Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΝΩ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ''ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ'' ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Με πρώτο μετοχικό κεφάλαιο 100 εκατομμύρια ευρώ και παρ...

ΕΝΩ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ''ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ'' ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Με πρώτο μετοχικό κεφάλαιο 100 εκατομμύρια ευρώ και παρατήματα που θα υπάρχουν και στις δύο χώρες, αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Γιώργος Κασιμάτης.
Ετοιμάζεται και νέο σημείο διασυνοριακής διέλευσης που θα συνδέει Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία.
Υπουργοί εμπορίου και Βιομηχανίας από την Τουρκία, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό ο Γ. Πεταλωτής, ο υφυπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας Μάρκος Μπόλαρης,από την πολιτική ηγεσία των δύο χωρών έκαναν την έναρξη του φόρουμ στην Αδριανούπολη.
Πολυμελής και υψηλόβαθμη είναι η εκπροσώπηση της ελληνικής πλευράς στο 1ο φόρουμ επιχειρηματιών Ελλήνων και Τούρκων που ξεκίνησε χθες στην Αδριανούπολη και στο νέο κτήριο του εκεί επιμελητηρίου όπου έγινε θερμή υποδοχή της ελληνικής πολυάριθμης αποστολής. Η συνάντηση γίνεται με τη παρουσία υπουργών Εμπορίου και Βιομηχανίας και υφυπουργών προέδρων ενώσεων επιμελητηρίων της Τουρκίας των εκεί νομαρχών και τοπικών παραγόντων της Ανατολικής Θράκης, ενώ από ελληνικής πλευράς παρευρίσκονται ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιώργος Πεταλωτής, ο υφυπουργός Οικονομίας και ανταγωνιστικότητας Μάρκος Μπόλαρης, η περιφερειάρχης Θεοδώρα Κόκλα, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Νίκος Αγγελίδης, Κωνσταντίνος Λιούρτας, ο πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ Νίκος Χατζόπουλος, ο υπερνομάρχης Ροδόπης - Έβρου Γιώργος Μηνόπουλος, ο πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχάνων Γιώργος Νικολαΐδης και πολλοί άλλοι με ιδιότητες κι εκπρόσωποι επιχειρηματικών κλάδων που έχουν ενδιαφέρον να συνάψουν συνεργασίες με την Τουρκία.
O υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στο συνέδριο «Ελλάδα- Τουρκία Περιφερειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ», στην Αδριανούπολη.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Πεταλωτής, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη συνάντηση ως μια ακόμη ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών συνεργασιών και επαφών που επιτρέπουν μια νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.
Στη συνεχεία, αναφέρθηκε στις 21 συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα το νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών και μπορούν να αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί η απαραίτητη αμοιβαία εμπιστοσύνη φέρνοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο επιθυμητό επίπεδο.

Στη συνεχεία της ομιλίας του τόνισε: «Είναι ανεξάντλητοι οι τομείς, στους οποίους μπορούμε να έχουμε μια αμοιβαίως επωφελή συνεργασία και οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες αυτές, ιδίως σε καιρό κρίσης και έντονου διεθνούς ανταγωνισμού. Κάθε χαμένη ευκαιρία ανάμεσα στην ειλικρινή και έντιμη συνεργασία μεταξύ γειτόνων, εκτός από απογοήτευση και προβληματισμό, συνιστά και βλάβη της ανταγωνιστικής τους θέσης σε ένα ολοένα και δυσκολότερο διεθνές περιβάλλον.
Στα Βαλκάνια και την Α. Μεσόγειο υπάρχει ικανή αγορά που να φιλοξενεί ισχυρές καταναλωτικές και παραγωγικές δυνάμεις. Άξονας αυτού του χώρου είναι η γεωγραφική συνέχεια της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η ελληνοτουρκική συνεργασία μπορεί λοιπόν να διαμορφώσει και μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, ένα στενότερο χώρο περιφερειακής συνεργασίας. Θα είναι πράγματι ωφέλιμο και για τους δύο να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ανάπτυξης».
Ο Γιώργος Πεταλωτής σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει με κάθε τρόπο τη συστηματική συνεργασία με τρίτες χώρες, οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα.

πηγή:Χρόνος
αετός για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Αλλαξοκωλιες ποτε θα κανουνε να παμε να καταθεσουμε καποτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.