Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ''ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ'' - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο ...

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ''ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ'' - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους «Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας». Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική».

πηγή:defencenet

αετός για το stoxos.gr

4 σχόλια

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΟΥΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΜΑΖΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΕΣ,ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ!!! Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βεβαια οι αδερφοι μας οι Πομακοι εννοουν με ελληνικο κρατος το ξενοφερτο ξενοκινητο πρασινοκκινομπλε συνονθυλευμα που υποτιθεται οτικυβερνα την χωρα απο το 1974, ενω αυτο το καθεστως μαριονεττα απλως εκτελει διαταγες ξενων κεντρων αποφασεων της παγκοσμιας νεοταξιακης κυβερνησης, που θελουν την τουρκια τοπικη υπερδυναμη αστυφυλακα, και τις ελληνικες κυβερνησεις πειθηνια οργανα της αγκυρας! τσαμπα χαραμαν το μελανι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θυμαμαι οταν πρωθυπουργος ηταν ο Ραλης και τον ειχαν επισκευθει πομακοι για καποιο ζητημα γυρισε και τους ειπε. χαιρομαι που τα πατε καλα με τους ΕΛΛΗΝΕΣ. αρα η δουλικοτητα και η φοβια μας για τους τουρκους τα λεει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ισλαμιστική οργάνωση του Λιβάνου έχει μεταφέρει την έδρα της στη Ελλάδα σχεδιάζοντας τρομοκρατικές επιθέσεις"..
    αποκαλύπτει η έγκυρη Ιταλική εφημερίδα Corriere dela Sera.


    Εναν σοβαρότατο ισχυρισμό τον οποίο βασίζει σε πληροφορίες από πηγές στο Λίβανο, διατυπώνει σε ανταπόκρισή του απ΄την Ουάσινγκτον στην Corriere ο δημοσιογράφος Γκουίντο Ολίμπιο.

    Ο εκ των ηγετών της Φατάχ Αλ Ισλάμ, Μοχάμεντ Μούσα ή Αμπού Μουσλίμ, που το 2008 είχε καταφέρει «θεαματικό χτύπημα» στη διοίκηση της κατασκοπίας του Λιβάνου στη Βηρυτό, φέρεται να έχει εισέλθει στην Ελλάδα μαζί με «πυρήνα μαχητών» πριν από... μερικούς μήνες.

    Στόχος τους είναι «να δημιουργήσουν επιμελητειακή βάση, από την οποία θα εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη»....


    Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2009/10/blog-post_6107.html#ixzz0i5ixUNhU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.