Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΒΑΣΣΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! Στις 28 Ιανουαρίου 1897, ο λαός της Επαρχίας Σητείας, ζητά την...

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Στις 28 Ιανουαρίου 1897, ο λαός της Επαρχίας Σητείας, ζητά την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Την επομένη, με λαϊκό ψήφισμα κηρύσσεται η Ένωση στους Τζερμιάδες Λασιθίου και στην Ιεράπετρα.
Την ίδια ημέρα, αποπλέει με προορισμό την Κρήτη μοίρα του ελληνικού πολεμικού στόλου, υπό τις διαταγές του πρίγκιπα Γεωργίου που την αποτελούσαν τορπιλοβόλα. Ο ίδιος επιβιβάζεται στο πλοίο "Σφακτηρία".

Στις 2 Φεβρουαρίου αποβιβάζεται στο Κολυμπάρι Χανίων ελληνικό εκστρατευτικό σώμα που το αποτελούσαν δύο τάγματα πεζικού, ένας λόχος μηχανικού και μία ορειβατική πυροβολαρχία, συνολικής δύναμης 1.500 περίπου ανδρών. Επικεφαλής τους ήταν ο συνταγματάρχης και υπασπιστής του βασιλιά, Τιμολέων Βάσσος.

Ο αγώνας για την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα έχει μπεί ήδη σε πολεμική φάση...

Για τα κωμικοτραγικά όμως που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στα Χανιά, αλλά και για όσα είχαν στο παρελθόν συμβεί, όπως η βίαιη διακοπή της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, από μιά χούφτα πιτσιρικάδες που κατευθύνονται από τον γνωστό χώρο, είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε και στο αυριανό φύλλο του "Στόχου" αφού οι πληροφορίες μας από το Νησί φέρνουν κακά μαντάτα...

www.stoxos.gr 

6 σχόλια

  1. Τί να πώ... Έζησα στα Χανιά έξι χρόνια και κατάλαβα τι κακό κάνει στους ανθρώπους το εύκολο και γρήγορο χρήμα. Ναρκωτικά, αλκοόλ, και ψευτοπαληκαρισμοί με "μαύρα" όπλα, με τις πλάτες των πολιτικάντηδων. Και οι κόκκινοι τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Ευτυχώς υπάρχει και η ΟΕΡ παραδίπλα στο Ρέθυμνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΟΕΡ έχει θαρρώ διαλυθεί. Ή μονάχα την ιστοσελίδα του κατάργησε; Δεν είμαι βέβαιος. Όπως και νάχει το πράγμα, έχεις δίκιο Κλεομένη. Ψευτοπαληκαρισμοί και τίποτε άλλο. Εκεί εδρεύει το "Φόρουμ (Λαθρο)μεταναστών", εκεί δρουν οι λαθρομεταναστοπατέρες, απ' εκεί έφυγαν και κατέλαβαν την Νομική. Οι Χανιώτες είναι καλοί για τα λόγια, αλλά από πράξεις μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά ωραία και καλά τα γράφετε, μήπως να προσέχατε και λίγο και την ελληνική μας γλώσσα που έχει καταντήσει ένα σκουπίδι στη χρήση της; Το όνομα Τιμολέων κλίνεται, ο Τιμολέων, του Τιμολέοντος, τω Τιμολέοντι, τον Τιμολέοντα, ω Τιμολέων, έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εώς και την άνοιξη του ΄09 υπήρχε. Άν διελύθη κρίμα. Οι τύποι ήταν τρομεροί. Πάντως είμαστε σε καλό δρόμο. Στις 29 έγινε στην Αθήνα ΧΑΜΟΣ. Και όλοι λυσάξανε, "δεξιοί" καί aristeroi. Περαστικά τους όμως, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω Περσεύ, πολλά ζητάς! Ακόμη και τα κανάλια πανελληνίου εμβελείας, λένε ότι η Κορσική είναι πατρίδα του ... Ναπολέων :(

    Δυστυχώς, χάνουμε την γλώσσα μας, η οποία είναι η καλύτερη απόδειξις της ελληνικότητάς μας, την βιάζουμε και γραμματικά με τις πάμπολλες ανορθογραφίες και της στερούμε με τα ελεεινά greeklish την ομορφιά της γραφής, που έχει μισοκαταστραφεί από το μονοτονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω πως μια φορά γράφεται το όνομα Τιμολέων, και μάλλιστα στην ονομαστική. Ποιά είναι η ένστασή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.