Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1941...

...Ο Ελληνικός Στρατός συνεχίζει την νικηφόρα προέλευση του στα βουνά της Βορείου Ηπείρου... Τα 43ο και 44ο Συντάγματα Πεζικού (V Μεραρχίας...


...Ο Ελληνικός Στρατός συνεχίζει την νικηφόρα προέλευση του στα βουνά της Βορείου Ηπείρου... Τα 43ο και 44ο Συντάγματα Πεζικού (V Μεραρχίας Κρητών), μετά από ορμητικές επιθέσεις και σκληρό αγώνα, συντρίβουν την πείσμονα ιταλική αντίσταση και καταλαμβάνουν την κορυφογραμμή Αυχένας του χωριού Μετζγκοράνης - ύψωμα Πούντα Νορντ (υψοδ. 1647) - υψοδ. 1260 - 1178 - χωριό Μαριτσάι - χωριό Άρτζα Ντι Μέντζο της περιοχής Τρεμπεσίνας.

Την ίδια μέρα... παρά τη σθεναρή ιταλική αντίσταση και τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, το Ι Τάγμα του 39ου Συντάγματος Πεζικού (II Μεραρχίας) καταλαμβάνει την κορυφή 1723 του υψώματος Γκόλικο στη Βόρεια Ήπειρο.

1 σχόλιο

  1. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα, να κλαις. Να κλαις πραγματικά για την κατάντια της Ελλάδος. Τόσο αίμα, τόσες θυσίες για τον Τζέφρυ και την παρέα του; Ντροπή μας Έλληνες να ανεχόμαστε τους τυχάρπαστους της πολιτικής να βεβηλώνουν το αίμα της "άταφης μεραρχίας". Όλοι στον αγώνα να φύγει η πανούκλα των πολιτικάντηδων μια για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.