Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ (ΠΡΙΝ Η' ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ;) ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ Την αναβίωση της οθωμανικής εποχής επιδιώκει η Τουρκία, αναφέρο...

ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ (ΠΡΙΝ Η' ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ;) ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ

Την αναβίωση της οθωμανικής εποχής επιδιώκει η Τουρκία, αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ, μεταφέροντας τα λόγια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, από την ομιλία του σε διάσκεψη με θέμα «Η οθωμανική κληρονομιά και οι μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαράγεβο.
«Επιθυμούμε μία νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, την οικονομική αλληλεξάρτηση, τη συνεργασία και την πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια», ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε: «Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μία πετυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν».
Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διεύρυνε τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή, μαζί με την Τουρκία, επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Αυτός είναι ο στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής στο μέλλον και θα τον πετύχουμε».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αετός για το stoxos.gr

9 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,Η ΡΩΣΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΘΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Σ"ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμενα μου φαινετε πως ξυνετε ο κ...ς του για "Οθωμανικα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μετα ξυπνησε ο τουρκαλας.ερε θα σας κανει κιμα η ρωσια που μου θελετε και αρχηγιλικια και ονειρευεστε βρωμοτουρκοι αυτοκρατοριες.με το ονειρο θα μεινουν οι μογγολοι.οποιος θελει τα πολλα χανει και τα λιγα.ουστ ταταρομογγολοι φονιαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο και άν λυπάμαι που το λέω μακάρι να είχαμε και εμείς έναν ανάλογο Νταβούτογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλι θα μας σωσουν οι αδελφοι μας το ξανθο γεννος; Μονο που ο ξανθος πηγε και εκανε συμφωνιες με τον ονειροπαρμενο. Το κακο ειναι οτι δεν εχουμε καταλαβει οτι εχει αρχισει η αναβιωση της Οθωμανικης αυτοκρατ. και μεις σιγα σιγα μπαινουμε στα πλοκαμια της. Οι τορκαλαδες δεν ειναι χαιβανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό θα ήταν να έχουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία και να αναλύουμε σωστά.
    Θα συμφωνήσω απολύτως με τους "Αυνανιστάς" και θα προσθέσω ότι μακάρι να είχαμε κι έναν πρωθυπουργό σαν τον Ερντογάν.

    Ο Νταβούτογλου είναι ένας άνθρωπος με όραμα (όπως και ο Ερντογάν), γνώστης της διπλωματίας (το αποδεικνύει η συμφωνία που έκλεισε με την Αρμενία, τον χειρότερο εχθρό της Τουρκίας) και βλέπει τα πράγματα σε βάθος χρόνου.

    Εμείς τι έχουμε ανάλογο στην Ελλάδα; Δείτε την θέση της Τουρκίας στο διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι και συγκρίνετέ την με αυτήν της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι ένα κακορίζικο, ασήμαντο κράτος, το οποίο επιδίδεται στην ομφαλοσκόπηση. Αυτό που κυρίως απασχολεί τα ΜΜΕ είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ και ούτε κουβέντα για τα εθνικά μας θέματα. Η Τουρκία βαδίζει σταθερά και με επιτυχία (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) τον δρόμο της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έξω από τον κεμαλικό εθνικισμό, ο οποίος την ήθελε περιορισμένη σε ένα εθνικό κράτος και με κύριο μοχλό το Ισλάμ.

    Η Ελλάδα θα γίνει ένας δορυφόρος της Τουρκίας, αφού απολέσει και μέρος της εδαφικής της εκτάσεως, κάτι το οποίο είχε απροκάλυπτα πει η κ. Μπενάκη-Ψαρούδα στην προσφώνησή της προς τον Κάρολο Παπούλια, όταν ο τελευταίος εξελέγη το 2005 ΠτΔ.

    Πιο συγκεκριμένα, τα εδάφη που ενδεχομένως θα απολέσει είναι:
    α) Δ. Θράκη, η οποία θα ζητήσει αυτονομία
    β) Μέρος της Θεσπρωτίας, η οποία εποικίζεται συνεχώς από Αλβανούς και θα ζητήσει κάποτε κι αυτή αυτονομία. Αντί δηλαδή η Ελλάδα να διεκδικεί Β. Ήπειρο, θα διεκδικήσουν και θα πάρουν οι Αλβανοί "Τσαμουριά".

    "Δεν παραχωρούμε τίποτε και ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ". Όταν δεν διεκδικείς τίποτε, τότε δεν παίρνεις και τίποτε. Ο Νταβούτογλου διεκδικεί και παίρνει. Επίσης, δεν παραχωρεί, εν αντιθέσει μ' εμάς.

    Μπορεί κανείς να δώσει σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση στα παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόχε πει δημόσια μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον Μάρτιο του 1987 ο μακαρίτης ο Ι.Ζίγδης. Τότε ουδείς τον άκουσε και πολύ περισσότερο ουδείς έδωσε σημασία στα λόγια του. Είναι πολύ παλιό το σχέδιο αναβίωσης της ΟΘ.ΑΥΤ/ΡΙΑΣ. Μήπως ο Νταβούτογλου δεν μαρτυρά και τόσο "ονειροπόλα" σχέδια;;; Για να έχουμε το νού μας. Ανασύσταση δεν σημαίνει ντε και καλά πόεμο και κατάκτηση εδαφών. Υπάρχουν κι'αλλοι πιο... "οικονομικοί" τρόποι. Όπως παραδείγματος χάριν αν χρωστάς στο ΔΝΤ το 120% του ΑΕΠ σου, και έχεις στην κυβέρνηση σου μερικούς ... "αρμόδιους" με... "προυπηρεσία" στα Ίμια κλπ.,κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 27/10/09 7:51 μμ

    Αγαπητέ φίλε,

    Το κεμαλικό δόγμα, σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική, αντικατέστησε με το όραμα της ανασυστάσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο μακαρίτης Ντουργούτ Οζάλ (δεκαετία '90).

    Είναι σωστό το ότι ανασύσταση δεν σημαίνει απαραιτήτως πόλεμο. Αντιθέτως μάλιστα, το πόλεμο αποφεύγει, διότι η Αυτοκρατορία θα είναι της μορφής ενός ισχυρού κεντρικού κράτους, της Τουρκίας, με ποικιλότροπη διείσδυση στα πρώην εδάφη της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθιστώντας τα δορυφόρους της.

    Εν άλλοις λόγοις, η νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία θα έχει μία πιο σύγχρονη μορφή, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

    Όχι, ο Νταβούτογλου δεν "ονειρεύεται", αλλά οραματίζεται κι αυτό έχει διαφορά. Είναι, ή δεν είναι ο σημερινός νατοϊκός διοικητής στην Λάρισσα Τούρκος; Πέτυχε ή όχι να είναι ο εκάστοτε βοηθός ΓΓ του ΝΑΤΟ Τούρκος, για να μην προβάλει αντιρρήσεις στην εκλογή του Δανού πρωθυπουργού Ράσμουσεν στην θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ;

    Εμείς τι κάναμε ώστε να μην διορισθεί Τούρκος συμμαχικός διοικητής στην Λάρισσα, ο οποίος ουσιαστικά ελέγχει τον ελληνικό εναέριο χώρο και γνωρίζει τις κινήσεις της πολεμικής μας αεροπορίας; Γιατί δεν βάλαμε βέτο; Είχαμε ασφαλώς κάθε λόγο και σαφώς το δικαίωμα να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.