια του ΑΚΕΛ και των οδοστρωτήρων του έναντι του αγώνα της ΕΟΚΑ, βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις τάξεις του εταίρου τους στην κυβέρνηση ΔΗΚΟ. Η φοιτητική παράταξη του Μάριου Καρογιάν, Αναγέννηση, απέρριψε επίσης το προτεινόμενο δελτίο τύπου από το Κίνημά μας για την 1η Απριλίου, ενώ ζήτησε να αποσυρθεί από το δελτίο τύπου για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, η αναφορά πως ο μεγαλύτερος ήρωας που έβγαλε η Κύπρος μέσα από τους αιώνες «δεν έψαξε συμβιβαστικές λύσεις και οδυνηρούς συμβιβασμούς», με την δικαιολογία πως η εν λόγω φράση έχει στόχο και θίγει την πολιτική ηγεσία του τόπου. Φαίνεται ξεκάθαρα, πλέον, ότι η Αναγέννηση λειτουργεί σαν φερέφωνο του ΑΚΕΛ και της Προοδευτικής, συμβαδίζοντας έτσι πλήρως με τις τακτικές και τις πολιτικές του Μάριου Κάρογιαν, ενώ μέχρι πρότινος έσκιζε τα ιμάτια της για τις παρακαταθήκες που της αφήνει ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Τάσσος Παπαδόπουλος. Αυτό είναι το αντίτιμο που πληρώνει κάποιος, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις όσο αφορά το μέλλον του τόπου μας.

Τέλος, η φοιτητική παράταξη του Νίκου Αναστασιάδη, Πρωτοπορία, με την ανοχή της και την απουσία της από την συνεδρία της ΕΦΕΚ ΗΒ, συναίνεσε στο καλοστημένο ανθελληνικό παιχνίδι των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων που πρόσκεινται στην συγκυβέρνηση. Δεν κατόρθωσε να έχει ούτε ένα αντιπρόσωπο σε μια από τις πιο σημαντικές συνεδρίες, που είχε σαν θέματα αυτές τις επετειακές ανακοινώσεις, αλλά και τον καταρτισμό της ΕΦΕΚ, ο οποίος πήρε και πάλι αναβολή λόγω της απουσίας της. Η στάση της, όμως, δεν μας ξενίζει από τη στιγμή που δεν είχαν αντιδράσει ούτε στην περιβόητη δήλωση του πολιτικού τους ποιμένα Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ύβρισε την ΕΟΚΑ και της φόρτωσε την ευθύνη για τα πογκρόμ των Τούρκων κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955 ['Ελευθεροτυπία' 14/02/2005]. Είναι γνωστό, πλέον, πως η δράση της εν λόγω κομματικής φοιτητικής παράταξης ξεκινά λίγες εβδομάδες πριν τις φοιτητικές εκλογές και τελειώνει με το πέρας τους. Θα πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι η στάση της συνιστά κοροϊδία του φοιτητικού κινήματος, και ιδιαίτερα των φοιτητών που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Ο λόγος ύπαρξης της, περιορίζεται καθαρά στη συγκέντρωση ψήφων για το κόμμα του φιλοδιζωνικού Νίκου Αναστασιάδη, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Η μη παρουσία της στην συνεδρία της ΕΦΕΚ αυτοαναιρεί τις ψευδείς αναφορές σε πρόσφατη ανακοίνωση της σε βάρος του Κινήματός μας περί υπεροψίας. Ο σεβασμός που έχει αποκτήσει το ΜΕΤΩΠΟ ανάμεσα στο φοιτητικό κίνημα, οφείλεται στην ισχυρή παρουσία του στα φοιτητικά δρώμενα και στον έντονο ορθολογιστικό και πολιτικό του προσανατολισμό, σε αντίθεση με την φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ, η οποία προτιμά τους διαγωνισμούς χαρτοπαίγνιων, παρά τον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζει την στάση των τριών κομματικών παρατάξεων και καλεί το φοιτητικό κίνημα να συμπορευτεί μαζί του, με σκοπό την εθνική επιβίωση του λαού μας. Οι ανθελληνικές προκλήσεις των κομματικών φερέφωνων δεν είναι δυνατόν να πλήξουν το ηθικό του κυπριακού Ελληνισμού. Η γη αυτή μετρά χιλιετίες ελληνικής ιστορίας και τίποτα δεν είναι ικανό να την αμφισβητήσει. Η πρόσφατη συνεδρία-παρωδία της ΕΦΕΚ ΗΒ έχει αποδείξει με τον πιο εμφαντικό τρόπο, πως η ανάγκη για την ύπαρξη και ενδυνάμωση του μόνου αυτόνομου, υπερκομματικού και αντιομοσπονδιακού κινήματος που δρα με γνώμονα το συμφέρον του έθνους και της πατρίδας ήταν εκ των ουκ άνευ. Το ΜΕΤΩΠΟ ξέρει και μπορεί να τιμά τον ενδοξότερο αγώνα του Ελληνισμού της Κύπρου και των παλικαριών που ανέδειξε και δεν πρόκειται να ανεχθεί την αλλοίωση της ιστορίας του '55-'59, που έχει σαν στόχο την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων των φοιτητικών παρατάξεων.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.