Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗ ΛΩΖΑΝΝΗ!

ΕΔΩ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ...ΕΚΛΟΓΕΣ! Τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποιήθηκαν στη Λωζάννη, σ...

ΕΔΩ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ...ΕΚΛΟΓΕΣ!

Τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποιήθηκαν στη Λωζάννη, στις 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ στην Ελβετία, παρουσία της Ελβετίδας υπουργού Εξωτερικών, Μισελίν Καλμί-Ρέι και του Ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Λαβρόφ. Η προτομή, που φιλοτέχνησε ο Ρώσος γλύπτης Βλαντιμίρ Σουρόφτσεφ και αποτελεί προϊόν ρωσο-ελληνο-λωζαννικής πρωτοβουλίας, θα επαναφέρει στο φως τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Καποδίστριας στην Ελβετία, γράφει σε εκτενές άρθρο της η εφημερίδα "24heures". Πρωταγωνιστής της διατήρησης της συνοχής της χώρας, ο Ιωάννης Καποδίστριας θεωρείται επίσης προστάτης του καντονίου του Vaud, την ανεξαρτησία του οποίου στήριξε, ύστερα από αίτημα του τσάρου Αλεξάνδρου Α΄. Ο Καποδίστριας, στο Συνέδριο της Βιέννης, ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, εξασφάλισε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ελβετίας και της ουδετερότητάς της. Το δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, στον αγώνα του Καποδίστρια για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Ως πρώτος Κυβερνήτης της χώρας επεδίωξε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, βασισμένη στις ιδέες του Ρουσσώ, εισήγαγε την καλλιέργεια της πατάτας στην Ελλάδα και απώθησε τον τουρκικό κίνδυνο, επενδύοντας σε αυτόν όλη του την περιουσία. Ωστόσο, η δράση του τού στοίχισε το μίσος πολλών αρχηγών τοπικών φατριών, αναφέρει το δημοσίευμα, που παραθέτει το χρονικό της δολοφονίας του, "μιας μαύρης σελίδας στην ελληνική ιστορία", σύμφωνα με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου "Εστία" της Λωζάννης, Δημήτρη Κυρίτση. Στην Ελλάδα, ο Καποδίστριας αποτελεί μία από τις προσωπικότητες που σημάδεψαν τη χώρα, καταλήγει το δημοσίευμα. Το πρόσωπό του κοσμεί το νόμισμα των 20 λεπτών του ευρώ, ενώ το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας φέρουν το όνομά του. Δυστυχώς απο τη σημαντική αυτή εκδήλωση, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι αρμόδιοι της Ελληνικής Πολιτείας... Έχουν βλέπετε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν... Τις εκλογές!

5 σχόλια

  1. Καλυτερα που δεν ηταν κανεις τους εκει γιατι θα μολυναν με την αναξια παρουσια τους αυτην την τιμητικη εκδηλωση προς την μεγαλη προσωπικοτητα του Ιωαννη Καποδιστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ?ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ?ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΥΠΑ!ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ,ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ.ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο φίλε των 5.48΄. Καλύτερα, που δεν εμίανε την προτομή ΚΑΝΕΝΑΣ τους με την παρουσία του! Δεν πρέπει να
    ξεχνάμε ΠΟΤΕ ποιοι δολοφόνησαν τον πρώτο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ κυβερνήτη της τότε
    μόλις ανορθουμένης Ελλάδας, που, όταν ήρθε και ανέλαβε, δεν είχε καν ανεξαρ-τησία! Κι όμως ελάχιστα ακούνε τα ελλη
    νόπουλα για την προσφορά αυτού του όν-τως μεγάλου ανθρώπου, που τον έφαγε
    όχι μόνο η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα του, αλλά και η προσπάθειά του
    να θεμλιώσει ένα σύγχρονο και ευνομού-μενο κράτος. Όπως δεν πρέπει να ξεχνά-με τον τορπιλισμό του έργου του από όλη τη σαπίλα της εποχής εκείνης και ιδιαίτερα από τους Μανιάτες και Υδραί-ους των Κουντουριώτηδων! Αλήθεια θυμά-σθε την πυρπόληση στο Πόρο του στόλου από τον "ήρωα" Μιαούλη;!!
    Αιωνία η μνήμη στον πατριώτη, που άφησε τη σιγουριά και την άνεση της Ρώσικης εξουσίας, για να έρθει ΕΔΩ και να σκοτωθεί για τις ιδέες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθώς γνωρίζεται απο τη ιστορία, τον Καποδίστρια ΤΟΝ ΣΚΌΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΊ και άσπλαχνοι Μανιάτες που λέγονταν Μαυρομιχαλαίοι.
    Έλα όμως που οι δύο φερόμενοι ως δολοφόνοι του Καποδίστρια, ο μεν ένας δολοφονήθηκε σχεδόν αμέσως, ο άλλος κατέφυγε στ ην Γαλλική Πρεσβεία απ΄όπου ισχυριζόταν όπως και στη δίκη του αργότερα, ότι δεν είχε καμία φυσική ή αλλη σχέση με τη δολοφονία. Είμαι αθώος φώναζε.
    Και τι με αυτό;
    Αυτή ακριβώς ήταν η αιτία σε ερευνητή, που τη μελέτη του την δημοσίευσε στις εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη, και ο οποίος σκάλισε τη δίκη, έγγραφα, μαρτυρίες κ.λ.π
    Ισχυρίζεται ότι βρήκε κατασκευασμένες δήθεν μαρτυρίες, παραποίηση στοιχείων και πολλά ενδιαφέροντα άλλα.
    Τι πολιτική ακολουθούσε ο Καποδίστριας όσον αφορά τα συμφέροντα της Ελλάδος - σε σχέση με τη Ρωσία;-
    Ποιά χώρα κατα τον ερευνητή δεν έχει ανοίξει τα αρχεία που δήθεν δημοσιεύει κάθε χρόνο και αφορούν την Ελλάδα,και κατα μια μονο χρονιά; Την χρονιά δολοφοφονίας του Καποδίστρια;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ, που πραγματοποιεί χωσιά ( ενέδρα) για λόγους δικιωμού και το αρνείται;
    Αν είχαν διαπράξει λοιπόν τη δολοφονία θα το αρνούνταν; Αυτοί που ήταν καπεταναίοι αγωνιστές και παλληκάρια;
    ΛΕΤΕ;........
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.greekbooks.gr/books/istoria/pii-dolofonisan-ton-kapodostria-tomos-a.product

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.