Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ

Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Όχι στην απομάκρυνση των εικόνων ...

Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όχι στην απομάκρυνση των εικόνων από τη δικαστική αίθουσα είπαν οι δικαστές του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, όταν χρειάστηκε να αποφασίσουν αν θα πρέπει να υπάρχουν τα θρησκευτικά σύμβολα εντός της αιθούσης.
Το αίτημα, που ξάφνιασε τον εισαγγελέα της έδρας, αλλά και τους δικαστές, τέθηκε από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, (ΕΣΠΑ) Παναγιώτη Δημητρά, και την πολιτική ενάγουσα, Andrea Gilber, στην εκδίκαση μίας υπόθεσης που αφορούσε διόρθωση δικαστικής απόφασης.
Μόλις εκφωνήθηκε η υπόθεση αυτή και ο Παναγιώτης Δημητράς ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει, υπέβαλε μαζί με την πολιτική ενάγουσα το αίτημα να απομακρυνθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από την αίθουσα. «Θα μελετήσουμε τις νέες τάσεις της νομολογίας και θα σας πούμε μετά τη διάσκεψη», ήταν η πρώτη απάντηση του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου σε ένα αίτημα που τίθεται για πρώτη φορά σε ελληνικό δικαστήριο.
Στο υπόμνημα που κατατέθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι γίνεται λόγος σε πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε βάρος της Ιταλίας για την ανάρτηση του «εσταυρωμένου» στα δημόσια σχολεία της χώρας. Τελικά το αίτημα απορρίφθηκε επειδή δεν ήταν παρούσα η κατηγορουμένη για να προσβληθεί το δικαίωμά της στην ανεξιθρησκία, αλλά και γιατί δεν προβλέπεται η απομάκρυνση των εικόνων σε κάποια νομοθετική ρύθμιση.
Εν τω μεταξύ, ερώτηση με θέμα την «απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία» έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρ. Ψαριανός προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.«Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες και αναφέρει ότι «θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σταυροί από τα ιταλικά σχολεία ώστε να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής», είναι αφορμή για να εξετάσουμε την κατάσταση και στα ελληνικά σχολεία, όπου πλέον φοιτούν αλλόθρησκοι, άθρησκοι και άθεοι μαθητές», αναφέρει ο κ. Ψαριανός και προσθέτει ότι «σε περίπτωση που το Δικαστήριο δεν αναγνωρίσει το δικαίωμα της ιταλικής κυβέρνησης να ασκήσει έφεση, η απόφαση θα καταστεί τελεσίδικη και θα ισχύει πλέον για όλες τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα αποτελέσει νομικό προηγούμενο στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν πολίτες, ζητώντας την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων».


Πηγή:foreignpress-gr
Αετός για το stoxos.gr

4 σχόλια

  1. kai i sxetiki 'proodeutiki' sizitis edw

    http://www.tvxs.gr/v25562/1/1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΜΩΘΕΙ ΜΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ,ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ{ΔΕΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟΝ Η Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ}Κ.Λ.Π.ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ?ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ?ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΤΕΤΕ ΕΤΣΙ,ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΕΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ.ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΗΡΘΑΝ.ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ,ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΖΟΥΜΕ,ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜ/ΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΦ"ΟΣΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΘΑΓΕΝΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ,ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΙ.ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΩΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΡΝΗΘΗ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποτε θα δουμε και εμεις μια δικη μας ΜΚΟ να κανει το αντιθετο ? να εισηγειται (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ !) αυτα που θα κοψουν τον κωλο στα τσογλανια της ΣΥΡΙΖΑΣ και των δημητραδων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χρειαζοντε ΜΚΟ οι Ελληνες για να στειλουν στον αγυριστο τους απλυτους του Συριζα,Ταγματα ασφαλειας θελει,μαυροντυμενους φαλαγγιτες που δεν θ'αφησουν τιποτα ορθιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.