Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 82% ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ 18%

ΕΞ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ συνέπεσε: Το ίδιο βράδυ της παρελθούσας Παρασκευής που ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με τη συνέντευξη της 3ετίας του, έθετε στον λαό τ...

ΕΞ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ συνέπεσε: Το ίδιο βράδυ της παρελθούσας Παρασκευής που ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με τη συνέντευξη της 3ετίας του, έθετε στον λαό το εκβιαστικό δίλημμα, «είτε Διζωνική είτε Διχοτόμηση», μερικές εκατοντάδες μέτρα απ’ το Προεδρικό, σε εκδήλωση της «Αδούλωτης Κερύνειας», γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου «Διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011», της ερευνήτριας, αρθρογράφου και συγγραφέως κ. Φανούλλας Αργυρού. Ο μεν κ. Χριστόφιας παρέθεσε μια παλαιόθεν εκβιαστική λογική, η οποία πείθει όλο και λιγότερους. Η δε κ. Φανούλλα εξέθεσε, με καταιγισμό βρετανικών και άλλων εγγράφων 316 σελίδων, ποιοι Αγγλο-Τούρκοι παγίδευσαν, με ποιες μεθοδεύσεις κι από πότε την ηγεσία μας, στον θανατηφόρο εναγκαλισμό της Διζωνικής. Ο μεν, ουδέν προσκόμισε που να πείθει, έστω κι εαυτόν, ότι δεν θα 'ναι όντως νεκρώσιμες οι κωδωνοκρουσίες σε περίπτωση -ο μη γένοιτο- Διζωνικής λύσης. Η δε, κόμισε πληθώρα τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, γιατί θα πρέπει ο Ελληνισμός ν’ απαλλαγεί από τον βρόχο της Διζωνικής.

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ η Διζωνική έχει αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο που την διαφοροποιεί απ’ την όποια θολούρα των προκατόχων του, ΠτΔ: «Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Με τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Και σταθμισμένη υποταγή του ελληνικού 82% στο τουρκικό 18%. Και «περιουσιακή» αναγόρευση των σφετεριστών σε δικαιούχους «χρήστες» κ.ο.κ. Λύση, δηλαδή, διά της οποίας επεκτείνεται ο τουρκικός έλεγχος σ’ ολόκληρη την Κύπρο. Και, κατά τούτον τον λόγο, χειρότερη κι απ’ την κάκιστη Διχοτόμηση. Σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό αποκρουστική, ώστε, ακόμα κι αν οι Τούρκοι δεχόντουσαν τις προτάσεις Χριστόφια, ο λαός θα την απέρριπτε με μεγάλη πλειοψηφία. Γι’ αυτό κι οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων δεν υπακούουν στις «υποδείξεις» Χριστόφια και δεν αποκηρύσσουν τους δεδηλωμένους αντι-Διζωνικούς των ψηφοδελτίων τους.

ΠΕΡΑ, ΟΜΩΣ, απ’ τον λαό, ή ακόμα και τα κομματικά στελέχη του πολιτικού συστήματος, ούτε καν ο «στενός κύκλος» της ηγετοκρατίας προθυμοποιείται πλέον σε Διζωνικές συμπράξεις: Προ διετίας μεσουρανούσαν πάλι οι περί την Διζωνική αντιπαραθέσεις των συγκυβερνώντων. Τότε ήταν που ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δήλωνε στον «Φ» 3 Μαΐου 2009 ότι, «πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε τον διάλογο με τους ηγέτες ΔηΚο και ΕΔΕΚ, θα συζητήσουμε και θα ξεκαθαρίσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε αυτή τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας». Εκείνο το «πολύ σύντομα» του κ. Άντρου Κυπριανού, έκτοτε, δεν… ήρθε ποτέ!

ΕΡΩΤΗΣΗ Μεγ. ΤΕ 20.4.11
Αφού ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αποφαίνεται ότι το ενδο-ΝΑΤΟϊκό «ξέσπασμα» Νταβούτογλου κατά του Τσέχου Υπ.Εξ. στο Βερολίνο, «φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας», γιατί, τότε, συνεχίζει να τρέφει ψευδαισθήσεις το προεδρικό μέγαρο περί του τι θα κάμει η Άγκυρα μετά τις τουρκικές εκλογές; Ή μήπως Προεδρικό και Κεντρική Επιτροπή έχουν διαφορετικούς τουρκολόγους;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.