Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΞΙΑΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ... Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη γαλλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της «Σεζόν της Τουρ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ...

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη γαλλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της «Σεζόν της Τουρκίας στη Γαλλία» παρέσχε την ευκαιρία, τόσο στον ίδιο τον κ. Γκιουλ, όσο και στον Γάλλο ομόλογό του, να ανταλλάξουν δημοσίως κατά το μάλλον ή ήττον συγκεκαλυμμένα μηνύματα σε σχέση με την κοινοτική υποψηφιότητα της Άγκυρας.
...
Ενδεικτική, από την άλλη, των προβληματισμών των Τούρκων σε σχέση με τα εμπόδια που συναντούν οι ενταξιακές προοπτικές της χώρας τους είναι η ακόλουθη βαρυσήμαντη δήλωση του κ. Γκιουλ προς την “Le Figaro” (Βλ. συνέντευξή του υπό τον τίτλο Abdullah Gül: «Cest à la Turquie de se transformer» στο φύλλο της 8ης Οκωβρίου 2009): «Για εμένα, η διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ΕΕ αποσκοπεί στο να βελτιωθεί η Τουρκία και να επιτύχει ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το έργο αυτό βαρύνει εμάς. Μπορεί να αχθεί εις πέρας με το άνοιγμα νέων [κοινοτικών] κεφαλαίων ή χωρίς αυτό... Η διαδικασία είναι βραχυπρόθεσμα δύσκολη, αλλά πολύ επωφελής μακροπρόθεσμα. Όταν θα την έχουμε ολοκληρώσει, η Τουρκία θα διαφέρει πολύ από αυτό που είναι σήμερα. Ίσως τότε, η Τουρκία εκείνη θα υπερνικήσει τις αμφιβολίες των Γάλλων και άλλων. Ή ίσως οι Τούρκοι να μη θέλουν πλέον την Ευρώπη, προτιμώντας ίσως τον δρόμο που επέλεξε η Νορβηγία.»

Πηγή
ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Η Τουρκία έχει ανάγκη τα κονδύλια της ΕΕ. Το θέμα είναι αν η τελευταία είναι διατεθειμένη να της τα δώσει, μαζί με το κοινοτικό κεκτημένο της ελεύθερης διακίνησης, εργασίας και εγκατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.