Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΥΣΟΥΛΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ....

ΕΝΩ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Στη Θεσσαλονίκη έχει στραφεί πλέον και ενεργά το ενδιαφέρον όλων εκείνων των κέντρ...

ΕΝΩ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Στη Θεσσαλονίκη έχει στραφεί πλέον και ενεργά το ενδιαφέρον όλων εκείνων των κέντρων που επιθυμούν να μετατρέψουν την πόλη μας σε... πρωτεύουσα των Βαλκανίων, στην οποία κουμάντο θα κάνουν όλοι οι άλλοι πλην Ελλήνων! Έτσι λοιπόν με αφορμή την ΔΕΘ (του Ελληνόφωνου Προέδρου) πραγματοποιείται Έκθεση Φωτογραφίας και Video Art στα πλαίσια της PhotoBiennale 2010 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς. Το θέμα; Οι διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις πάνω στην ταυτότητα και τον χαρακτήρα του μουσουλμανικού κόσμου, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής! Οι θεατές έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αποσπασματικές ιστορίες που συνδιαλέγονται με την πραγματικότητα, αλλά και το φανταστικό. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 20.30 (όσοι πιστοί μπορείτε να προσέλθετε και να δώσετε τα... σέβη σας στον Σπύρο).
Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, την ίδια μέρα, στις 19:00, θα προηγηθεί συζήτηση στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς, με θέμα: «Δρόμοι πολιτισμού στη Μεσόγειο. Ιστορική συνέχεια και μελλοντικές προοπτικές». Στην ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης και θα μιλήσουν οι: Μάγια Τσόκλη δημοσιογράφος και ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και θυγατέρα του παλιόγερου που τάχθηκε υπέρ του βιασμού απο την κρατική τηλεόραση, Κατερίνα Στενού, Διευθύντρια Πολιτιστικής Πολιτικής και Διαπολιτισμικού Διαλόγου της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο Πάρης Παπαμίχος -Χρονάκης, ιστορικός, η Χαρά Χάμψα, Αρχιτέκτων. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» Τραϊανός Χατζηδημητρίου.
Από την άλλη έχουμε τον κολλητό του Γιωργάκη Γερουλάνο, που ελέω... γυμναστηρίου έγινε υπουργός πολιτισμού, να παρουσιάζει στους Εβραίους στην πρόσφατη επίσκεψή του το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που στόχο έχει να φιλοξενείται ένας πολιτισμός κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από τη Μέση Ανατολή το 2011. Η Υπουργός Πολιτισμού, Επιστημών και Αθλητισμού Λιμόρ Λιβνάτ δήλωσε ενθουσιασμένη για το πρόγραμμα και με την συμμετοχή του Ισραήλ! (ασχέτως εάν κάποτε και το Ισραήλ πρέπει να αποφασίσει εάν είναι Μέση Ανατολή ή... Ευρώπη). Τίποτε απολύτως απο όσα συμβαίνουν και θα ενταθούν δεν είναι τυχαία. Και ο μοναδικός που μπορεί να περισώσει την αξιοπρέπεια έστω αυτής της χώρας δεν είναι άλλος απο τον Ελληνικό Λαό!
Δήμητρα Μυλωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.