Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ Η ΙΣΠΑΝΙΑ!

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Η Ισπανία ελπίζει να επιταχύνει μέσα στους προσεχείς μήνες τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τ...

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Η Ισπανία ελπίζει να επιταχύνει μέσα στους προσεχείς μήνες τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος.
Η Ισπανία, η οποία ανέλαβε την κυκλική προεδρία της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2010, ελπίζει να ανοιξει νέα θεματικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε ο Μορατίνος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη.
"Έχουμε μπροστά τέσσερα κεφάλαια και ελπίζουμε να τα ανοίξουμε", διευκρίνισε ο υπουργός.
Το Γαλλικό Πρακτορείο σχολιάζει πως ο στόχος των Ισπανών μοιάζει τουλάχιστον φιλόδοξος, δεδομένου του γεγονότος ότι η ΕΕ μπλοκάρει από το 2006 οκτώ κεφάλαια των διαπραγματεύσεων λόγω της επίμονης άρνησης των Τούρκων να ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά τους στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα. Και η Κύπρος έχει εκφράσει επιφυλάξεις για το άνοιγμα άλλων έξι κεφαλαίων, οι οποίες συνδέονται με τη μη αναγνώρισή της από την Άγκυρα.
Ενώ η Γαλλία, η Γερμανία ή η Αυστρία προτιμούν να προτείνουν στην Τουρκία μια προνομιακή σύμπραξη, η Ισπανία τάσσεται υπέρ μιας ένταξης της χώρας αυτής στην ΕΕ.
Ο Μορατίνος συνέδεσε ωστόσο την επιτάχυνση των συνομιλιών με τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Κύπρου.
"Προσπαθούμε να κάνουμε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις" για την Κύπρο, υπογράμμισε ο Μορατίνος. "Γνωρίζουμε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα αλλά ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του νησιού θα παρουσιάσουν κάποια αποτελέσματα, κάποια ανοίγματα", υπογράμμισε.
Στην Κύπρο "όλοι (οι διαπραγματευτές) έχουν συνείδηση του παράγοντα χρονοδιάγραμμα", υπογράμμισε αναφερόμενος στη διεξαγωγή εκλογών τον Απρίλιο στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα του νησιού, που υπάρχει κίνδυνος να φέρουν στην εξουσία τους υποστηρικτές μιας πιο σκληρής γραμμής.

3 σχόλια

  1. Μήπως είναι η πρώτη φορά που η Ισπανία αποδεικνύει πως είναι το σκυλάκι Αμερικανών και Εγγλέζων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν θα τους πνιξουν κι αυτους οι βορειοαφρικανοι να δουμε τι θα λενε τοτε.
    Αν κι εχω την εντυπωση πως οπως κι εδω ετσι κι εκει αυτα ειναι τερτιπια των πουλημενων πολιτικων και πως η πλειοψηφεια του Ισπανικου λαου ειναι ακρως αντιθετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OTAN EINAI GIA THN OIKONOMA ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

    ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΟ Η ΙΣΠΑΝΙΑ -ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    ΛΙΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΠΕΡΥΣΙ
    -ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΖΑΜΑΝ-ΦΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ=Η ΑΡΠΑΧΤΡΑ=-ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΡΑΣ ΤΩΝ

    ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΝΑ ΑΚΡΙΒΙΝΟΥΝ ΚΑΙ 100.000.000 ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΨΩΜΙ

    ΑΛΛΟΣΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ[ΝΙΚΗ] ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ,ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ,ΚΑΙ Δ ΘΡΑΚΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ,ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΛΙΑΝΟ

    ΥΓ.Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΒΡΕΤΤΑΝΩΝ

    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.