Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΒΟΥΝΟ" Η ΑΔΙΑΝΕΜΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Απίστευτα μεγάλος είναι ο όγκος της αλληλογραφίας που στοιβάζεται στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Νάουσας. Το υποκατάστημα πραγματικά ξεχειλίζει α...

Απίστευτα μεγάλος είναι ο όγκος της αλληλογραφίας που στοιβάζεται στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Νάουσας. Το υποκατάστημα πραγματικά ξεχειλίζει από γράμματα, έντυπα και δέματα που συγκεντρώνονται σε κάθε ελεύθερο χώρο, σε σάκους και τελάρα, στο έδαφος, ακόμη και σε σκαλιά, περιμένοντας – για πολύ – την διανομή τους στους παραλήπτες. Η εικόνα είναι πραγματικά τραγική αλλά η κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν έκανε τον κόπο ούτε να έρθει να την δει από κοντά.
Αυτή τη στιγμή η παράδοση της αλληλογραφίας στους παραλήπτες καθυστερεί έως και δύο μήνες! Ενώ και η υπηρεσία «πόρτα – πόρτα» δεν εξυπηρετείται, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται (άγνωστη είναι η τύχη της σχετικής προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης).
Η κατάσταση αυτή υφίσταται, συνεχώς επιδεινούμενη, εδώ και πάνω από δύο μήνες, καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί οι κενές θέσεις εργασίας που προέκυψαν από συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν και μεσημέρια και Σαββατοκύριακα για να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο εργασίας, αλλά, όπως μας είπαν, έχουν πια κουραστεί.
Το ζήτημα έχει οξυνθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας σοβαρά πλέον προβλήματα στους εξυπηρετούμενους πολίτες. Πέρα από την ταλαιπωρία στην οποία επιβάλλονται οι πολίτες αναζητώντας την καθυστερημένη αλληλογραφία τους, όλο και συχνότερα σημειώνονται περιπτώσεις που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα (σε τράπεζες κ.λ.π.) ή και επανασυνδέσεις υπηρεσιών (ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λ.π.) που τους έχουν διακοπεί λόγω του ότι δεν έλαβαν εγκαίρως τους λογαριασμούς πληρωμής.
Το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί στο έπακρο τον τρέχοντα μήνα Απρίλιο, που θεωρείται κρίσιμος καθώς τώρα αποστέλλονται τα έντυπα για τις φορολογικές δηλώσεις, ενώ αυξάνεται και η αλληλογραφία και η αποστολή δεμάτων λόγω του Πάσχα.
Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες δεν φαίνεται να συγκινούν τους αρμοδίους, ώστε να επιληφθούν και να επιλύσουν το πρόβλημα το οποίο, εν κατακλείδι, προσβάλει την αξιοπιστία της υπηρεσίας και οδηγεί τους πολίτες σε ιδιωτικές εταιρίες.

Αιτία η μεγάλη έλλειψη προσωπικού

Βασική αιτία για τα προβλήματα αυτά, είναι η έλλειψη προσωπικού εξαιτίας της οποίας έχουν «παγώσει» και οι άδειες των εργαζομένων στο υποκατάστημα. Όπως μας είπαν, από την άδεια του 2010 έχουν πάρει λιγότερες από τις μισές από τις μέρες που δικαιούνται, καθώς η υπηρεσία δεν τους εγκρίνει άδεια λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Αυτή τη στιγμή στο υποκατάστημα απασχολούνται μόλις 9 εργαζόμενοι, ενώ κανονικά θα έπρεπε να απασχολούνται 18 άτομα, όσα εργάζονταν πριν από 2 χρόνια, όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος κ. Ταξιάρχης Σαγρής. Τα σημαντικά κενά αφορούν 4 θέσεις: 2 διανομέων, ενός οδηγού-ταξινόμου (που ταξινομεί την αλληλογραφία σε τομείς και χωριά) και ενός ατόμου στην συναλλαγή, θέση που παραμένει κενή επί 4μηνο λόγω της αναρρωτικής άδειας του εργαζόμενου ο οποίος είναι άγνωστο αν θα επανέλθει και πότε.
Οι ελλείψεις αυτές δημιουργήθηκαν με τη συνταξιοδότηση δύο εργαζομένων, την μετάθεση ενός άλλου και την μετακίνηση ενός τέταρτου σε άλλο γραφείο. Οι θέσεις που εκκενώθηκαν δεν καλύφθηκαν καθώς, για παράδειγμα, έφυγαν δύο διανομείς και προσελήφθη μόνο ένας, ενώ στο πρόγραμμα είναι να προσληφθεί – άγνωστο πότε - άλλος ένας.
Η κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ, στις εκκλήσεις για την επίλυση του προβλήματος, υπόσχεται, όπως είπε στη «Μ» ο κ. Σαγρής, ότι θα υπάρξει προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού στο τέλος της άνοιξης, ώστε το καλοκαίρι να αναλάβει εργασία. Αλλά ακόμη κι αν καλυφθούν οι προαναφερθείσες θέσεις προσωπικού, πάλι θα υπάρχουν κενά στη διανομή. Ενώ ο όγκος της αλληλογραφίας που έχει συγκεντρωθεί είναι τόσο μεγάλος που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί… ένας μήνας για να διανεμηθεί, ακόμη κι αν καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.
Εξίσου άσχημη είναι και η εικόνα και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Κοπανό, το οποίο εδώ και ένα χρόνο «λειτουργεί» με δύο μόνο υπαλλήλους που κι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν την άδειά τους λόγω της έλλειψης προσωπικού και, μάλιστα, αναγκάζονται να δουλέψουν και εθελοντικά τα Σαββατοκύριακα για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
Αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί σύντομα, είναι ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο πολίτες, οργανισμοί και επιχειρήσεις να αρχίσουν να καταθέτουν μηνύσεις κατά των ΕΛΤΑ για τις βλάβες τις οποίες υφίστανται λόγω της καθυστέρησης επίδοσης των εντύπων τους.
http://www.maknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.