Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΒΕΡΕΜΗ Η... ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 "ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ" ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ! Υ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 "ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ" ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!


Υπομονετικά εργάζονται εδώ και δεκαετίες όλοι όσοι σήμερα εμφανίζονται ξεκάθαρα να προωθούν όχι απλά την ελληνοτουρκική φιλία (για την οποία έχει χυθεί ποταμός προπαγανδιστικού μελανιού)αλλά μέχρι και την ελληνοτουρκική... ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ! Ένας από αυτούς και ο πολυδιαφημισμένος καθηγητής Βερέμης, που αποτελεί έναν εκ των πρωτεργατών του ύποπτου "ντοκυμαντέρ" του καναλιού του Αλαφούζου που αφορά στην Επανάσταση του 1821!
Τον Μάιο λοιπόν του 1996 έγινε μια ερώτηση στη βουλή σχετικά με τις δραστηριότητες του περιβόητου ΕΛΙΑΜΕΠ απο τον βουλευτή Δράμας, Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη απευθυνόμενους στους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης. Στην ερώτησή του αναφερόταν στις θέσεις που προωθεί το Ελληνικό Ίδρυμα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής και στη χρηματοδότησή του από κρατικά κονδύλια. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά: "... Το ίδρυμα καθοδηγείται από τις αντιλήψεις του προέδρου του, καθηγητή κ. Θάνου Βερέμη, που είχε ιδιαίτερες ευαισθησίες στις θεωρίες του ελληνοτουρκισμού και εν συνεχεία προσχώρησε στην επιστημονική διεθνολογική προβολή της γεωοικονομικής αντίληψης και προβλέπει στο ιδεώδες όχι της απλής ελληνοτουρκικής συνύπαρξης, αλλά της δημιουργίας μιας πολιτικής φόρμουλας ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας. Ο κ. Βερέμης προλόγισε και έγραψε άρθροκαι εξέδωσε σε ανατύπωση μέσω του ιδρύματος, με κρατική επιχορήγηση, το έργο NATIONALISM & NATIONALITY, που διέθεσε σε ιδρύματα, οργανισμούς και πρεσβείες και στο οποίο υποστηρίζει ότι:
1.Η ιδέα του έθνους είναι ανύπαρκτη και αποτελεί φανταστικό κατασκεύασμα.
2.Το σημερινό ελληνικό έθνος είναι αντικειμενινά ανύπαρκτο και δημιούργημα διανοουμένων.
3.Αποτελεί εθνικιστική προσπάθεια η χρήση της γλώσσας και της θρησκείας.
4.Όταν έγινε η προσάρτηση της Μακεδονίας στο Ελλληνικό Κράτος απο τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκατοικείτο κατά πλειοψηφία απο ελληνόφωνους και όχι απο Έλληνες
"!

Τίποτε λοιπόν δεν είναι τυχαίο... Και φυσικά πάντα με κρατικό χρήμα δούλευαν οι εγχώριοι εχθροί του Έθνους! Αυτός είναι ο Βερέμης του "Σκάι"!

6 σχόλια

 1. Η ελληνοτουρκική συνομοσπονδία είχε προταθεί τόσον από τον Ίωνα Δραγούμη, όσο και από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

  Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό... ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα ενωμένα βαλκάνια (με ή χωρίς την τουρκια) ειναι αυτο που φοφόταν παντα η δύση της ευρώπης - τυχαιο ειναι που τον ρηγα τον εκτέλεσαν? Και οταν η τουρκια άρχισε να αποκτα ισχυρό ελληνικό λόμπι, τυχαία είναι η δημιουργία (από τους ρώσους) της φιλικής εταιρίας? Μας δουλέψανε κανονικα κι εμεις εξακολουθούμε να θεωρούμε πορθητή τον Μωάμεθ (ο οποίος σεβάστηκε τις εκκλησίες και τα ιερα μας) κι όχι τους φραγκους που το 1204 κάνανε της Αγιασοφιά πορνείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βερεμής....ένας από τους μεγαλύτερους μακάκες των τελευταίων
  50 ετών.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. θανατος στο βερεμη κ σε ολους τους ομοιους του!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για να χρησιμοποιήσω ορολογία του αείμνηστου Καστοριάδη, το έθνος φυσικά και είναι μια "κοινωνική φανταΣΙακη σημασία" όπως είναι και η Δημοκρατία, η Ελευθερία και κάθε τι που δεν αφορά στα ζώα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.