Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

... ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤE ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ... Το Κράτος που έφτιαξε ο Ιωάννης Μεταξάς αρχίζ...

...
ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤE ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ
...
Το Κράτος που έφτιαξε ο Ιωάννης Μεταξάς αρχίζοντας από την 4η Αυγούστου του 1936, η σιδερένια θέληση ενός λαού που σφυρηλατήθηκε από τις οργανώσεις Νεολαίας του και η εξίψωση της Πίστης και των Ιδανικών μιας ακατάπαυστης Εθνικής πορείας χιλιάδων χρόνων, έφεραν την Πατρίδα νικήτρια στα βουνά της Βορείου Ηπείρου απέναντι σε ατσάλινες πολυάριθμες Μεραρχίες της φασιστικής Ιταλίας και όρθια να αντιστέκεται στα οχυρά της Μακεδονίας και της Θράκης, να σταματάει για περισσότερο από όσο χρειαζόταν τις αήττητες δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας και να γέρνει αποφασιστικά την πολεμική πλάστιγκα. Αυτό το Κράτος, το δίκαιο, το περήφανο, το νικηφόρο, το γιορτάζουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάθε 28 Οκτωβρίου... Γιατί χωρίς την 4η Αυγούστου η 28η Οκτωβρίου δεν θα υπήρχε... Κι ας μην ήταν δημοκρατία...

19 σχόλια

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν εφημερίδες σαν τον "Στόχο" αλλιώς τα ορφανά του Στάλιν και οι συνοδοιπόροι αυτών, θα είχαν καπελώσει το σύμπαν. Το έργο του Μεγάλου Κυβερνήτη το έχει καταγράψει με χρυσά γράμματα η ιστορία, αλλά οι λασπολόγοι δεν σταμάτησαν ποτέ να εξαπολύουν την μολυσματική λάπη τους σε οτι δεν μπορούσαν να φτάσουν. Βεβαίως το να προπαθεί κάποιος να συγκρίνει τον Ιωάννη Μεταξά με οιονδήποτε μεταπολιτευτικό "φωτήρα" είναι άτοπο, ή είναι σαν να προσπαθείς να εξισώσεις το χρυάφι με την κοπριά. Από την μιά ο Μεταξάς πήρε μια Ελλάδα ρημαγμένη από την Μικρασιατική περιπέτεια και τον εθνοκτόνο διχαμό και μέσα σε 4 χρόνια την κατέτησε ικανή να ταπεινώσει 2 αυτοκρατορίες και να αλλάξει την ροή του πολέμου. Από την άλλη τα πρασινοκοκκινομπλέ και μενεξεδί μεταπολιτευτικά κόπρανα που θέλουν να λέγονται "πολιτικοί" πήραν μια Ελλάδα σε ανοδική πορεία και με μηδέν εξωτερικό χρέος και την οδήγησαν στο Χάος. 35 χρόνια όχι μόνον δεν έφτιαξαν κάτι, αλλά γκρέμισαν και ότι υπήρχε. Μπορεί να γίνη σύγκριση;;;;;Και από πάνω έχουν το απύθμενο θράσος να κατηγορούν αυτόν, που ούτε στην μικρότερη τρίχα του δεξιού γεννετικού του αδένα δεν μπορούν να του μοιάσουν. Ο Αείμνηστος Μεγάλος Κυβερνήτης προέτρεπε την Ελληνική Νεολαία να ορθώσει το ανάστημά της ενάντια στους εκμαυλιστές της και να μεγαλουργήση. (έτσι και 'γινε. Η Ελληνική νεολαία έγραψε χρυσές σελίδες δόξας στα βορειοηπειρωτικά βουνά, στα Οχυρά της γραμμής Μεταξά στην Κρήτη και στο Ιόνιο πέλαγος αλλά και αργότερα στην Β.Αφρική στο Ρίμινι και σε όλα τα θέατρα του πολέμου.) Δεν την προέτρεπε να φυτεύει χαίσισι τα μπαλκόνια των σπιτιών της όπως κάποιοι άλλοι "δημοκραταράδες" στις μέρες μας. Όλη η Ελλάδα αλλά και όλοι οι νικητές του Β.Π.Π. οφείλουν αιώνια τιμή και δόξα στον Ιωάννη Μεταξά. Θα ήταν ευχής έργο και σωτηρία για την σημερινή Ελλάδα αν βρισκόταν άλλος ένας Μεταξάς. Δυστυχώς όμως έχουμε γεμίσει Νενέκους. Αιώνια τιμή και δόξα στον Μεγάλο Κυβερνήτη. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΙΜΗΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; Ή ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ "ΕΘΝΑΡΧΗ";
    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΙ(Υ)ΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιωάννης Μεταξάς, 10 Αυγούστου 1936, ραδιοφωνική ομιλία μήνυμα προς την ελπίδα του Έθνους: «Σήκω επάνω, ελληνική νεολαία. Δεν υπάρχει δια σε άλλη πραγματικότης παρά η Eλληνική πατρίς, μόνον εκεί θα επανεύρεις τον εαυτόν σου. Μόνον μέσα εις τας εθνικάς παραδόσεις θα επανεύρης τον προορισμόν σου. Μόνον μέσα εις τον Ελληνικόν πολιτισμόν θα επανεύρης τα ιδανικά σου και τα όνειρά σου. Χωρίς αυτά δεν ημπορείς να ζήσης, Eλληνική Nεολαία. Μόνον εκείνα τα οποία σου εδημιούργησεν η Eλληνική ιστορία αποτελούν το σώμα σου και την ψυχή σου. Τα ξένα κατασκευάσματα, με τα οποία ηθέλησαν να σε παρασύρουν οι αγύρται με τους παράφρωνας ρωμαντισμούς των, είναι ψεύτικα δια σε και αποτελούν δηλητήριον. Διότι, εννόησέ το, δεν μπορείς να ζήσης αλλιώς παρά Eλληνικά μέσα εις την φυλήν σου και μόνον εκεί μέσα θα εύρης τον λόγον και τον προορισμόν της υπάρξεώς σου, Και τότε θα ιδής ότι θα επανεύρης την χαράν και την αισιοδοξίαν, αι οποίαι σου έλειψαν. Και όταν θα τας επανεύρης, θα ιδής με τι ευκολίαν θα υπερπηδήσης τα εμπόδια και τας δυσκολίας της ζωής και τι μέλλον θα παρασκευάσης και δια τον εαυτό σου και δια την Ελλάδα, εις την οποίαν ανήκεις αναποσπάστως» Έτσι νουθετούσε ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ιωάννης Μεταξάς την Ελληνική Νεολαία. Όχι "κάψτε, ρημάξτε, και γκρεμίστε ότι βρήτε μπροστά σας" που... "διδάσκουν" σήμερα τα παιδιά μας οι ριψάπιδες "προοδευτικάριοι" και λοιποί αρλουμπολόγοι. Οι τότε νουθείες του Μεταξά, δημιουργούσαν Κουκίδηδες. Οι σημερινές νουθεσίες των προοδευτικάριων, δημιουργούν Βαλλιανατοδημητράδες και άλλα σαπροφυτοειδή. Ο Ι. Μεταξάς δεν πέθανε. ΖΕΙ πάντα μέσα στις καρδιές των πραγματικών Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H ωραία και εγκυρότατη ιστοσελίδα της κυρίας Ιωάννας Φωκά για τον παππού της, τον αείμνηστο Ι. Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 2009 ΛΙΓΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΤΙΣΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΒΛΕΠΕ:ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ LIGHT ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ?
    ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΞΑΝΑ ΠΝΟΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΟΦΟΔΕΕΣ
    ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ:ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ?ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΛΑΜΠΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ekeinos o kynaidos kokainopotis treloxartakias I5 pou nte kai kala 8elei na kanei tous Ellhnes (tous Blakes Ellhnes) na pistepsoun oti "o Metaxas DEN EIPE TO OXI",ti kanei?Pali se kana Giot 8a einai me pareitsa...Andrikh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 4/8/09 4:56 μμ

    > ΚΟΙ(Υ)ΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ<

    Δεν είναι θέμα πολιτεύματος, αλλά ανθρώπων, ηγετών. Μήπως αν ο Μεταξάς ήταν κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός, θα έκανε κάτι διαφορετικό; Ή αν ο Σημίτης το 1966 ήταν δικτάτορας, δεν θα έδινε κώλο;
    Δεν κάνουν τα πολιτεύματα τους ηγέτες, αλλά ακριβώς το αντίστροφο. Στο μόνο πράγμα που ίσως η δικτατορία βοήθησε τον Μεταξά ήταν να περάσει απρόσκοπτα τα φιλεργατικά και κοινωνικά του μέτρα, τα οποία με κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα περνούσαν δύσκολα, αν περνούσαν και καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ καλο το ιστολόγιο σας. Μολις το ανακάλυψα διαβάζοντας υβρεους εναντίον σας στο blog του tvxs. Τελικά όσο σας κατηγορούν τόσο διαφημίζεστε. Θα ηταν ενδιαφερον να εχετε και υπηρεσία newsletter ωστε να στελνετε στα μαιλ μας περίληψη των θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μία και μόνη ερώτηση στους υμνητές
    του Μεταξά: ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΠΟ-
    ΣΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕ Σ' ΑΥΤΗΝ;; Επίσης ΠΟΥ
    οφείλεται ο θάνατός του;;
    Ελπίζω να πάρω κάποια απάντηση. Κα-
    τά τα άλλα 4 χρόνια κυβέρνησε ΚΑΤΙ
    δε θά' κανε;! Η ιστορία τον έχει ή-
    δη κρίνει, άλλο, αν η κριτική της δεν περνάει, όπως πρέπει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7.43 αλλοι κυβερνησαν περισσοτερα χρονια απο τον Μεταξα και σε καλυτερες εποχες μα δεν καναν ουτε το ενα εκατοστο απο αυτα που εκανε αυτος.Ενα θα σου πω μονο για να καταλαβεις ποσο διεφερε απο τα σημερινα κοπροσκυλα:πηγαινε περπατωντας και μονος χωρις σωματοφυλακες απο το σπιτι του στην βουλη.Στον δρομο κυκλοφορουσε σαν ενας απλος ανθρωπος,για τον υπολοιπο Ελληνικο λαο ηταν μια πατρικη μορφη οικεια και σεβαστη απ'ολους.Ζουσε,κυκλοφορουσε και νοιαζονταν για τον φτωχο λαο.Πες σημερα εναν,μονο εναν πολιτικο της εποχης μας που μπορει και να θελει να το κανει αυτο.
    Οσο για την Μικρασιατικη καταστροφη θεωρω πως ολες οι πλευρες εχουν το μεριδιο ευθηνης τους γιαυτην αλλα το μεγαλυτερο το εχουν οι δολιοφθορεις,σαμποτερ μπολσεβικοι που δρουσαν προδοτικα μεσα στις ταξεις του στρατου.
    ΙΜΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο Μεταξας δεν εχει καμια ευθυνη για τη μικρασιατικη καταστροφη, ουτε ως πολιτικος, ουτε ως στρατιωτικος! ισα ισα που ειχε ξεκαθαρισει απο την αρχη τη θεση του με το ζητημα και ειχε διαχωριστει πληρως! τελικα επεσε(δυστυχως) μεσα στις προβλεψεις του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί της 9-8 6.47΄ και 10-8, 5.50΄δεν περίμενα καλύτερες απαν- τήσεις από τους υμνητές ενός δικτά-τορα. Δεν αντέχω όμως να μην αντα- παντήσω! Βάδιζε χωρίς φρουρούς, όχι γιατί τον αγαπούσαν, αλλά για- τί είχε μετατρέψει ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ σ' ένα απέραντο ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, όπου ΟΛΑ τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά!! Επίσης σε κάθε γωνιά υπήρχαν ασφαλίτες και ρουφιανοχα- φιέδες ΟΛΚΗΣ! Σε ότι αφορά την Μι- κρασιατική καταστροφή ΗΤΑΝ από τους κύριους ΥΠΥΘΥΝΟΥΣ λόγω του μί-σους που έτρεφε απέναντι στο Βενι- ζέλο!! Αφήστε τα αυτά ότι τάχα τα είπε..! Για τον αιφνίδιο θάνατό του δεν απαντήσατε, να περιμένω ή δεν ξέρετε; Αν συμβαίνει το β΄,να σας το πω εγώ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αθλιε συκοφαντη και λασπολογε των 9.19 δεν θα κανουμε διαλογο με τους αιωνια προδοτες μπολσεβικους.
    Και μονο που τον πολεματε μεχρι σημερα 68 χρονια μετα την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του αυτο εμενα μου ειναι αρκετο για να τον καταταξω στο πανθεον των ηρωων της Φυλης μας.
    Γιαυτο σταματα εδω ν'ασχολεισε με τον Ι.Μεταξα και πανε καπου αλλου να πουλησεις τις αριστεριζουσες εξυπναδες σου.
    ΙΜΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος ΙΜΕΡΕ να με κατατάσσεις στον εμετικό χώρο των μπολσεβίκων, που κι αυτοί έ- χουν μέγιστο μέρος ευθύνης, γιατί εκδικούμενοι για το ελληνικό τάγμα
    που έστειλε ο Βενιζέλος στην Ουκρα-νία το 1919 συμμάχησαν με τον Κεμά-λ και τα εδώ καθίκια οπαδοί τους έ-ριχναν προκηρύξεις στο μέτωπο, για να γίνουν ριψάσπιδες οι μαχητές!! Όχι μόνο δεν ΥΠΗΡΞΑ ποτέ αριστε- ρός, αλλά τους σιχαίνομαι και τους πολεμάω, όπυ και όπως μπορώ! Λυπάμαι, γιατί ένας "εθνικιστής" αντί να επιχειρηματολογεί αντιπα- ρατάσσει ύβρεις!! Επίσης λυπάμαι και για το αρχαιοπρεπές ψευδώνυμο, που διάλεξες (επιθυμία-πόθος)! Αλήθεια από ΠΟΥ με χαρακτηρίζεις ΠΡΟΔΟΤΗ; Με ξέρεις ή μήπως όποιος διαφωνεί μαζί σου πρέπει να πεθά- νει; Αυτά κάνατε μια ζωή καθώς και το είδωλό σου με την παγοκολόνα, το ρετσινόλαδο και τη μαρμάγκα. Σκοτίστηκα να τον πολεμήσω, αλλά την αλήθεια δε μπορείτε να τη θάψε- τε, όσο και να προσπαθήσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λες οτι δεν εισαι αριστερος αλλα χρησιμοποιεις την αριστερη προπαγανδα για να σπιλωσεις εναν ανθρωπο που εκαμε τοσα πολλα και καλα γιαυτον τον τοπο.
    Αν σημερα δουλευεις 8ωρο και οχι 14ωρο το οφειλεις σ'αυτον,αν εχεις σημερα μια εργατικη ασφαλιση και δεν εισαι επι ξυλου κρεμαμενος(ασχετα πως καταντησαν οι δημοκρατες το ΙΚΑ)το οφειλεις σ'αυτον.
    Κι αν δεν πιστευε τοσο αφελεστατα στον Βασιλια και δεν επιρεαζοταν τοσο πολυ απο την Αγγλοφιλη πολιτικη του.ειναι σιγουρο πως με την σταση ουδετεροτητας που ηθελε να κρατησει η Ελλαδα τοτε θα ειχαμε γλιτωσει τον πολεμο με την Γερμανια και δεν θα γινονταν και ο συμμοριτοπολεμος.
    Αυτα ειναι λιγα απο τα χιλιαδες επιχειρηματα υπερ του Μεγαλου Ιωαννη Μεταξα που θα μπορουσα να σου αντιπαραθεσω,χωρις υβρεις και με ολη την καλη διαθεση,εχοντας παντα την επιγνωση για το αληθες των λεγομενων μου.
    Ο Εθνικιστης(χωρις εισαγωγικα)ΙΜΕΡΟΣ(σφορδος ποθος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάτι τελευταίο ΙΜΕΡΕ. Πράγματι ο θά
    νατός του ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ στο ότι ήθελε α
    ναίμακτα να περάσει ο Γερμανικός στρατός και να δώσει κάποιες διευ- κολύνσεις γιαυτό τον φάγανε οι Άγγλοι!! Όπως ΑΛΛΟΙ τώρα ΦΑΓΑΝΕ το Χριστόδουλο κι άσε τον κρκίνο..!!
    Όσο για το συμμοριτοπόλεμο, αυτόν τον έκαναν τα καθίκια οι ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ
    παρά το ότι ήξεραν οτι ο πατερού- λης τους Στάλιν είχε παραχωρήσει την Ελλάδα στη δύση. Άλλωστε και η επιχείρηση "Μπαρμπαρόσα" σταμάτησε στη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκειά του κάποια ρεμάλια του αισχίστου είδους, αλλά και υπάνθρωποι έσερναν στο Κούμανι νοικοκυραίους ανθρώπους και τους έσφαζαν, για να δείξουν τη δύναμί τους!! Δυστυχώς όχι μόνο δεν εξαλείφθηκαν, αλλά τους έχουμε και τους πληρώνουμε!! Και γιαυτό ξέρεις ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΊΕΙ...! ΕΊΜΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΜΙΚΡΌΣ ΔΕΝ ΈΖΗΣΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΆ, ΑΛΛΆ Ό,ΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΎΣΕΙ ΛΈΩ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚ-ΚΉ ΚΑΤΑ- ΣΤΡΟΦΉ ΌΜΩς ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΈΝΑΝ ΑΠΌ ΤΟΥς ΥΠΕΥΘΎΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΕΊΜΑΙ ΓΙΟς πΌΝΤΙΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ 1923 ΉΡΘΕ 9 ΧΡΟΝΏΝ ΚΑΙ ΔΕ ΣΉΚΩΣΕ ΠΟΤΕ ΚΕΦΆΛΙ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΘΆΝΑΤΌ ΤΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε μου λυπαμαι αλλα οπως φαινετε εισαι λαθος πληροφορημενος για ποιον λογο τον δολοφονησανε οι Αγγλοι.Ο Μεταξας ηταν ετοιμος μετα την νικη μας επι των Ιταλων να συναψει ειρηνη με τον Αξονα με μονο ευνοικους ορους για την Ελλαδα.Η Γερμανια εδινε Β.Ηπειρο,Δωδεκανησα,οπλισμο και αλλες εμπορικες συμφωνιες φτανει η Ελλαδα να εμενε ουδετερη και να μην δεχονταν στο εδαφος της Αγγλικα στρατευματα.Φυσικα αυτο δεν συνεφερε τους δηθεν συμμαχους μας που ηθελαν να παρασυρουν τους γερμανους στην χωρα μας και υποσχοταν στον Μεταξα πως θα μας υπερασπιζονταν σε τυχον γερμανικη εισβολη.Την συνεχεια της ιστοριας την ξερουμε.
    Και κατι τελευταιο γιατι εχω την εντυπωση πως στο τελος του σχολιου σου αφηνεις μια μομφη εναντιων του Μεταξα πως ευθηνετε δηλαδη για τον ξεριζωμο των Ποντιων.Σαν εγγονος ποντιων κι εγω που αφησαν πισω τους αρχεγονες εστιες,νεκρους, οικογενιες διαλυμενες και ολοκληρες περιουσιες γνωριζω πολυ καλα πως οι διωξεις εναντιων τους ειχαν αρχισει πολυ πριν φτασει ο Ελληνικος στρατος στην γη της Μικρασιας οποτε καμια ευθηνη του Μεταξα.
    Θα σου επενθυμησω και κατι αλλο απο εκεινη την εποχη.Το πρωτο πραγμα που καναν οι Γερμανοι οταν κατελαβαν την Ελλαδα ηταν να κοψουν την συνταξη της χηρας συζυγου του Ι.Μεταξα και να βγαλουν απο τις φυλακες ολους τους κομμουνιστες κρατουμενους καταπαιτησην των Βουλγαρων συμμαχων τους αφου μεχρι τοτε το συμφωνο μη επιθεσης με την Ρωσσια ηταν ακομα ενεργο.
    ΙΜΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ ΙΜΕΡΕ λέμε τα ίδια πράγμα- τα με άλλα λόγια. Αυτό, που έγραψα για τη δολοφονία του Μεταξά το διά-βασα σε μια εφημερίδα "4η Αυγού- στου" που εξέδιδε ο Κ. Πλεύρης, ό-ταν ήμουν φοιτητής μεταξύ 1969-1972.Αν, όπως λες είσαι πόντιος, πρέ-
    πει να καθίσεις να διαβάσεις και να σκεφθείς, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, επε-
    δίωξαν τον ξεριζωμό των προγόνων μας από τις πατρογονικές εστίες μας
    Πολύ θα ήθελα να σε γνωρίσω από κοντά και να συζητήσουμε. Δυστυχώς εσύ βρίσκεσαι μακριά-εγώ είμαι στο νότο-. Να ξέρεις όμως ότι έχεις να κάνεις με φιλόλογο και μανιακό με- λετητή της Ιστορίας!! Σε χαιρετώ και κατά καιρούς μέσω του φιλόξε- νου ιστολογίου του "Στόχου" να τα λέμε και να "τσακωνόμαστε, ως ΟΜΟ- ΠΑΤΡΙΔΕΣ διαφωνούντες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.