Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ!

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μερζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα. Σύμφωνα με την είδη...

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μερζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα. Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Bild, στο Ιράν, δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές. Η Meryem και η Marziah που κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης μαστιγώνονται κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς μουσουλμάνους, ταπεινώνονται και τιμωρούνται με στέρηση τροφής και νερού. Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους διαμαρτύρεται: «Ζουν στην απομόνωση και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.» Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υπακούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται
Στην ιστοσελίδα της Sabatina James, συγκεκριμένα στη σελίδα http://www.sabatina-ev.de/Botschaft.html υπάρχει περιεκτική αναφορά στην υπόθεση. Εκεί μαθαίνουμε ότι οι δυο γυναίκες κρατούνται από τον Μάρτιο στη φυλακή Evin, αρχικά σε ένα κελί με άλλες 25 γυναίκες και στη συνέχεια σε απομόνωση, ότι η πρώτη μέρα της δίκης ήταν στις 9 Αυγούστου και ότι παρότι ο δημόσιος κατήγορος κ. Haddad πίεσε να απαρνηθούν την πίστη τους γραπτά και προφορικά, εκείνες δήλωσαν επανειλημμένα ότι «δεν μετανιώνουν για τίποτα και δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό».

12 σχόλια

  1. Α, εμείς έχουμε περισσότερες μουσουλμάνες εδώ να τους στείλουμε τα φέρετρα εκεί!!!
    Cargo μάλιστα!

    Neraida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ. ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΠΑΛΟΥΚΩΜΕΝΟΥΣ.
    ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΝΤΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΧΙΤΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aν έχουμε ακόμα υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων, αν έχουμε εξωτερική πολιτική, αν έχουμε αρχιεπίσκοπο και πατριάρχη, περιμένω να ακούσω τη δράση τους!!!!

    Neraida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το δημοσίευμα να είναι ψεύτικο.

    Οι Αμερικάνοι θέλουν να επιτεθούν στο Ιράν και προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.

    Γνωστή συνταγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν καταλαβαινω εμεις γιατι πρεπει ν'ανακατευτουμε,ειναι καθαρα μια εσωτερικη υποθεση του Ιραν-αν ειναι αληθηνη η ειδηση-και οπως δεν θα θελαμε κι εμεις νομιζω παρεμβαση των μουλσουμανων για τα θρησκευτικα ζητηματα στην Θρακη, μας ετσι και εμεις δεν πρεπει ν'ανακατευτουμε στα δικα τους.
    Ασε που δεν υπαρχει περιπτωση να "ιδρωσει" το αυτακι των μουλαδων,εκει δεν ειναι Ελλαδισταν να προσκυνανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε σχετικό σχόλιο αναγνώστριας της εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ που αναδημοσίευσε την είδηση http://www.stoxos.gr/2009/09/blog-post_6393.html

    Aν έχουμε ακόμα υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων, αν έχουμε εξωτερική πολιτική, αν έχουμε αρχιεπίσκοπο και πατριάρχη, περιμένω να ακούσω τη δράση τους!!!!

    Neraida

    της απαντώ ως εξής:

    Πληροφορήθηκα ότι ζητήθηκε από πολίτη με email η παρέμβαση τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως που στα πλαίσια των διαθρησκειακών του ανοιγμάτων είχε επίσημες επαφές με την πολιτική & θρησκευτική ηγεσία του Ιράν http://ec-patr.org/arxeio/d2002-01.htm (Διαβάστε σχετικό Δελτίον Ενημερώσεως της 16.01.2002 & κατωτέρω) όσο & της Εκκλησίας της Ελλάδος* για την υπόθεση αυτή για την οποία μέχρι στιγμής & οι 2 ποιούν την νήσσαν για να μη μιλήσω παραπέρα για τη συγκάλυψη από συμβατικά ΜΜΕ & ομοφυλοφιλικές οργανώσεις που έχουν σχιστεί να μιλάνε για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων από την εφαρμογή της Σαρίας στο Ιράν,αλλά κάνουν το κορόιδο,όταν πρόκειται ακόμη & για την ανθρώπινη ζωή χριστιανών που τους παραβιάζεται το θεμελιωδέστερο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.

    *Η κυβέρνηση του Ιράν παρεμβαίνει επισήμως σε εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας ως αυτόκλητος εκπρόσωπος των μουσουλμάνων. Διαβάζουμε σχετικά:

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε στην Ιερά Σύνοδο (5/1/2006) ο Πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Δ.Ι.Σ. να παραχωρηθεί Εκκλησιαστική έκταση στον Σχιστό για τη δημιουργία Μουσουλμανικού νεκροταφείου.

    Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν επιθυμεί να εκφράσει την ειλικρινή εκτίμησή της για την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία προσέφερε ένα χώρο για τη δημιουργία νεκροταφείου για Μουσουλμάνους… Προφανώς, η υποστήριξη και η βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την κατασκευή αυτού του νεκροταφείου θα δημιουργήσει τη βάση πάνω στην οποία οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα θα εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την κίνηση αυτή…»

    http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_49.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί δε γράφετε ότι η πηγή σας είναι η σελίδα της Ομάδας γυναικών Αγάζηλος;; Αυτές μετέφρασαν τα ξενόγλωσσα άρθρα όχι εσείς... Βάλτε κι ένα λινκ να πηγαίνει ο κόσμος να στέλνει μηνύματα για την απελευθέρωση των κοριτσιών... http://agazilos.org/2009/09/02/convert-to-islam-again-or-die/ Όχι να μας ενδιαφέρει μόνο η πολιτική...Πρώτα να είμαστε άνθρωποι...
    "Ανεπρόκοπε" που λες ότι η είδηση είναι ψεύτικη, έχει δημοσιευτεί σε πολλές ιστοσελίδες κι εφημερίδες... Και δε βλέπω τους Αμερικανούς να τη χρησιμοποιούν... Μάλλον την πάπια κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μόνο στο άκουσμα ισλάμ λύνω την ασφάλεια του περιστρόφου μου όπως "περίπου" έλεγε και ο αείμνηστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που ζητούν να αναμειχθούμε (από πού κι ως πού άραγε;) στα εσωτερικά ξένου κράτους.
    Χωρίς μάλιστα να έχουμε στοιχεία, βασιζόμενοι στα δημοσιεύματα εφημερίδων!!

    Είναι μυαλά αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aneprokopos δεν θα είναι ψέμα. Το Ιράν έχει το μεγαλύτερο ρυθμό εκχριστιανισμού γυναικών στον κόσμο. Το ήχε πει ο κ. Σαρρής ότι υπάρχουν φαινόμενα και οδηγούνται στο θάνατο. Είναι κάτι αντίστοιχο με τους Πρωτομάρτυρες στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
    "Η Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν επιθυμεί να εκφράσει την ειλικρινή εκτίμησή της για την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία προσέφερε ένα χώρο για τη δημιουργία νεκροταφείου για Μουσουλμάνους… Προφανώς, η υποστήριξη και η βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την κατασκευή αυτού του νεκροταφείου θα δημιουργήσει τη βάση πάνω στην οποία οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα θα εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την κίνηση αυτή..."
    Πράγματι. Αν δεν διαμαρτυρηθεί άμεσα η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία πρέπει να το κάνουμε εμείς.
    Εδώ http://www.ahmadinejad.ir/
    Εδώ http://agazilos.org/
    Στους δρόμους να καούν η σημαίες της ισλαμικής """Δημοκρατίας""".
    Και αν χρειαστεί να απαιτήσουμε να φύγει ο πρέσβης του Ιράν από την Ελλάδα. Δεν το κάναμε για τον Έλληνα δημοσιογράφο. Δεν πρέπει να σωπάσουμε άλλο για να μην κατηγορηθούμε ως φερέφωνα του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
    Τα ανθρώπινα δικαιώματα (και κυρίως των απανταχού Χριστιανών) είναι καθήκον μας να τα υπερασπιστούμε.

    http://freemaryamandmarzieh.agazilos.org/2009/09/02/be-a-muslim-again-or-die/

    Ακόμα, στη Σαουδική Αραβία: "Στη φυλακή επειδή φορούσε παντελόνι"
    http://www.skai.gr/articles/news/world/%CE%A3%CF%84%CE%B7%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον Ανώνυμο φίλο 7:10,

    Μια ζωντανή αντίφαση βλέπω σε αυτό το θέμα και θα ήθελα να μου πεις κι εσύ την γνώμη σου… Όποιος από τους άλλους αναγνώστες θέλει να με συμπληρώσει ή να με διορθώσει, είναι καλοδεχούμενος.

    Όλοι γνωρίζουμε πως σε αυτά τα κράτη, οι ξένες θρησκείες αντιμετωπίζονται πολύ αρνητικά. Δεν γνωρίζουμε αν ισχύει πραγματικά αυτό, όπως δεν γνωρίζουμε αν όντως οι γυναίκες εκεί ντύνονται αποκλειστικά με κελεμπία και μπούρκα.

    Έτσι μας τα δείχνουν, «ας το πιστέψουμε» που λέει και ο Χάρι…
    Πάμε τώρα στο ζουμί!

    ΠΟΥ φωτογραφήθηκαν έτσι αυτές οι δύο γυναίκες; Οι φωτογραφίες μοιάζουν να είναι από κάποια κοσμική εκδήλωση… Που έγινε αυτή η εκδήλωση; Στο Ιράν; Και αν ναι, έτσι ντύνονται οι γυναίκες εκεί; Όχι με κελεμπία και μπούρκα;

    Και αν είναι έγκλημα να φορέσει η γυναίκα παντελόνι, δεν είναι έγκλημα να κουρευτεί με κοντό μαλλί; Αλήθεια, έχουν πολλά κομμωτήρια ή καταστήματα με μοντέρνα ρούχα εκεί; Αφού η μπούρκα είναι της μόδας τώρα, έτσι δεν είναι;

    (Το ίδιο ερώτημα παραμένει και για την κοπέλα που σκοτώθηκε το καλοκαίρι στο Ιράν… Κι αυτή την είδαμε σε φωτογραφία να χαμογελάει χωρίς μπούρκα. Από πού είναι η φωτογραφία δεν μας είπαν.)

    «Δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό» λένε οι δύο γυναίκες… Σταυρουδάκι δεν βλέπω να φοράνε βέβαια! Αυτό και αν είναι αντίφαση!

    Άλλο ένα εύλογο ερώτημα: Πως είναι δυνατόν σε μια χώρα που οι περισσότερες γυναίκες είναι αγράμματες, που αρκετά σπίτια δεν έχουν τηλεόραση, σε μια χώρα που δεν έχει ιεραπόστολους και ναούς ξένης θρησκείας, «να εμφανίζεται ο μεγαλύτερος ρυθμός εκχριστιανισμού γυναικών»; Τι είναι η αλλαγή θρησκείας; Μόδα; Ξυπνάνε ένα πρωί και λένε «ας αλλάξω θρησκεία»; Ειδικά αν λάβεις υπ’ όψιν σου το θεοκρατικό καθεστώς της περιοχής.

    Τέλος, αυτές οι χώρες φημίζονται για την ταχύτητα στην εκτέλεση ποινών, ειδικά σε θρησκευτικά ζητήματα. Εδώ βλέπουμε πως 6 μήνες μετά, η «θανατική ποινή» δεν εκτελέστηκε, δεν έχει γίνει καν δίκη, οι κατηγορούμενες έχουνε υπεράσπιση και φυσικά επικοινωνία με την διάσημη «δυτική» / προοδευτική Sabatina James, όπου της λένε με το νι & με το σίγμα πόσο άσχημα περνάνε.

    Εν κατακλείδι,

    Εγκλήματα και βαρβαρότητες εις το όνομα της θρησκείας γίνονται και θα γίνονται σε τριτοκοσμικά ισλαμικά κράτη. Γιατί μόνο το Ιράν είναι στο στόχαστρο αυτή την εποχή;

    1. «η είδηση έχει δημοσιευτεί σε πολλές ιστοσελίδες κι εφημερίδες...»
    2.«αν χρειαστεί να απαιτήσουμε να φύγει ο πρέσβης του Ιράν από την Ελλάδα»
    3.«Στους δρόμους να καούν η σημαίες της ισλαμικής """Δημοκρατίας""".»


    Ποιό θα είναι το νο.4;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.