Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ... ΗΤΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ "ΑΠΑΤΣΙ" ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Σε αστοχία υλικού εντοπίζονται μακροσκοπικά τα...

ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ "ΑΠΑΤΣΙ" ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

Σε αστοχία υλικού εντοπίζονται μακροσκοπικά τα αίτια της συντριβής στο έδαφος του επιθετικού ελικοπτέρου "Απάτσι" που πήρε μαζού του τους δύο χειριστές του. To νεότευκτο AH-64DHA της Αεροπορίας Στρατού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενω εκτελούσε αιώρηση σε ύψος περίπου 30 μέτρων για τον έλεγχο των συστημάτων του, υπήρξε αποκόληση πτέρυγας κυρίου στροφείου απο μόνη της η από έκρηξη σε κύρια μηχανή και αμέσως μετά αποκόληση πτερύγων κυρίου στροφείου. Χωρίς τις πτέρυγες κυρίου στροφείου η προσγείωση με αυτοπεριστροφή που έχει την δυνατότητα να κάνει το ελικόπτερο είναι αδύνατη... κι έτσι καρφώθηκε στο έδαφος και ανεφλέγη. Οι δύο μας πιλότοι απανθρακώθηκαν.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ, δεν είχε ενεργή δράση οπότε και καμία καταπόνηση υλικού και το "ατύχημα" οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς που μας το παρέδωσαν.

www.stoxos.gr

6 σχόλια

  1. Και ομωs ΣΤΟΧΕ θεωρω οτι οι κυριοι υπευθυνοι για το ατυχημα ειναι οι ελληνεs πολιτικοι και στρατιωτικοι.Γνωριζειs καλα οτι υπαρχουν τεραστια προβληματα στα τελευταια εξοπλιστικα προγραμματα:ρωγμεs στουs πυργουs και ξεφλουδισμενεs κανεs στα ολοκαινουργια Λεοπαρντ 2, υποβρυχιο Παπανικοληs με κλιση,F-16που μπαζουν νερα στο συστημα αυτοπροστασιαs,τωρα ολοκαινουργιο Απατσι που τσακιστηκε και πηρε και 2 ζωεs χωρια τα αμετρητα ευρω που πληρωνει ο φουκαραs φορολογουμενοs.Αυτα παλι καθυστερησαν να παραδωθουν για αγνωστουs λογουs.Που αποθηκευτηκαν μεχρι να ερθουν τελικα? ηταν εκει ασφαλη? μαλλον οχι.
    Ολα αυτα δεν ειναι τυχαια.Οι πολιτικαντηδεs και οι καραβαναδεs παραγγελνουν τελικα περα απο την χρησιμοτητα και την αξια καθε οπλου, με βαση τη μιζα που θα παρουν απο τουs ξενουs.Eτσι και οι προμηθευτεs πλεον στελνουν οτι σαβουρα υπαρχει η' δεν προσεχουν την ποιοτητα κατασκευηs μιαs και οι ιθαγενειs εδω δεν ειναι και ιδιαιτερα¨"ψειρεs" στο τι παραλαμβανουν αφου αυτο που μετραει ειναι το λαδωμα.Τον τελευταιο καιρο δεν υπαρχει οπλικο συστημα που να δουλευει ρολοι.Αληθεια τι ρητρεs μπαινουν στα συμβολαια? Αν κατι ειναι ελλατωματικο αντικαθισταται? Και εν τελει εδω μιλαμε για απωλειεs ζωων αναντικαταστατων στελεχων και απωλειεs μεσων και εκατομμυριων ευρω που δεν περισσευουν σε καμια περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει η πληροφορία, εγώ πάντως σας την καταθέτω και διαχειριστείτε την όπως νομίζετε.
    Και τα πρώτα "Απάτσι" που παρελήφθησαν, είχαν πρόβλημα στους κοχλίες (ρωγμές) που συγκρατούν τις πτέρυγες του στροφείου επάνω στην πλύμνη και το είχε ανακαλύψει ένας μηχανολόγος που υπηρετούσε τότε την θητεία του στο Στεφανοβίκι. Πραγματικά μετά από αναφορές και ενέργειες αυτού του παιδιού, όλα τα στροφεία ελέγχθησαν και το πρόβλημα λύθηκε. Ίσως πρέπει να ελεγθούν και να νεοπαραληφθέντα για το ίδιο ή και άλλα προβλήματα στροφείου ή άλλου στοιχείου του Ε/Π, για να μην θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προμήθειες των οπλικών συστημάτων να γίνονται μόνο από στρατιωτικούς χωρίς καμμία επέμβαση πολιτικών , υπουργών κλπ. Στρατό ισχυρό χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα γιατί αύριο θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι τώρα ό γράφων πίστευε ότι τά apachi ήταν από τά ελάχιστα οπλικά συστήματα πού μάς είχαν δώσει οί ''φίλοι'' μας γιάνκηδες καί ήταν νόμιζα κορυφαία. Αλλά όπως γράφουν οί προλαλλήσαντες συνομιλητές καί αυτά προβληματικά καί επικίνδυνα [άραγε οί ζωές τών παιδιών μας πού τά χειρίζονται είναι μικρότερης αξίας από τήν μίζα πού σας έδωσαν λαμόγια πολιτικάντηδες;] Καί δέν φτάνει αυτό προβληματικά καί τά f16... Κάνοντας ένα πρόχειρο απολογισμό λοιπ΄΄ον παρατηρούμε: Δύο χώρες[ΗΠΑ,Γερμανία], πού μάς ''τρων τό μεδούλι'' ώς καί τό τελευταίο μας Ευρώ γιά ''κορυφαία'' οπλικά συστήματα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΑΠΑΚΙΑ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΤΑ. Δηλαδή μέ τό συμπάθειο είναι μα....ες οί τούρκοι πού προτίμησαν τό ιταλικό Α 129; Δέν νομίζω...... Θά συμφωνήσω μέ τόν τελευταίο συνομιλητή ότι γιά προμήθειες οπλικών συστημάτων θά αποφασίζει τό ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, Καί όχι τά λαμόγια πολιτικοί πού θέλουν καί τό ''κατιτίς'' τους από τίς διάφορες εταιρέίες. Άς είναι ακατάλληλα σαπάκια γιά ανάγκες μας. Από τή στιγμή πού θά δούν ''φώς'' από τίς εταιρείες. Υπέγραψαν τήνπρομήθεια 1000 τοίς εκατό υπρτιμημένη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσους πιλότους θα θρηνήσουμε ακόμα από αυτά τα κωλο-Απάτσι; Για παραίτηση ούτε λόγος. Τη λύση θα την δώσει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω συμφωνω οτι φταινε οι Ελληνες πολιτικοι περισσοτερο απο το οτιδηποτε , φυσικα φταιει και το συστημα επιλογης στρατιωτικων ... μεσω πανελληνιων ... χαχαχαχα αυτοι στο τελος μονοι τους θα πανε στον πολεμο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.