Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΒΕΤΙΑ,ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ,ΕΜΕΙΣ; Η ελβετική (γαλλόφωνη) τηλεόραση ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ τα αποτελέσματα του σημερινού δημοψηφίσματος για την έ...

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ,ΕΜΕΙΣ;

Η ελβετική (γαλλόφωνη) τηλεόραση ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ τα αποτελέσματα του σημερινού δημοψηφίσματος για την έγκριση, ή μη, ανέγερσης νέων μιναρέδων (στα τζαμιά) στη χώρα, σύμφωνα με τα οποία αποτελέσματα οι ψηφοφόροι εγκρίνουν τη (στηριζόμενη από το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα) πρόταση, για την απαγόρευση ανέγερσης νέων μιναρέδων στη χώρα.
--Το "όχι" πλειοψηφεί στα 22 από τα 26 καντόνια της Ελβετίας με ποσοστό 57,5% ανέφερε γύρω στις 20.30 ώρα Ελλάδας η κρατική τηλεόραση της Ελβετίας.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ελβετική κυβέρνηση, όσο και το κοινοβούλιο, απέρριψαν την πρωτοβουλία με το αιτιολογικό ότι "παραβιάζει το Ελβετικό σύνταγμα, τη θρησκευτική ελευθερία και την παραδοσιακή ανεκτικότητα που χαρακτηρίζει τη χώρα".
Παρέπεμψαν το θέμα σε δημοψήφισμα, μία συνήθη διαδικασία για την Ελβετία.
Σχόλια και αντιδράσεις.
Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε "τις ανησυχίες της" για τα αποτελέσματα του σημερινού δημοψηφίσματος.
Επίσης, οι Επίσκοποι της Ελβετίας με ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο αγότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα τόνισε ότι, "οι επίσκοποι δεν είναι ικανοποιημένοι από το ότι δεν θα μπορούν να κατασκευάζονται νέοι μιναρέδες (στην Ελβετία) (...)χαρακτηρίζοντας αυτήν την απαγόρευση "σκληρό πλήγμα για τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ενσωμάτωση" στην ελβετική κοινωνία των μουσουλμάνων.
--Στην Ελβετία υπάρχουν σήμερα μεταξύ 130-160 μουσουλμανικών πολιτιστικών κέντρων και κέντρων προσευχής για τους μουσουλμάνους από τα οποία, όμως, τα τέσσερα --μόνον--είναι τζαμιά με μιναρέ.
"Φοβούνται οι άνθρωποι όσους έρχονται από μακρυά, αυτούς που δεν καταλαβαίνουν καλά"(...)"κάνουν σκληρή προπαγάνδα σε βάρος τους"(...)"οπότε οι μετανάστες κλείνονται στους εαυτούς τους", αναφέρθηκε στο ανακοινωθέν της γενικής γραμματείας των ελβετών Επισκόπων.
Στο Παρίσι, η αντιπρόεδρος του "Εθνικού Μετώπου" Μαρίνα Λεπέν, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απαγόρευση με δημοψήφισμα να γίνονται στην Ελβετία νέοι μιναρέδες, τόνισε δε "επιτέλους, οι ελίτ δεν πρέπει να αρνούνται τους φόβους και τις προσδοκίες των ευρωπαϊκών λαών".
"Διέψευσαν τις δημοσκοπήσεις οι Ελβετοί, αρνούμενοι να κατασκευαστούν στη χώρα τους μιναρέδες" τόνισε η αντιπρόεδρος του "Εθνικού Μετώπου".
--Σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις, το "ναί", δηλαδή η έγκριση των νέων μιναρέδων, θα πλειοψηφούσε σήμερα με ποσοστό κυμαινόμενο κοντά στο 53% .
Η ελβετική κυβέρνηση --σε μία πρώτη αντίδρασή της-- προέβλεψε ότι μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τους μιναρέδες, "θα δυσχερανθούν κι ο ελβετικός τουρισμός κι οι ελβετικές εξαγωγές".

πηγή:express.gr
αετός για το stoxos.gr

8 σχόλια

  1. ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΑΜΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελεια νεα... ΕΞΩ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΩΡΑ

    Στην Ελλαδα φυσικα και δεν θα υπαρξει δημοψηφισμα για τζαμια, γιατι το αποτελεσμα θα ειναι 90%οχι μονο εναντια στους μιναρεδες αλλα στην κατασκευη μουσουλμανικων ναων. Οποτε δεν τους συμφερει. Για αυτο ειμαι περιφανος Ελληνας, μπορει οι αριστεριστες και οι μπουφοι προοδευτικοι να φωναζουν αλλα ο λαος μας ειναι περιφανος και δεν θα αργησει να φανει αυτο. Με τοση λογοκρισια ειναι λογικο να μην εχουμε εκδηλωθει ακομα αλλα δεν ξερω ουτε εναν που πιστευει στα σοβαρα ολα τα political correct προβατακια. Εξαλλου σκυλος που γαυγιζει δεν δαγκωνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΦΙΛΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΠΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΥΡΙΖΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω,για οσους συνεχιζουν να μην θελουν να το καταλαβουν,ειναι Ευρωπη.
    Οσοι μουλσουμανοι αισθανοντε οτι καταπιεζοντε τα θρησκευτικα τους πιστευω,ας γυρισουν στις δημοκρατικες,προοδευτικες ανεξιθρησκες χωρες τους να σηκωσουν οσους μιναρεδες θελουνε και ν'αρχισουν να καθοντε και πανω τους ολοι μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mpravo stin xwra pou genhse tin Dhmokratia kai pou oi politikanthdes ,agyrtes,proodeftikoi karagiozhdes neodhmokrates kai pasokoi,den afhnoun ton "kyriarxo" lao tis na apofasisei gia to melon tou.
    TO TELEFTAIO DHMOPSHFISMA STIN ELLADA TO EKANE ENAS DIKTATWRAS!!! O PAPADOPOULOS GIA TO SYNTAGMA TO NAI I TO OXI TIS EPOXHS EKEINHS.
    MPRAVO ALLH MIA FORA STIN XWRA POU GENHSE TIN DHMOKRATIA....KYRIARXE LAEEEEE ORSE PENTE(5)...
    Loalakas555

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To dhmopshfisma twn Elvetwn tou na apofasizei dhladi o laos gia to mellon tis xwras tous se metanasteftika kai oxi mono 8emata den eine tipota kainourio stin Evrwph.
    H KOINOTHTA TOU XIOMPO TIS NOTIAS SOUHDIAS MALMOE(O NOTOS EDW EINE E8NIKISTES!)EDW KAI 20 XRONIA PERIPOU PSHFISE ME 75% OXI STO NA EL8OUN METANASTES STON TOPO TOUS KAI DEN EIL8AN,KAI SHMERA MIA ALLH KOINOTHTA STIN NOTIO SOUHDIA KAI PALI PROETOIMAZEI DHMOPSHFISMA EAN 8A DEX8OUN PAIDIA METANASTOPOULA POU EINE MONA TOUS.(FOVOUNTE OTI META POU TA PAIDIA AFTA 8A PAROUN ASYLO EDW, 8A FEROUN OLO TOUS TO SOI
    EDW!!
    GIASOU "KYRIARXE" ELLHNIKE LAE MOU,xaxaxxxx,
    GIATI DEN KANOUN DHMOPSHFISMA PX GIA TO SKOPIANO STIN ELLADA?
    H GIA TOUS METANASTEFTIKO?
    WRSE KAI PALI 10 ELLHNIKE "KYRIARXE LAE".
    Lolakas555.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. THE MUSLIMS REFUSE OUR CULTURE AND TRY TO IMPOSE THEIR COLLTURE ON US .I REJECT TMEM,AND THIS IN NOT ONLY MY DUTY TOWARD MY CULTURE -IT IS TOWARD MY VALUES,MY PRINCIPALES,MY CIVILIZASION. .THE MOMENT YOY GIVE UP YOUR PRINCIPLES AND YOUR VALUES ,YOU ARE DEAD .YOUR COULTURE IS DEAD CIVILIZATION IS DEAD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την απόφασή της για τον υποδιπλασιασμό του ποσοστού των μεταναστών από χώρες εκτός ΕΕ που θα λαμβάνουν άδειες εργασίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελβετίας, επικαλούμενη την υψηλή ανεργία και την ένταση του μεταναστευτικού ρεύματος.

    Γνωστοποίησε ακόμη ότι θα μειώσει τον αριθμό των μεταναστών από χώρες της ΕΕ στους οποίους θα δίνονται άδειες εργασίας και επιφυλάχθηκε για τη χρήση μιας διάταξης που της επιτρέπει να απαγορεύσει σε εργαζόμενους από χώρες-μέλη της Ένωσης να ζητούν εργασία εντός των συνόρων της, για να προστατεύσει την εγχώρια αγορά της.

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1751218

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.