Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΔΩ ΣΩΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΣΗΜ. ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓ...

ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΔΩ ΣΩΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ



ΣΗΜ. ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ) Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΦΟΥ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ 28 ΠΡΟΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ή 21-22 ΒΟΗΔΡΟΜΙΩΝΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

7 σχόλια

  1. "Στα στενα της Σαλαμινας δεν θα πολεμησουμε μονο για την Ελλαδα αλλα και για ολοκληρη την Ευρωπη" ταδε εφη στρατηγος Θεμιστοκλης το 480 π.χ.
    Ποσοι Ευρωπαιοι αραγε,απο αυτους τους εταιρους μας και τους "λυκοσυμμαχους" μας,γνωριζουν αυτα τα λογια και οτι οφειλουν την υπαρξη και την ευμημερια τους με την παροδο των αιωνων σ'εκεινους τους γενναιους Ελληνες μαχητες που σταματησαν με τα "Ξυλινα τειχη" τους την Περσικη πλημμυριδα στην Ελλαδα και στην Ευρωπαικη ηπειρο.
    Αλλα και πως να το γνωριζουν οι Ευρωπαιοι οταν οι σημερινοι Ελληνες καταντησαν τον ιερο χωρο της ναυμαχιας και τον ιερο τυμβο των Σαλαμινομαχων ενα απεραντο σκουπιδοτοπο αντι να εχει γινει στο μερος ιστορικο μνημειο αναλογο της σπουδαιοτητας του ιστορικου συμβαντος και να γινει βημα προσκυνηματος απ'ολους τους ελευθερους και πολιτισμενους ανθρωπους.
    Κι επειδη ματαιοπονουμε αν περιμενουμε απο το αναλγητο νεοελληνικο κρατιδιο να κανει καποιες ενεργειες προς αυτην την κατευθηνση θα προτεινα με την ταπεινοτητα μου σε ολες τις πατριωτικες δυναμεις ν'αναλαβουν πρωτοβουλιες για την αναπλαση και διαμορφωση του τυμβου των Σαλαμινομαχων ως τοπο μνημης και αποδοσης τιμων.
    Δηλωνω πρωτος εθελοντης,το ελαχιστο που μπορω να κανω γιαυτους που πεθαναν καποτε για μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ίδια ημέρα με την ναυμαχία της Σαλαμίνος,να θυμηθούμε ότι στην Ιμέρα της Σικελίας ο Ελληνικός στρατός της Μεγάλης Ελλάδος, κατατρόπωσε τους εισβολείς Καρχηδόνιους (κινούμενους από τα ίδια αφεντικά όπως και οι Πέρσες) και τους εκδίωξαν κακήν κακώς από το νησί. Επίσης, την ημέρα της Ναυμαχίας, γεννήθηκε στην Σαλαμίνα ο μεγάλος ποιητής Ευριπίδης. Σήμερα, αν ο Θεμιστοκλής του Νεοκλέους, η ο Αμυνίας ή ο Αισχύλος ή ο Ευρυβιάδης ή ο Αριστείδης ή τελος πάντων ένας από τους Σαλαμινομάχους συναντούσε κάποιον από μας, επιεικώς θα μας έφτυνε κατάμουτρα, γιατί επιτρέψαμε να ξεχαστεί η προσφορά τους, και ασελγήσαμε πάνω στους τάφους των ηρώων. Ο Παιάνας των Σαλαμινομάχων σήμερα, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΜΠΡΟΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΟΣΙΑ, ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΑΣ. ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ. ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OI ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΘΑΡΡΟΣ ΑΝΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.ΔΙΟΤΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ.ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΨΥΤΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΗΡΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗ ΜΑΧΗ,Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΣΥΡΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΘΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.Η ΣΑΛΑΜΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΜΑΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΠΕΤΟΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ.Ο ΙΧΩΡ ΚΟΧΛΑΖΕΙ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΤΕΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ"

    Οι ... αρχαίοι Έλληνες για την Ευρώπη; (!!!)
    Είναι πουθενά γραμμένο αυτό;

    ________________________

    Στην Σαλαμίνα τα κατάφεραν. Στα Ίμια τα ψιλοσκάτωσαν, αλλά δεν πειράζει. Αρκεί που είμαστε απόγονοι των Σαλαμινομάχων κι ας πλέει ο τουρκικός στόλος έξω από την Ραφήνα! :(( Εμείς, πάντως, το τουπέ μας δεν το χάνουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 425 αν δεν ειμασταν οι ελληνες να πολεμησουμε ειτε στη σαλαμινα ειτε στο μαραθωνα η ελλας και ολη η ευρωπη θα ηταν βαρβαρικη και αλλοθρησκοι.για αυτο διαβασε μαθε αρχαια ιστορια και επισης ολη η ευρωπη και ολος ο πλανητης εχουν αρχαια ελληνικα μνημεια.πλανητης η γη των ελληνων. αντε γεια**********

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.