Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (Η ΜΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ)

ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ''ΠΕΝΣΑ'' Δυο τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, η F-244 Barbaros της ομώνυμης κλάσης και η F-243 Yildirim κλάσης Ya...

ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ''ΠΕΝΣΑ''

Δυο τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, η F-244 Barbaros της ομώνυμης κλάσης και η F-243 Yildirim κλάσης Yavuz, προχώρησαν σε διπλή πρόκληση τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο:
Το πρωί σήμερα η F-243 Yildirim μετά από μακρά πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε στον Σαρωνικό, πέρασε ανενόχλητη, μεταξύ Κέας και Σουνίου και με βόρεια κατεύθυνση διέπλευσε τις ακτές της Αττικής, άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων και τελικά βγήκε στο κεντρικό Αιγαίο περνώντας μεταξύ Άνδρου και Καφηρέα!

Η τουρκική φρεγάτα παρακολουθείτο καθ’όλη την διάρκεια της πορείας της από την φρεγάτα F-451 ΛΗΜΝΟΣ. Η Yildirim μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, βόρεια της Ρόδου, στις Κυκλάδες και μεταξύ Κέας-Σουνίου.
Κινήθηκε νότια της Σαντορίνης πριν λάβει πορεία βορειοδυτική!
Την ίδια στιγμή η φρεγάτα F-244 Barbaros η οποία επίσης βγήκε από το Ακσάζ, όπως και η Yildirim περίπου την ίδια ώρα, πήρε τελείως διαφορετική πορεία και κατευθύνθηκε αρχικά δυτικά και μετά βόρεια, παρακολουθούμενη από την ελληνική ΤΠΚ Super Vita P-69 KΡYΣΤΑΛΛΙΔΗΣ.

H Barbaros αυτή την στιγμή βρίσκεται δυτικά της Λέσβου αφού πέρασε δυτικά της Χίου και όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και κατευθύνεται και αυτή προς τα Δαρδανέλλια, όπως και η Yildirim. Πρόκειται για κλασική επιχείρηση "Πένσα" με τα δύο σκάφη να ξεκινούν από το ίδιο σημείο να "ανοίγουν" και να να συκλίνουν μετά στο ίδιο σημείο.
Πρόκειται για την πρώτη μείζονα επιθετική κίνηση της Τουρκίας στο Αιγαίο μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν.

πηγή:defencenet
αετός για το stoxos.gr

7 σχόλια

  1. Έλληνες στρατιωτικοί και πολίτες , πρέπει να αντιδράσουμε στις προκλήσεις. Απο το 1974 και μετά όλες οι κυβερνήσεις αποδυνάμωναν τον στρατό , κατέστρεφαν την βιομηχανία , έφεραν τους λαθραίους για να οδηγήσουν συνειδιτά στο σημερινό χάλι την Ελλάδα και τους Έλληνες . Επιδιώκουν την καταστροφή μας και αφήνουν τους μογγόλους να αλωνίζουν. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνον την δυναμική αντίσταση. Πόλεμος στον πόλεμο των διεφθαρμένων. Πόλεμος στους εχθρούς της πατρίδος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxax KAI TOSA DISEKATOMYRIA POU KSODEVOUME SE OPLA EINE GIA NA PARAKOLOU8OUME TOUS TOURKOUS MHPOS KAI KANOUN APOBASH STON PEIRAIA?
    EIMASTE GIA GIELIA KAI GIA KLAMMATA!!
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα να τα βλεπουν οσοι κατηγορουν τουs εβραιουs σαν πειρατεs(δικαιωs η' αδικωs) για τα προσφατα γεγονοτα. Αυτοι τουλαχιστον μπροστα στα συμφεροντα τουs δεν λογαριαζουν τιποτα και κανενα. Εσειs ελληνεs μπαγλαμαδεs κοιτατε τουs Τουρκουs που κανουν βολτα στον αργοσαρωνικο.Σε λιγο θα βγουν και για βουτιεs στον Αλιμο και στη Βαρκιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ μιλάς εσύ! toksipnitiri@gmail.com

    Περιμένουμε τα μηνύματα σας στο toksipnitiri@gmail.com Εδώ μιλάς εσύ! Τα δημοσιεύματα στο toksipnitiri δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger.
    Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .

    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας Δεν συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω – ακόμα και με το τίμημα της ζωής μου – το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις.Βολταίρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βέβαια καλώς πράττουν οι Τούρκοι,α
    φού ξέρουν ότι εδώ ΔΕΝ είναι Ισρα-
    ήλ!Αν όμως ΜΙΑ μόνο φορά τους είχε δοθεί ένα καλό μάθημα να δούμε θα ξαναδιάβαιναν ή απ'όπου περνούσαν θα ήσαν άκρως προσεκτικοί;Πάντως τώρα που τα έβαλαν με το Ισραήλ θα καλοπεράσουν!Ας κάνει πως πάει ο Ταγίπ με πλοίο και θα γελάσει ο κά
    θε πικραμένος!Άσε που θα περιμένου-
    με να δούμε,αν θα είναι για πολύ α-
    κόμη πρωθυπουργός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω παντως το βλεπω φυσιολογικοτατο.Καθ΄οτι, ο καθεις ειναι ελευθερος να παει σε οποιο μπουρδελο γουσταρη για τις αναγκες του!
    Η μηπως μερικοι νομιζουν οτι ζουν σε κρατος με κυβερνηση ;
    Ξυπνατε διοτι ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ και να ειστε ετοιμοι διοτι ερχεται κατοχικη πεινα και εγκλημα που ομοιο του δεν εχει γνωριση ο Ελληνικος κοσμος.
    Ενα μονο θα πρεπει να μας απασχολη,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Η ΣΚΛΑΒΟΙ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ;ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΡΑΓΙΑΔΕΣ ;

    ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Perimenoume apo tous alvanous na mas sosoun apo tous skopianous tora perimenoume apo tous israilinous na mas sosoun apo tous tourkous.

    kita pou katantise i .....isxiri ellada.

    Ke psifiste tous ke doksaste tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.