Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΛΑΝΟ!

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας Παντελή Μάικο, στην εκπομπή “OPINION” στο TVKLAN που αξίζει να σημειωθε...

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας Παντελή Μάικο, στην εκπομπή “OPINION” στο TVKLAN που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πιο δημοφιλής talk show εκπομπή στην Αλβανία, δήλωσε ότι οι σχέσεις πριν από το 1990 ήταν άψογες μεταξύ Ελλήνων μειονοτικών και Αλβανών και θεωρεί το Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας και Δήμαρχο Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο σαν τη βασικότερη πηγή όξυνσης. Στην επιμονή του δημοσιογράφου B. Fevziu για να αναφέρει κάποια παραδείγματα ο Μάικο θεώρησε τεράστιο σκάνδαλο να αποκαλείτε από το Μπολάνο ο εθνικός ήρωας των Αλβανών (πρίγκιπας του Βυζαντίου) Γεώργιος Καστριώτης όταν η επίσημη ονομασία από τους Αλβανούς είναι Gjergj Kastrioti Skenderbeu.
Ο κ. Μάικο θεωρεί ότι Αλβανοί και Έλληνες, παρά τις κατά καιρούς συγκρούσεις, έχουν αναπτύξει πολύπλευρες σχέσεις ενώ δεν ισχύει το ίδιο με τους άλλους Βαλκάνιους γείτονες.
Με αυτές τις απόψεις ο κ. Μάικο είναι ο εκφραστής μιας μεγάλης μερίδας τις Αλβανικής κοινωνίας που θέλουν την Ελληνική Μειονότητα αφομοιωμένη και όχι ενταγμένη στο Αλβανικό κράτος, αυτό δηλαδή που ίσχυε πριν από το 1990, με την ιδιόμορφη ταυτότητα του μειονοτικού (minoritari), που είχε καλλιεργήσει ο αλήστου μνήμης δικτάτορας Ε. Χότσα. Απαιτήσεις όπως περισσότερη Ελληνική παιδεία, δημόσιες Ελληνικές πινακίδες και άλλα κατοχυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις μειονοτικά δικαιώματα που απαιτεί ο Μπολάνος ως πρόεδρος της Ομόνοιας, θεωρούνται σκανδαλώδεις και πρέπει να απομονωθεί ενώ η συμπεριφορά του άλλου εκπροσώπου της Ελληνικής Μειονότητας προέδρου του Κόμματος Ενωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα Βαγγέλη Ντούλε που δεν προκαλεί ποτέ σύμφωνα με το Μάικο είναι άψογη.
Πηγή: Βορειοηπειρώτης

2 σχόλια

  1. Ντουλε; παντως ελληνικο επωνυμο δεν ειναι με τιποτα. Αλβανος ειναι σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "Ντούλες" είναι κλασσικό δυσύλλαβο ηπειρώτικο επώνυμο. καλύτερα οι Ελλαδίτες να μην πιάνετε τέτοια κουβέντα γιατί άμα αρχίσω να αναφέρω "ελληνικά" αλβανικά επώνυμα δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε. και όταν λέω αλβανικά εννοώ τουρκαλβανικά, ούτε καν αρβανίτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.