Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ... Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

... 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1803... ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ! Στις 18 Δεκεμβρίου του 1803, 57 γυναίκες με τα παιδιά του...

...
18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1803... ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ!

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1803, 57 γυναίκες με τα παιδιά τους προτίμησαν να γκρεμιστούν στο βάραθρο από το υψηλότερο μέρος του Ζαλόγγου παρά να χάσουν την ελευθερία τους. Ο Χορός του Ζαλόγγου, παραμονές Χριστουγέννων του 1803, αποτελεί αιώνιο σύμβολο για τη γυναίκα που προτίμησε τον θάνατο από την ατίμωση και τη δυστυχία, δίνοντας νέα ώθηση στους αγώνες των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Είχε προηγηθεί στις 12 Δεκεμβρίου μετά από πολύχρονη και αιματηρή μάχη η πτώση του Σουλίου στα χέρια του Αλή Πασά ο οποίος δεν σεβάστηκε την συμφωνία και κυνήγησε τους Σουλιώτες. Την ίδια μέρα ήταν που ο καλόγερος Σαμουήλ ανατινάζει το Κούγκι γράφοντας μιά μεγάλη σελιδα της Εθνικής μας Αντίστασης ενάντια στον Οθωμανό κατακτητή.

Οι εικόνες των γυναικών με τα βρέφη στην αγκαλιά και οι ηρωικές στιγμές τους έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στις μνήμες κάθε Έλληνα κι έχουν εμπνεύσει τη δημοτική μας ποίηση: «Στη στεριά δε ζει το ψάρι / ούτ’ ανθός στην αμμουδιά / κ’ οι Σουλιώτισσες δε ζούνε / μέσ’ τη μαύρη τη σκλαβιά». Προς τιμήν τους, στο σημείο όπου έπεσαν, ανεγέρθηκε μνημείο ύστερα από Πανελλήνιο έρανο.
...

9 σχόλια

  1. Αυτά τα αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα να τα βλέπουν οι Ρεπόυσιδες, οι Δραγώνες, οι Τζακρίδες και τις υπόλοιπες πουλημένες ξεκ----ρες, που---ες συμμορίες που ισχυρίζονται δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος πριν διακόσια χρόνια!!! Εύγε στον Στόχο που μας τα θυμίζει.!
    ΛΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλληνες ξυπνήστε και πιάστε το σπαθί. Μόνον η ύναμη των όπλων δίνει λύσεις.
    Η ιστορία διδάσκει:
    Τούρκος μη μείνει στον μωριά μηδέ στον κόσμο όλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τωρα βγαινουν οι γουρουνοτσαρουχαδες και οι ημετεροι θωλοκουλτουριαρηδες και λεν οτι ηταν ...αλβανιδες οι Σουλιωτισσες και ...αλβανος ο Μποτσαρης! Τριζουν τα κοκκαλα των Ηρωων ΜΑΣ αλλα κανεις δεν δινει σημασια!Ξυπνατε Ελληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι τουρκαλβανοί ήταν πάντα εχροί μας .
    Έξω απ' την Ελλάδα όλοι οι ξένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακουσε κανεις σημερα να γινεται πουθενα(μουμουε)αναφορα????στην ΝΕΤ που πληρωνουμε ασχοληθηκαν με την παγκοσμια ημερα(νυχτα λεω εγω)του λαθρομεταναστη. ενα τοσο σημαντικο γεγονος που προκαλεσε παγκοσμιο θαυμασμο, για τους δημοκρατες ειναι σαν να μην εγινε ποτε! ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι και το 1974, η Ελληνίδα μάννα κράτησε το Έθνος και το Γένος ψηλά, διδάσκοντας τον γιό το "ή Ταν ή επί Τας", και την κόρη πως πρέπει να γεννά και να αναθρέφει Έλληνες. Μετά ήλθε το ξεπούλημα, με αποκορύφωμα την δικτατορία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ που γκρέμισαν κάθε έννοια αξιοπρέπειας (εθνικής και ατομικής) και παράδοσης. Τότε δεν υπήρχε Top model Xfactor Uri geler big brother και γενικά όλα αυτά τα απόβλητα που δηλητηριάζουν ειδικά τα νέα παιδιά. Το "θνήσκε υπέρ Πατρίδος" του Υψηλάντη, μετετράπει σε άκρατο κιναιδισμό και σε αγώνα δρόμου για το ποιός θα ξεπουληθεί περισσότερο.Κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν πάει άλλο. Αφήστε τα λόγια και πιάστε το σπαθί. Είναι η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΧ:ΕΦΙΑΛΤΗΣ,ΓΟΥΣΗΣ ΚΤΛ.ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ...ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ...ΑΛΛΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΤΛ...ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ,ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 3:36 μ.μ.

    >αλβανιδες οι Σουλιωτισσες και ...αλβανος ο Μποτσαρης! <

    Αντί να κάθεσαι να γράφεις εδώ μέσα, άνοιξε κανένα βιβλίο Ιστορίας και δες ότι ο Μπότσαρης, όπως και πολλοί εκ των αγωνιστών της Επαναστάσεως του '21, ήταν ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ και όχι Αλβανοί.

    Σιγά μην κάνεις τις Σουλιώτισσες ... αλβανίδες καμπαρετζούδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγκινούμαι που κάποιοι θυμούνται τους Σουλιώτες και τους αγώνες τους.Είμαι Σουλιώτισα και έχω αγανακτήσει με όλα τα σκουλήκια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι Σουλιώτισες δεν ήταν Ελληνίδες!Το Σούλι αντιστάθηκε στους ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ!Ο Αλή Πασάς ήταν Αλβανός από το Τεπελένλη.Οι αρβανίτες ήταν Έλληνες και Χριστιανοί, διωγμένοι από τους Αλβανούς οι οποίοι τους είχαν απαγορεύσει να ομιλούν τη μητρική τους γλώσσα για να ξεχάσουν την αληθινή καταγωγή τους.Σήμερα θέλουν να μας πείσουν ότι ήταν Αλβανοί σύμμαχοι μας ενάντια στους Τούρκους!Τότε γιατί δολοφόνησαν τόσους Έλληνες στην 'Ηπειρο;Απαντήστε ανθέλληνες και αλβανόφιλοι στη ενενηνταοχτάχρονη γιαγιά μου που έζησε όλη τη φρίκη!Κάνω έκκληση σε όσους έχουν παιδιά να τους μιλήσουν για όλα αυτά!Μην αφήνετε να τους δηλητηριάζουν το μυαλό και τη ψυχή οι πατριδοκάπηλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.