Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠ.ΕΞ.

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΕΞ. ΤΩΝ Η.Π.Α. Νέες απειλές εκτόξευσε εναντίον της Κύπρου ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτ...

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΕΞ. ΤΩΝ Η.Π.Α.

Νέες απειλές εκτόξευσε εναντίον της Κύπρου ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", ο Νταβούτογλου, αφού ανέφερε ότι συζήτησε το Κυπριακό με την Αμερικανίδα ομόλογό του, προχώρησε να μιλήσει και πάλι για "παράθυρο που δεν θα μείνει ανοικτό εσαεί". Είπε συγκεκριμένα: "Η περίοδος των διαπραγματεύσεων στο νησί δεν θα μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον και το παράθυρο ευκαιρίας δεν θα παραμείνει ανοικτό εσαεί. Πρέπει να πραγματοποιηθούν εκείνα τα βήματα, ώστε η ελληνοκυπριακή πλευρά να μην εμποδίζει διαρκώς τη λύση. Η αμερικανική πλευρά μού ανέφερε ότι υποστηρίζει τη διαδικασία των συνομιλιών".
Οι αναφορές σε "παράθυρο ευκαιρίας που θα κλείσει" και σε "τελευταία ευκαιρία", είναι συνεχείς τον τελευταίο καιρό από πλευράς της τουρκικής ηγεσίας αλλά και της εγκάθετής της ηγεσίας στα κατεχόμενα. Η τακτική αυτή αποφασίστηκε πρόσφατα στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της πολιτικής όπως ζητηθεί από το διεθνή παράγοντα να ασκήσει πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά, προκειμένου να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση, υπό τον εκβιασμό, ότι αν δεν υπάρξει διευθέτηση, θα ακολουθήσει η μονιμοποίηση της διχοτόμησης και η αναβάθμιση, ίσως και η αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Περί "τελευταίας ευκαιρίας" στο Κυπριακό μίλησε και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στην προχθεσινή συνάντησή του με τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή
ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.