Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ... ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ;

ΠΟΙΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ «ΚΙΟΣΚΙ» ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟ 1822; Μιάς και σήμερα είναι η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης της Νάουσας ...

ΠΟΙΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ «ΚΙΟΣΚΙ» ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟ 1822;

Μιάς και σήμερα είναι η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης της Νάουσας από τον τουρκικό ζυγό στις 17 Οκτωβρίου του 1912, αρπάζουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε το ολοκαύτωμα της πόλης το 1822 συνέπεια του ξεσηκωμού των Ναουσαίων για την λευτεριά. Ο Ιστορικός Απόστολος Βακαλόπουλος αναφέρει:

«Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, την εποχή που στην πόλη του υπό τουρκικόν ζυγόν ελληνικού βορρά είχαν συγκεντρωθεί 70 με 90 χιλιάδες Εβραίοι και ο Σιωνισμός διηύθυνε από εδώ τα πράγματα (μέχρις εκεί που έφθαναν τα πλοκάμια του), είχαν παρακαλέσει τον Τούρκο διοικητή και πήγαν μαζί του να καταπνίξουν στο αίμα την Επανάσταση της Νάουσας.
Μετά τη συμφορά, ο Τούρκος διοικητής μάζεψε περίπου 5.000 Ελληνες σε μια μεγάλη αλάνα έξω από τη Νάουσα, που έφερε την ονομασία "Κιόσκι", κι εκεί, ενώ εκείνος απολάμβανε το ναργιλέ του, οι Εβραίοι έσφαξαν μέχρις ενός τους Ελληνες.
Η γη άργησε πολλά χρόνια να ξαναβγάλει χορτάρι. Το ίδιο έκαναν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και κατά την Επανάσταση της Χαλκιδικής, της οποίας ετέθη επικεφαλής ο αγνός πατριώτης Εμμανουήλ Παπάς. Αλλά δεν θα συνεχίσω. Θα συστήσω στους Εβραίους να σεβαστούν τη φιλοξενία που είχαν ανέκαθεν επί ελληνικού εδάφους και να καταπιούν την πικρή γλώσσα τους.»

Να προσθέσουμε και κάτι πιό καινούργιο; Ίσως τα παραπάνω να εξηγούν την ενέργεια Ρεπούση να αφαιρεθεί από ιστορικά βιβλία των δημοτικών το ολοκαύτωμα της Νάουσας, κάτι που είχε καταγγείλει και ο Δημαρχός της. Γιατί ακόμη και αναφορά αν γίνεται κάποιος μπορεί να το ψάξει παραπάνω και να φτάσει και στην αλήθεια... Άραγε η κυρία Χριστοφιλοπούλου Κάλερ Παρασκευή, νέα Υπουργός παιδείας τι γνώμη έχει για το θέμα;

"ΣΤΟΧΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.