Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΧΕΙΡΟΙ ΤΑΦΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ 731

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 731 Tάφους Ελλήνων στρατιωτών και πολεμικό υλικό ανακαλύπτ...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 731

Tάφους Ελλήνων στρατιωτών και πολεμικό υλικό ανακαλύπτουν καθημερινά γύρω από το ύψωμα 731 στη Βόρειο Ηπειρο οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Οι μαρτυρίες τους είναι συγκεκριμένες: "Κάτω από το μνημείο, κοντά στα οχυρὠματα, υπάρχουν τάφοι, τους οποίους, βέβαια, αφήνουμε απείραχτους".
Πρόκειται για πρόχειρες κατασκευές, καλυμμένες από άγρια φυτά, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τους διακρίνει κανείς. Θα πρέπει η Ελληνική πολιτεία να ενδιαφερθεί για την εκσκαφή αυτών των τάφων και την μεταφορά των οστών στο Ελληνικό Νεκροταφείο της Κλεισούρας, που δημιούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Παράλληλα διάσπαρτα στο χώρο είναι διάφορα απομεινάρια του πολέμου, όπως οβίδες, κάλυκες κ.λπ.
Να σημειωθεί ότι ένας τιτάνιος αγώνας διεξήχθη στο ύψωμα 731 κατά την «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών στα μέσα Μαρτίου 1941.Στο ύψωμα αυτό, καθώς και στα γειτονικά υψώματα, πολέμησαν οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της 1ης Μεραρχίας πού κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Πηγή:nena news
Αετός για το stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.