Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ "ΔΩΡΟ" ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΒΕΡΩΦ!

ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ... Εκρηκτικός μηχανισμός προσαρμοσμένος σε πακέτο τσιγάρων είχε αποσταλεί στο παρελθόν με τη μορφή δώρο...

ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ...

Εκρηκτικός μηχανισμός προσαρμοσμένος σε πακέτο τσιγάρων είχε αποσταλεί στο παρελθόν με τη μορφή δώρου στο γραφείο του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ, επί "μεταπολιτεύσεως"! Το περιστατικό άγνωστο στη συντριπτική πλειοψηφία, υπενθύμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον "Αθήνα 9,84" και στον Τζανετάκο ο στρατιωτικός συντάκτης Δημήτριος Γιανναράκος, στις 29 Ιανουαρίου 1989. Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης που αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό:

Δ. Γιανναράκος:".... Θυμάμαι όμως ένα άλλο περιστατικό, που θα έλεγα ότι ήταν απόπειρα. Μετά από αρκετά χρόνια από τη μεταπολίτευση, δεν ξέρω, δεν θυμάμαι '77 ήταν, '76, ήρθε ένα μικρό δεματάκι, που ήταν τυλιγμένο για να φαίνεται σαν δώρο. Το μέγεθος του ήταν ένα πακέτο τσιγάρα. Το έφεραν και το άφησαν στο γραφείο. Εγώ εκείνη τη στιγμή, είχα πάει στο Υπουργείο και συζητούσα με τον Υπασπιστή του κ.Αβέρωφ, του Στρατού, τον μακαρίτη Ταγματάρχη Αλέκο Ζήγο. Του έδειξαν το δωράκι αυτό. Στην αρχή δεν έδωσε προσοχή μεγάλη. Του λέω: ``τι είναι αυτό Αλέκο``, μου λέει ``για τον κ. Υπουργό``. Το πιάνω έτσι και του λέω: ``Το είδες``; Το πιάνει και αυτός και βλέπει κάτι σαν περίεργα πράγματα. Κάτι σαν συρματάκια να είχε. Και με την πείρα που είχε, μου λέει ``Ασ' το κάτω``. Τηλεφωνάμε αμέσως στην ΑΣΔΕΝ. Παίρνει το δώρο αυτό, δεν το ανοίγει καθόλου και το βάζει μέσα στο μπάνιο που υπάρχει στο γραφείο του υπουργού στο Πεντάγωνο. Ύστερα από λίγο έρχεται ο κ. Αβέρωφ, είχαν κυβερνητική επιτροπή και του αναφέρει το γεγονός. Παίρνει το κουτί και μάλλον λίγο βιαστικά κάνει να το ανοίξει. Του λέει ``Μη`` και αφήνει το κουτί πανω στο τραπέζι και του εξηγεί ότι μπορεί να υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός.
Ύστερα από λίγο έρχονται οι πυροτεχνουργοί. Το ανοίγουν με προσοχή κι ήταν ένα πακέτο τσιγάρα, άδειο, μάρκας ΣΑΝΤΕ. Μέσα υπήρχε μία λάμπα, μια μικρή μπαταρία και δύο σύρματα ενωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν άνοιγε το κουτί να ενώνονταν τα σύρματα και να επυροδοτείτο μέσω του ρεύματος που θα διοχετεύετο από τη λάμπα και την μπαταρία".

Γ. Τζανετάκος: "Υπήρχε και εκρηκτική ύλη προφανέστατα".

Δ. Γιανναράκος: "Υπήρχε, ναι οπωσδήποτε. Θέλω να πω το εξής: Την επομένη, ήταν τόσο ύπουλα κατασκευασμένος μηχανισμός, που ο πυροτεχνουργός που ασχολήθηκε με το δεματάκι αυτό, τον πυροδοτικό μηχανισμό, εξερράγη ο μηχανισμός και τον τραυμάτισε και του έκοψε το χέρι. Το γεγονός είχε κριθεί σκόπιμο να μην..."

Γ. Τζανετάκος: "Να μην έρθει στη δημοσιότητα".

Δ. Γιανναράκος: "Να μην έρθει στη δημοσιότητα για να δουν πού βρισκόμαστε, από πού προερχόταν: Μήπως προερχόταν μέσα από το στρατό, προερχόταν από έξω; Και τελικά ήρθε μάλλον ήπια στο δημοσιότητα μετά από 4 ή 5 μήνες".

Γ. Τζανετάκος: "Χωρίς να αποκαλυφθεί η προέλευση;"

Δ. Γιανναράκος: "Τίποτα. Πάντως ήταν ένας μηχανισμός φοβερή παγίδα που λίγο αν δεν πρόσεχε ο Αβέρωφ θα είχαμε όλοι ανατιναχτεί εκεί μέσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.