Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΣΩΖΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ!

Σαν σήμερα στις 29 Μαρτίου 1870 γεννιέται ο Ανθυπολοχαγός του πυροβολικού Παύλος Μελάς που με την δράση του στα σκλαβωμένα τότε εδάφη της Μα...

Σαν σήμερα στις 29 Μαρτίου 1870 γεννιέται ο Ανθυπολοχαγός του πυροβολικού Παύλος Μελάς που με την δράση του στα σκλαβωμένα τότε εδάφη της Μακεδονίας αλλά κυρίως με τον θάνατό του συγκλονίζει τον Ελληνισμό και γίνεται η αφορμή να ενταθεί ο Αγώνας για την απελευθέρωση από τη τουρκική σκλαβιά και τη βουλγαρική τρομοκρατία.


Σαν σήμερα στις 29 Μαρτίου 2009 οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' πραγματοποιούν τρισάγιο στη μνήμη του Ήρωα έξω από την, υπό κατάρρευση, οικία του στη Κηφισιά, ενώ από τη προηγούμενη μέρα είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη του εξωτερικού χώρου διαμαρτυρόμενοι για τη χρόνια εγκατάλειψη της ιστορικής οικίας του και απαιτούν την διάσωση και αξιοποίηση του κτηρίου.


Εν τέλη την επομένη 30 Μαρτίου 2009 ο τότε Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς εκδίδει ανακοίνωση και δεσμεύεται ότι το θέμα της εγκαταλελειμμένης οικίας του Ήρωα θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων με στόχο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείου, κάτι που τελικώς πραγματοποιείται. Η οικία του πρωτομάστορα του Μακεδονικού Αγώνα ανακηρύσσεται ως μνημείο και ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης.


Ας θυμηθούμε τα γεγονότα μέσα από τις τότε ανακοινώσεις μας:


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤO ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠAΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ (28/3/2009)



Συμπατριώτες και Συμπαριώτισες,

Σαββάτο μεσημέρι, 28 Μαρτίου και ώρα 14:00 κατασκηνώσαμε μπροστά από την οικεία του ήρωα – σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα, που σαπίζει ντροπιαστικά για την Πατρίδα και την Ιστορία μας, συνέπεια της διαχρονικής αδιαφορίας κάθε αρμόδιας αρχής, αλλά προφανώς και των κληρονόμων του που αντέδρασαν με την εμφάνιση μας.

Σ’ αυτή την ντροπή και την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το σπίτι του Ήρωα, κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος. Κι αφού στέρεψε το φιλότιμο και περίσεψαν τα λόγια και η υπομονή, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...

Από το σπίτι του Παύλου Μελά, στέλνουμε χαιρετίσματα σε κάθε εξουσία, κεντρική ή τοπική, που συνεχίζει λεπτό με το λεπτό,μέρα με την μέρα να μας προσβάλει ως ανθρώπους και ως Έλληνες και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επανόρθωση στην αδικία την οποία επεφύλαξαν οι αρμόδιοι στον Ήρωα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αποκατάσταση και την αξιοποίηση της κατοικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, ως ένα ελάχιστο δείγμα μεταμέλειας για το ΑΔΙΚΗΜΑ που τελείται.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους έντιμους Πατριώτες να σταθούν αλληλέγγυοι στην ενέργεια μας, να δυναμώσουν με κάθε τρόπο τον Αγώνα μας και να στηρίξουν με κάθε δύναμη, κάθε προσπάθεια αποτίναξης του ζυγού της λησμονιάς. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ...

"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

...

ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 12 ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ (28/3/2009)


Αποφασισμένοι οι "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" να στείλουν το μήνυμα σε όλο τον Ελληνισμό, για την διάσωση της οικίας του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, μένουν ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ στο σημείο (Τατοίου 50 στην Κηφισιά) μπας και ευαισθητοποιηθούν και εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και πράξουν έστω και αργά το καθήκον τους. Καλούμε όλους τους Έλληνες να σταθούν στο πλευρό μας.

Και αύριο στις 12 το μεσημέρι σας περιμένουμε για το τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του Παύλου Μελά!

...

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ (30/3/2009)

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η πρωτοποριακή ακτιβιστική ενέργεια των ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, με την συμβολική κατάληψη της οικίας του Ήρωα Παύλου Μελά, που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της (όπως σχεδόν όλα τα οικήματα Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας και μεγάλων Ελλήνων). Την Κυριακή το πρωί στις 12 τελέστηκε τρισάγιο στην Μνήμη του απο τον παπά Βαγγέλη, ένας ακόμη ιερωμένος στο πλευρό κάθε αγώνα που δίνεται για την προστασία της ίδιας της Ιστορίας μας. Η κατάληψη έληξε ειρηνικά, μιας και εμείς δεν έχουμε πρόθεση να προβαίνουμε σε κανενός είδους εκνόμων δραστηριοτήτων και φυσικά δεν έχουμε ανάγκη τις κουκούλες. Να τονίσουμε ότι η πρωτοβουλία ενεργοποίησε δεκάδες κατοίκους της Κηφισιάς, που έφτασαν στο σημείο για να μας δώσουν πληροφορίες, ενώ 2000 φυλλάδια μοιράστηκαν σε περαστικούς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -αν και περνούσε κάθε μέρα απο το σημείο, δεν γνώριζε ότι εκεί βρίσκεται το σπιτί του Μελά- μας έδινε συγχαρητήρια και μας επαινούσε για την προσπάθεια!
Με τα πρόσωπά μας σε κοινή θέα θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα... Γιατί εμείς αντί για τα κουστούμια και τις γραβάτες επιλέγουμε να βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, μαζί της και δίπλα της.


...

Και σήμερα έξω από το σπίτι του Παύλου Μελά, υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία της μεγάλης επιτυχίας των Ανένταχτων Πατριωτιών. Και για αυτην την επιτυχία της οργανωμένης παρέμβασης μας είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ...



"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" - WWW.PATRIWTES.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.