Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΠΗΓΑΔΕΣ

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ- ΜΠΟΥΛΚΕΣ- ΧΕΙΜΑΡΡΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ (ΜΕΡΟΣ 2ο) Όμως ούτε ο Μελιγαλάς, ούτε η Πηγάδα του, ούτε η αγριότητα και τα θηριώδη ένστικτ...

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ- ΜΠΟΥΛΚΕΣ- ΧΕΙΜΑΡΡΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Όμως ούτε ο Μελιγαλάς, ούτε η Πηγάδα του, ούτε η αγριότητα και τα θηριώδη ένστικτα των ‘συντρόφων’ θα μπορούσαν να αποδοθούν μόνο στα ταραγμένα χρόνια του συμμοριτοπολέμου, αλλά ανήκουν, όπως θα δούμε στις ρίζες της, ας πούμε, ‘ιδεολογίας’ του κάθε ‘συνεπούς συντρόφου’. Η Πηγάδα δεν ήταν ο μόνος τόπος όπου πετούσαν τους δυστυχείς Ελληνες που έπεφταν στα ‘συντροφικά’ τους χέρια. Εξω από τον Μελιγαλά υπήρχε και ένα άλλο πηγάδι , στην περιφέρεια μεταξύ Σολάκι και Μερόπη, όπου είχαν ρίξει τα επίσημα και μορφωμένα πρόσωπα του Μελιγαλά [γιατρούς, δικηγόρους, καθηγητές και γενικά επιστήμονες]. Βλέπετε, από τότε ήταν εχθροί της μόρφωσης και ήθελαν τον λαό αγράμματο και παραδομένο στα κατώτερά του ένστικτα. Αλλά και κάθε πηγάδι και κάθε χαράδρα, όπου πέρασε τόσο ο ΕΛΑΣ, όσο και ο ΔΣΕ, μετατράπηκε σε ομαδικό τάφο, όπως η Πηγάδα του Μελιγαλά, ανθρώπων που είχαν δολοφονηθεί με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει ότι «Αυτά έχει ο πόλεμος» αλλά στην περίπτωση των ‘συνεπών συντρόφων’ δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Στο βιβλίο της Μαργαρίτας Λαζαρίδου ‘ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ’, βλέπουμε τα βάσανα που τράβηξε η ίδια, αλλά και πολλοί άλλοι αγνοί ιδεολόγοι αγωνιστές, που πίστεψαν ειλικρινά ότι το ΚΚΕ ήταν μια πατριωτική δύναμη που πολεμούσε για τον Λαό. Να λάβουμε υπόψη ότι ο κόσμος ήταν πιο απονήρευτος τότε και δεν μπορούσε να έχει την πληροφόρηση που έχει σήμερα.. Καθώς ήταν ταλαιπωρημένος από τους απανωτούς πολέμους και τις κακουχίες, ήθελε να ζήσει ένα καλύτερο μέλλον, έτσι όπως το παρουσίαζαν οι ‘ινστούχτορες’ του ΚΚΕ. Όταν ανακάλυπταν την αλήθεια, όχι μόνο δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω, αλλά κινδύνευε η ζωή τους ανά πάσαν στιγμή και πολλές φορές επεφταν σε δυσμένεια και εκτελούνταν, χωρίς καν να γνωρίζουν τον λόγο, από τους ίδιους τους ‘συντρόφους’ που τους είχαν τάξει ‘λαγούς με πετραχήλια’ Η συγγραφέας, στο κεφάλαιο ‘ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΚΕΣ’ μας περιγράφει ένα περιστατικό α-λα-Μελιγαλά, του οποίου υπήρξε αυτόπτης μάρτυς. (συνεχίζεται)
ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ

13 σχόλια

  1. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΝ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "Εκ τν ιδρυτων του ΚΚΕ το 1918 ηταν ο Αριστειδης Δημητρατος
    Πηγε πολες φορες εξορια με το ιδιωνυμο του Βενιζελου

    Το βραδυ της 4ης Αυγουστου η αστυνομια για πολλοστη φορα πηγε στο σπιτι του Δημητρατου
    Ο Δημητρατος συνηθισμενος από τις άλλες φορες ετοιμασε βιαστικα την βαλιτσα για την εξορια.
    Ο Αστυνομος ηταν βιαστικος
    Γρηγορα του λεει
    Καλε ντε περιμενε λιγακι να ετοιμαστω λεει ο Δημητρατος
    Τοσο πολύ βιαζεται ο Μεταξας να με στειλει εξορια;

    Τον συνελαβαν αρον αρον και γραμμη στο σπιτι του Μεταξα
    Τον υποδεχτηκε χαμογελαστος ο Εθνικος κυβερνητης
    Εισαι ο κομμουνιστης Δημητρατος ετσι δεν είναι;
    Ναι απαντα ο Δημητρατος
    Και πιστευεις στα δικαια των εργατων αν δεν κανω λαθος
    Βεβαιως λεει ο Δημητρατος
    Ιδου λοιπον
    ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ υπουργος εργασιας!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΩΜΑΙΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι φιλε Παναγιωτη ο αιωνιος εχθρος της Ελλαδος ηταν,ειναι και θα ειναι οι προκλητικοι κι αμετανοητοι κομμουνιστες που συνεχιζουν ακομα και σημερα να μας στειλουν ολους τους Ελληνες μισοσφαγμενους στον πατο ενος ακομη Μελιγαλα.
    Πως να ξεχασουμε και να συγχωρεσουμε αυτους τους προδοτες που δεν κανουν τιποτα αλλο απο το να "πριονιζουν" τα θεμελια που στηριζουν την πατριδα και το εθνος μας;
    Καμια ανοχη και κανενα ελεος στους κομμουνιστοσυμμοριτες ολων των εποχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις μία το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου 1944 οι ελασίτες εισέρχονται στον Μελιγαλά αφού κάθε αντίσταση έχει σταματήσει. Την λήξη της μάχης ακολούθησε άγρια εισβολή των αμάχων (και ελασιτων) στον Μελιγαλά, καθώς και ανεξέλεγκτο πλιάτσικο . Από τα σπίτια του Μελιγαλά αφαιρούνται τα πάντα, έπιπλα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, προίκες κοριτσιών, τα καταστήματα λεηλατούνται και η λεία φορτώνεται σε κάρα που παίρνουν τον δρόμο για τα γύρω χωριά. Του γέροντα Αλκιβιάδη Κανελλόπουλου του αφαιρούνται όλα τα ρούχα και αναγκάζεται να φορέσει ένα ψάθινο τσουβάλι αφού το σπίτι του λεηλατείται. Εξαγριωμένοι κάτοικοι ξηλώνουν πεζοδρόμια, σπάζουν έπιπλα, καίνε εκατοντάδες σπίτια. Επικρατεί ένα απίστευτο όργιο σφαγής εκατοντάδων κατοίκων με μόνο κριτήριο τα προσωπικά πάθη. Χρόνιες κτηματικές διαφορές επιλύονται με μπαλντάδες, πριόνια και γκασμάδες…Ο παράφρων Κώστας Κανελλόπουλος από την Καλλιρόη, έφιππος με το πιστόλι στο χέρι πρωτοστατεί σε εκτελέσεις. Οι 41 τραυματίες στο νοσοκομείο του Μελιγαλά σύρονται έξω και εκτελούνται αμέσως στο προαύλιο. Φονεύεται ο Λυκούργος Λατζούνης, ο ανθυπίατρος Αλκιβιάδης Λατζούνης, ο γιατρός Λάσκαρης, ο Φαρμακοποιός κ. Λάσκαρης, ο κτηματίας Π. Λατζούνης , ο ιατρός Μπερσής. Στον Μελιγαλά εκτός από τους ενόπλους έχουν συγκεντρωθεί 3500 άνδρες άοπλοι και 5000 γυναικόπαιδα από την γύρω περιοχή για να σωθούν. Αλλά και ο Άρης Βελουχιώτης εμπλέκεται σε ένα στιγμιότυπο που διέσωσε η προφορική μνήμη. Στο Μπεζεστένι όπου κρατούνται ο αιχμάλωτοι οι ταγματασφαλίτες ανεγνώρισε τον χωροφύλακα χαράλαμπο Κατσόγιαννη από την Ναυπακτία που κάποτε τον είχε κρατούμενο και τον ελευθέρωσε. Αμέσως διέταξε την εκτέλεσή του.

    Μετά το πρώτο κύμα των αντεκδικήσεων οι εκτελέσεις των ταγματασφαλιτών έγιναν με οργανωμένο τρόπο. Σύμφωνα με τον Νίκο Χρονόπουλο, οι εαμικές οργανώσεις είχαν εφοδιάσει τους υπευθύνους των τμημάτων του ΕΛΑΣ με κατάλογο εξήντα ατόμων που έπρεπε να εκτελεσθούν. Η γραμμή αυτή παραβιάσθηκε.

    Πράγματι όλοι οι άρρενες κάτοικοι του Μελιγαλά γυμνοί με το εσώρουχο εγκλείονται στο Μπεζεστένι. Εκεί, όποιος θέλει εισέρχεται παίρνει όποιον θέλει και τον εκτελεί. Ο έφεδρος αξιωματικός Αθανάσιος Σμυρνής, ετών 54 εκτελείται στην μάνδρα του Μπεζεστενιού. Ο Λυκούργος Καλέργης ετών 54 από την Λάμπαινα κρεμάστηκε από τον ευκάλυπτο του σιδηροδρομικού σταθμού και εγδάρη ζωντανός ενώπιον του υιού του Φωτίου, ετών 16, τον οποίον την άλλη ημέρα εκτέλεσαν στην Πηγάδα.

    Ταυτόχρονα συγκαλείται η τοπική επιτροπή του ΕΑΜ από τους Βασίλη Μπράβο και τον πολιτικό επίτροπο δικηγόρο Φράγκο Πανταζή οι οποίοι αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν την διαταγή εκτελέσεως των 860 περίπου αιχμάλωτων ανδρών κατ απαίτηση του Άρη Βελουχιώτη. Οι αιχμάλωτοι άνδρες από το Μπεζεστένι δένονται ανά τρεις και ξυπόλητοι και γυμνοί οδηγούνται ανά εκατό σε ένα μεγάλο πηγάδι 2 χιλιόμετρα έξω από τον Μελιγαλά όπου ανά τρείς εκτελούνται δια μαχαίρας από μία διμοιρία του 8ου συντάγματος του ΕΛΑΣ της περιοχής Κοσμά-Τσιταλιών-Ασωπού.

    Ο Μελιγαλάς έχει πλέον σβηστεί από τον χάρτη, ενώ η περίοδος της εαμοκρατίας θα επιτείνει το μαρτύριο των επιζώντων, «ζωντανών νέκρων» του Μελιγαλά μέχρι την συμφωνία της Βάρκιζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις μία το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου 1944 οι ελασίτες εισέρχονται στον Μελιγαλά αφού κάθε αντίσταση έχει σταματήσει. Την λήξη της μάχης ακολούθησε άγρια εισβολή των αμάχων (και ελασιτων) στον Μελιγαλά, καθώς και ανεξέλεγκτο πλιάτσικο [1]. Από τα σπίτια του Μελιγαλά αφαιρούνται τα πάντα, έπιπλα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, προίκες κοριτσιών, τα καταστήματα λεηλατούνται και η λεία φορτώνεται σε κάρα που παίρνουν τον δρόμο για τα γύρω χωριά. Του γέροντα Αλκιβιάδη Κανελλόπουλου του αφαιρούνται όλα τα ρούχα και αναγκάζεται να φορέσει ένα ψάθινο τσουβάλι αφού το σπίτι του λεηλατείται. Εξαγριωμένοι κάτοικοι ξηλώνουν πεζοδρόμια, σπάζουν έπιπλα, καίνε εκατοντάδες σπίτια. Επικρατεί ένα απίστευτο όργιο σφαγής εκατοντάδων κατοίκων με μόνο κριτήριο τα προσωπικά πάθη. Χρόνιες κτηματικές διαφορές επιλύονται με μπαλντάδες, πριόνια και γκασμάδες…Ο παράφρων Κώστας Κανελλόπουλος από την Καλλιρόη, έφιππος με το πιστόλι στο χέρι πρωτοστατεί σε εκτελέσεις. Οι 41 τραυματίες στο νοσοκομείο του Μελιγαλά σύρονται έξω και εκτελούνται αμέσως στο προαύλιο. Φονεύεται ο Λυκούργος Λατζούνης, ο ανθυπίατρος Αλκιβιάδης Λατζούνης, ο γιατρός Λάσκαρης, ο Φαρμακοποιός κ. Λάσκαρης, ο κτηματίας Π. Λατζούνης , ο ιατρός Μπερσής. Στον Μελιγαλά εκτός από τους ενόπλους έχουν συγκεντρωθεί 3500 άνδρες άοπλοι και 5000 γυναικόπαιδα από την γύρω περιοχή για να σωθούν. Αλλά και ο Άρης Βελουχιώτης εμπλέκεται σε ένα στιγμιότυπο που διέσωσε η προφορική μνήμη. Στο Μπεζεστένι όπου κρατούνται ο αιχμάλωτοι οι ταγματασφαλίτες ανεγνώρισε τον χωροφύλακα χαράλαμπο Κατσόγιαννη από την Ναυπακτία που κάποτε τον είχε κρατούμενο και τον ελευθέρωσε. Αμέσως διέταξε την εκτέλεσή του.

    Μετά το πρώτο κύμα των αντεκδικήσεων οι εκτελέσεις των ταγματασφαλιτών έγιναν με οργανωμένο τρόπο. Σύμφωνα με τον Νίκο Χρονόπουλο, οι εαμικές οργανώσεις είχαν εφοδιάσει τους υπευθύνους των τμημάτων του ΕΛΑΣ με κατάλογο εξήντα ατόμων που έπρεπε να εκτελεσθούν. Η γραμμή αυτή παραβιάσθηκε.

    Πράγματι όλοι οι άρρενες κάτοικοι του Μελιγαλά γυμνοί με το εσώρουχο εγκλείονται στο Μπεζεστένι. Εκεί, όποιος θέλει εισέρχεται παίρνει όποιον θέλει και τον εκτελεί. Ο έφεδρος αξιωματικός Αθανάσιος Σμυρνής, ετών 54 εκτελείται στην μάνδρα του Μπεζεστενιού. Ο Λυκούργος Καλέργης ετών 54 από την Λάμπαινα κρεμάστηκε από τον ευκάλυπτο του σιδηροδρομικού σταθμού και εγδάρη ζωντανός ενώπιον του υιού του Φωτίου, ετών 16, τον οποίον την άλλη ημέρα εκτέλεσαν στην Πηγάδα.

    Ταυτόχρονα συγκαλείται η τοπική επιτροπή του ΕΑΜ από τους Βασίλη Μπράβο και τον πολιτικό επίτροπο δικηγόρο Φράγκο Πανταζή οι οποίοι αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν την διαταγή εκτελέσεως των 860 περίπου αιχμάλωτων ανδρών κατ απαίτηση του Άρη Βελουχιώτη. Οι αιχμάλωτοι άνδρες από το Μπεζεστένι δένονται ανά τρεις και ξυπόλητοι και γυμνοί οδηγούνται ανά εκατό σε ένα μεγάλο πηγάδι 2 χιλιόμετρα έξω από τον Μελιγαλά όπου ανά τρείς εκτελούνται δια μαχαίρας από μία διμοιρία του 8ου συντάγματος του ΕΛΑΣ της περιοχής Κοσμά-Τσιταλιών-Ασωπού.

    Ο Μελιγαλάς έχει πλέον σβηστεί από τον χάρτη, ενώ η περίοδος της εαμοκρατίας θα επιτείνει το μαρτύριο των επιζώντων, «ζωντανών νέκρων» του Μελιγαλά μέχρι την συμφωνία της Βάρκιζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο εχθρός της Πατρίδος κ. Παναγιώτη από το 1910 είναι μόνο ένας: Ο Κομμουνισμός!
    Γιατί οι κομμουνισταί θέλουν να ξεχασθεί ο Μελιγαλάς, η ΟΥΛΕΝ,ο Φενεός, του Μακρυγιάννη, ενώ ταυτόχρονα η προπαγάνδα τους προβάλει τα κέντρα διακοπών όπως η Μακρόνησος; Ξέρεις πόσοι από τους 1000 περίπου εξόριστους κομμουνιστές που έστειλε ο Μεταξάς στην εξορία πέθαναν; Κανένας! Ξέρεις πόσοι Έλληνες πέθαναν στους Μελιγαλάδες, στα Δεκεμβριανά και τον συμμοριτοπόλεμο; Πάνω από 100 χιλιάδες. Να συγχωρέσουμε ναι. Να ξεχάσουμε ποτέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΜΗ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΜΗ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Παναγιωτη βλεπεις εσυ καμια διαθεση απο την μερια των κομμουνιστων για εθνικη συμφιλιωση;
    Συνεχιζουν τον ανθελληνικο τους αγωνα αμετανοητοι,τιμουν σαν ηρωες αλλοεθνεις συντροφους που πολεμησαν μαζι τους στον συμμοριτοπολεμο,οπως την σλαβικη οργανωση "ΟΧΡΑΝΑ" η' τον Τουρκο σφαγεα των της Μικρασιας που του ειχαν δωσει και το ψευδωνυμο "Κεμαλ" και ποιος ξερει ποιον αλλον εχουν σκοπο.
    Νομιζω πως τοσα χρονια αρκετα τους ανεχθεικαμε και ακομα περισσοτερο καναμε και τους μ....ες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ HELLRAISER Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤOΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ TOYΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ,ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει τίτλους ,συγγραφείς, βιβλίων πού αναφέροντα στα γεγονότα της εποχής
    ας στείλει μήμυμα.Η ιστορία δεν πρέπει να ξεχαστεί και να σκεπαστεί από την προπαγάνδα του αναρχοκομμουνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε Παναγιωτη καποιους τους φτυνουν κι αυτοι νομιζουν οτι βρεχει.
    Εσυ μοιραζε οσα συγχωροχαρτια θελεις,εγω ομως δεν θα επαναλαβω τα λαθη του παρελθοντος και δεν θα γινω ποτε μου ευκολο θυμα των αμετανοητων "κοκκινων" δολοφονων.
    Ο θεος μπορει να συγχωρει,εδω ομως εχουμε να κανουμε με αδισταχτους αιμοσταγεις ανθρωπους που εχουν θεοποιησει την βαρβαροτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ανώνυμος (17/9/09 11:55 μμ)που περιγράφει τα περί της σφαγής του Μελιγαλά κάνει μια μικρή αναφορά στην εκτέλεση του παππού μου. Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να μου αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, στη διεύθυνση ais@ath.forthnet.gr με σχετική βιβλιογραφία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.