Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ...

Επιχειρούν να διασκεδάσουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά και τίς επίσημες αποδείξεις για δολοφονίες α...

Επιχειρούν να διασκεδάσουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά και τίς επίσημες αποδείξεις για δολοφονίες αιχμαλώτων αδερφών μας απο τις ορδές του "Αττίλα" κατά την εισβολή στην Κύπρο ΜΑΣ, το 1974! Έτσι λοιπόν το τουρκικό κανάλι TRT μας ενημερώνει ότι:
"Στις 14 Αυγούστου 1974 στα τρία αυτά χωριά οι Ρωμιοί σκότωσαν εν ψυχρώ 126 Τουρκοκύπριους χωρίς καμία διάκριση ηλικίας και φύλου. Οι συγγενείς των μαρτύρων της σφαγής που υποφέρουν εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια ζητούν την εκδίκαση των ρωμιών δολοφόνων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επισκέφθηκε τα χωριά Μουράταγα, Σανταλλάρ και Ατλιλάρ. Ο Ταλάτ κατέθεσε στεφάνι στα μνημεία των πεσόντων και επισκέφθηκε τους μαζικούς τάφους των χωρικών που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. Μεταξύ των νεκρών υπήρχαν μωρά 16 ημερών, γυναίκες και παππούδες 90 χρονών. Στο δημοτικό σχολείο Ατλιλάρ-Σανταλλάρ, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, ο Πρόεδρος Ταλάτ άκουσε τα παράπονα των χωρικών. Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ είπε πως μόνο με την εξασφάλιση μιας περιεκτικής λύσης θα καταστούν αδύνατες οι σφαγές και σημειώνοντας πως αναζητούν μια διαρκή επίλυση τόνισε το εξής: "Χρειαζόμαστε δυνατές εγγυήσεις". Ο Ταλάτ υποσχέθηκε βοήθεια στους χωρικούς που θέλουν να μεταφέρουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η μνήμη των πεσόντων θα τιμηθεί με διάφορες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο όπως και η 35η επέτειος της δεύτερης φάσης της Ειρηνευτικής Επιχείρησης"!
Φυσικά αντιλαμβάνεται κανείς πως εάν είχαν τέτοια στοιχεία στα χέρια τους οι ψεύτες τούρκοι, θα μας είχαν σύρει εδώ και χρόνια σε όλα τα δικαστήρια της οικουμένης και θα αξίωναν να τους... αποζημιώσουμε κιόλας! Βέβαια δεν φταίνε αυτοί... Τη δουλειά τους κάνουν! Ας όψονται οι εγχώριοι "εθνοσωτήρες" και "εθνοπατέρες" της... μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, που αποφάνθηκαν ότι... "η κύπρος κείται μακράν"!

7 σχόλια

  1. όταν ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει όσο αφορά το θέμα των αιχμαλώτων στο Τζίαος ''θέλουμε να τονίσουμε ότι η συνεχής αναμόχλευση του μίσους και των παθών δεν οδηγεί πουθενά, παρά στη συντήρηση της λογικής της διαίρεσης και της διχοτόμησης'' αλλά οι ίδιοι κυβερνώντες αριστεροί αρνούνται την μνημόνευση των 22 λοκατζήδων που έπεσαν ενώ εκτελούσαν εντεταλμένη υπηρεσία στις 15 Ιουλίου 1974, τι μπορείς να πείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι αριστεροι εντεταλμενη υπηρεσια σε συνεργασια με την χουντα στην Ελλαδα. Ναι εχουν απειρη λογικη αυτα που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είπα ότι οι 22 ήταν αριστεροί ή δεξιοί. Οι 22 λοκάτζηδες που πήραν την εντολή από τους ανωτέρους τους ήταν Ελληνοκύπριοι. Το ΑΚΕΛ όμως αρνείται την μνημόνευση αυτών των Ε/Κ αλλά από την άλλη δίνει συγχωροχάρτι στους Τούρκους που δολοφόνησαν τους αιχμαλώτους στο Τζιάος σύμφωνα με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ποιος συντηρά το μίσος? Ποιος διχάζει τον ίδιο το λαό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είπα ότι οι 22 ήταν αριστεροί ή δεξιοί. Οι 22 λοκάτζηδες που πήραν την εντολή από τους ανωτέρους τους ήταν Ελληνοκύπριοι. Το ΑΚΕΛ όμως αρνείται την μνημόνευση αυτών των Ε/Κ αλλά από την άλλη δίνει συγχωροχάρτι στους Τούρκους που δολοφόνησαν τους αιχμαλώτους στο Τζιάος σύμφωνα με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ποιος συντηρά το μίσος? Ποιος διχάζει τον ίδιο το λαό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Κύπρος θα μπορούσε να καταγγείλει στο ΕΔΑΔ και στην Χάγη την Τουρκία για εγκλήματα πολέμου και πιθανόν για γενοκτονία. Αυτά είπε ο Κύπριος πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ Λουκής Λουκαΐδης. Όμως η Ελλάδα δεν συμπαρίσταται, καλυπτόμενη πίσω από διάφορα νομικίστικα τερτίπια. Ούτε ασφαλώς η κυπριακή κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο.
    Γιατί όμως; Αν καταδικαστεί η Τουρκία, που είναι βέβαιο ότι θα καταδικαστεί (κατά τον παραπάνω δικαστή), εκτός των άλλων, θα ξεπατωθεί στις αποζημιώσεις. Ας αφήσουμε το ελλαδικό κράτος. Η Κύπρος γιατί δεν κάνει προσφυγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γιατί είναι απλό. Υπάρχει μια νέα τάξη πραγμάτων στην Κύπρο που θελει την συνύπαρξη Ε/Κ και Τ/Κ με διαγραφή όλων των συμβάντων που είναι καταχωρημένα στην ιστορία. Πιστεύουν πως με την διαγραφή της ιστορίας ο κόσμος θα έρθει κοντά άσχετα αν τα έχει χαραγμένα βαθιά στην μνήμη του. ΄Ισως ελπίζουν να βρούν και κάποιο υπερόπλο που θα σβησει την μνημη μας.

    Το τελευταιο επιτευγμα της σημερινής κυβέρνησης είναι οι δυσμενεις μεταθέσεις αξιωματικών της εθνικής Φρουράς που έδωσαν εντολή στους στρατιώτες να φωνάξουν "Ελλας ελλάς σκέπασε και μας" και "Τουρκος καλος μόνο νεκρός".

    Το αν πρέπει να κάνει και η ελλάδα προσφυγή εγώ λέω ΝΑΙ αφου στον κατάλογο των αγνοουμένων υπάρχουν και πολλοί Ελλαδίτες.

    Το γιατί δεν γίνεται είναι πάλι μεγάλο κεφάλαιο όπως και γιατι το δόγμα του ενιαιου αμυντικου χώρου μεταξύ κύπρου ελλάδος διακόπηκε, γιατί το δόγμα συναποφασίζουμε έγινε αποφασίζουμε και η ελλάδα συμπαρίστατε (όσο συμπαρίστατε), γιατί διακόπηκαν οι κοινες ασκήσεις και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ Η ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΡΩΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΡ......Α.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.