Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21

"Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τις αξίες και τα ιδανικά της ελε...

"Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τις αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης των λαών και της εθνικής ενότητας.
Η Επανάσταση του 1821 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, γιατί απέδειξε ότι η αγωνιστικότητα, η συλλογικότητα, τα ιδανικά και οι αξίες μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορική εξέλιξη ενός λαού, ενός έθνους.
Σήμερα νιώθουμε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι για την κορυφαία αυτή ιστορική στιγμή. Σήμερα η εθνική αυτογνωσία, και ο αυτοπροσδιορισμός μας κρίνονται απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να χαράξουμε το μέλλον. Η ιστορική αναδρομή στην Επανάσταση του 1821, που σφράγισε την ύπαρξη και την επιβίωση του έθνους μας, μάς κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο λαός μας πέτυχε το ακατόρθωτο, ξεπερνώντας ελαττώματα, ελλείψεις, αδυναμίες. Ανταποκρίθηκε στις πραγματικές αξίες, τις αξίες αυτές που διακρίνουν τους ανθρώπους και τους λαούς και τους κάνουν να μεγαλουργούν.
Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται σε ένα δύσκολο δρόμο, ας θυμηθούμε τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, …. αλλά ως μία βροχή, …όλοι, ….., μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».        


Άννα Διαμαντοπούλου"

Βεβαίως η Αννούλα απέφυγε να χρησιμοποιήσει στο μήνυμά της, τις "κακές" λέξεις τούρκοι, σκλαβιά και απελευθέρωση! Όσο για τα περί "εθνικής αυτογνωσίας" και "αυτοπροσδιορισμού" καλύτερα να τα πει στις φιλενάδες της Δραγώνα-Ρεπούση και σε όλο το εκπαιδευτικό και πανεπιστημιακό προοδευτικαριό!

6 σχόλια

  1. Ας ειμαστε σοβαροι τι να ελεγε η καημενη η Χααννα (ολο το ξεχνατε το μικρο της)Διαμαντοπουλου?Αιντε να χαθητε ολοι σας πολιτικοι τις ξεφτιλας!Και ο λογος που τσαντιζομαι ειναι οτι ενω εμεις με το ζορι να τα βγαλουμε περα,μας αναγκαζουν να πληρωνουμε και τεμπεληδες και χαραμοφαηδες για να βρισκουν τροπους να πλουτιζουν σε βαρος του ελληνικου λαου.Ντροπη σας ρεμαλια καθηκια του κερατα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI ALLO NA PERIMENEI KANEIS APO TIS XANOUMISES TOU KERATA..GI'AFTO PAEI H PAIDEIA MAS KAI TO ETHNOS KATA DIAOLOY ;NA MH GNORIZOYN TA PAIDIA MAS THN ISTORIA MAS SE KANENA KRATOS DEN SYMBAINOYN AFTA TA PRAGMATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑΡΘΕΙ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ......[ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα γράφετε, φίλοι πατριώτες, αλλά η Διαμαντοπούλου εξακολουθεί να παραμένει υπουργός παιδείας. Δεν έχουμε την δύναμη να την διώξουμε, ως φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται σε ένα δύσκολο δρόμο, ας θυμηθούμε τα λόγια του Θεόδωρου Πάγκαλου: «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την κυβέρνησηση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε λεφτά, …. αλλά ως μία βροχή, …όλοι, ….., μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις τα δάνεια και τα φάγαμε όλοι μαζί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.