Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΤΟΥΣ... ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ "ΠΡΑΣΙΝΑ" ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ!

ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ. στη Φιλίππου 51 η "Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Θ...

ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ. στη Φιλίππου 51 η "Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης", στο πλαίσιο του νέου θεσμού "Oικοτετάρτες", διοργανώνει συζήτηση με θέμα την εθνική ταυτότητα στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης! Ο Πέτρος Θεοδωρίδης, συγγραφέας-πολιτικός επιστήμονας, με αφορμή την ταινία του Θ. Τσίτου "Ακαδημία Πλάτωνος" με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Καφετζόπουλο -συμπτωματικώς υποψήφιος και ομοϊδεάτης του Τρεμόπουλου- θα αναλύσει έννοιες που συνδέονται με τη διαδικασία συγκρότησης της εθνικής ταυτότητας σήμερα χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα στιγμιότυπα από την ταινία, την οποία και προσεγγίζει ως ένα σχόλιο στην σύγχρονη Ελληνική ταυτότητα! Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους: "Η ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος" αφορά σε μια παρέα "Ελληναράδων" ψιλικατζήδων σε μια τυπική αθηναϊκή γειτονιά με τους κάθε λογής ξένους της. Αφορά στο τι σημαίνει να είσαι Ελληναράς σήμερα:να προσβάλλεις τους ξένους της γειτονιάς σου, να σαμποτάρεις την ανέγερση μνημείου υπέρ της διαπολιτισμικής αλληλεγγύης που στήνεται στην πλατεία σου γιατί θεωρείς την πλατεία δικό σου γήπεδο όπου παίζεις μπάλα με τους φίλους σου αποκλείοντας τους ξένους. Ο αρχικός τίτλος ήταν "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ" και ήρωας της ο Σταύρος: χωρισμένος που επιθυμεί την πρώην γυναίκα του, και με μια γριούλα μάνα που μετά από εγκεφαλικό τα έχει μάλλον χαμένα. Όμως αίφνης η μητέρα του αρχίζει να μιλάει άπταιστα αλβανικά και στο πρόσωπό της ένας αλβανός μπογιατζής αναγνωρίζει τη δική του χαμένη μάνα!" Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του τεύχους 14 του περιοδικού "'Ενεκεν"..."!
Έχει κανείς αμφιβολία ότι οι τύποι αυτοί είναι συμπλεγματικοί;;;

5 σχόλια

  1. Γιατι συμπλεγματικοι;
    Οι ανθρωποι τα βιωματα τους κανουν και υποδυοντε σ'αυτες τις ταινιες.
    Ειναι αυτο που λεμε οτι η τεχνη μιμειτε την αληθηνη ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaaa Re kafedopoule pws se lene ,akoma kai ta prasina aggouria exoun onomasies kai proelefsh poso mallon oi an8rwpoi...Emeis eimaste Ellhnes file mou, AN TO SOI SOU MPASTARDEFTIKE ME ALVANOUS KAI ALVANIDES DIKO SOU 8EMA AFTO, ISWS EAN "XRHSIMOPOIOUSES" kanena prasino oikologiko Aggouraki "katalhlws" stin kainouria sou ksediontiara Alvanida mana tote afti isws na milouse kai Giapwnezika!!!
    Lolakas555

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο ΣυνΕλληνην hellraiser τα ειπες ολα.
    Λυκουργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΙΝΕΖΟΣ ,ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ!ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ!ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.