Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

... ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ: "ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ" ... Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Συλλήψεις «προς παραδειγματισμό» έ...

...

ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ: "ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ"
...
Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Συλλήψεις «προς παραδειγματισμό» έγιναν στην αντικατοχική εκδήλωση ψες στο Λήδρα Πάλας (σχετική ανακοίνωση ακολουθεί).

Επισκιάστηκε επιτυχώς και εντέχνως από το καθεστώς η αθρόα προσέλευση κόσμου και η στεντόρεια φωνή που υψώθηκε από πέραν των 4000 στομάτων δείχνοντας το ότι οι Έλληνες της Κύπρου είναι αντίθετοι σε ομοσπονδιακά μορφώματα, που συμφωνούνται ερήμην του εδώ και 40 και πλέον χρόνια. Τα ΜΜΕ μιλούσαν και μιλούν για «διαδήλωση σωβινιστών» αφού η αστυνομία ανακοίνωσε συλλήψεις, δημιουργώντας έτσι μια ψευδή εικόνα προς τους τηλεθεατές ως προς τα τεκταινόμενα στην ψεσινή εκδήλωση.

Όντως το σύνθημα «Χριστόφια προδότη καταδότη» ακούστηκε ψες. Εμείς ως ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, δε θα σχολιάσουμε το σύνθημα αλλά θα το αφήσουμε στην κρίση του Ελληνικού Κυπριακού λαού. Ο πολίτης έχει άποψη, βλέπει, κρίνει και έχει κάθε δικαίωμα να κατακρίνει πολιτικές που βλάπτουν τον τόπο και διολισθήσεις που μας οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας καλώς ή κακώς, εξελέγη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής δημοκρατίας, δε σημαίνει ότι έχει λευκή επιταγή να χειρίζεται τις τύχες του λαού. Θα κριθεί και εάν παρεκτραπεί (που κατ’ εμάς το έχει πράξει προ πολλού) θα ΚΑΤΑΚΡΙΘΕΙ!

Καταδικάζουμε τον εμπαιγμό και την διαμόρφωση αρνητικής εικόνας για τους ανθρώπους που διαδήλωσαν ξεκάθαρα ψες την αντίθεση τους σε ομοσπονδιακή λύση. Έναυσμα για αντι-ομοσπονδική θέση ως προς την λύση του προβλήματος της Ελληνικής Κύπρου δεν δίνει ο σωβινισμός αλλά η βαθιά δημοκρατικότητα. Είναι η δημοκρατικότητα και η αντίθεση σε οποιασδήποτε μορφής αδικία που ωθεί τους Ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να τάσσονται κατά της ομοσπονδίας. Είναι αδύνατο κάποιος ελεύθερα σκεπτόμενος Έλληνας της Κύπρου να αποδεχτεί τις απαράδεχτες παρεκκλίσεις από τις αρχές της δημοκρατίας και να αγνοεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειονότητα έστω και αν διαφωνεί οφείλει να το σεβαστεί. Σεβαστό φυσικά πρέπει να είναι και το ανθρώπινο δικαίωμα της μειοψηφίας να διαφωνεί χωρίς όμως να δικαιούται να επι-κυριαρχήσει στις αποφάσεις της Κυρίαρχης πλειοψηφίας.

Είναι λοιπόν και δική μας θέση, ως ελεύθερα σκεπτόμενοι και μακριά από κομματικούς δεσμούς και κουμπαριές ότι μια λύση ομοσπονδίας δεν μπορεί να λειτουργήσει αφού δεν υπακούει στην βασική αρχή της Δημοκρατίας, την αρχή της πλειοψηφίας. Η κυριαρχία των Ελλήνων στην Κύπρο καταπατείται και μας αναγκάζουν να διεκδικούμε ως μειονότητα απλά τα ανθρώπινα δικαιώματα μας. Το τι ζητούμε (μια μη ομοσπονδιακή Κύπρο) είναι απόλυτα δημοκρατικό και δεν χωρεί καμιά αμφισβήτηση ως προς τούτο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να το αμφισβητήσει και δεν θα σωπάσουμε ποτέ. Θα φωνάζουμε για τις αρχές και τα δίκαια του Ελληνισμού θα φωνάζουμε για λευτεριά και θα τασσόμαστε στο πλευρό του οποιουδήποτε διεκδικεί δικαιοσύνη.

Καλούμε τέλος τον λαό, τους Έλληνες της Κύπρου, να ταχθούν στην ίδια γραμμή μαζί μας αφήνοντας πίσω του προσωπικές αντιπάθειες, κομματικούς και κινηματικούς πατριωτισμούς για την υπεράσπιση του θεσπισμένου διεθνώς δικαιώματος των Ελλήνων της Κύπρου να ασκούν την Κυριαρχία τους σε ένα δημοκρατικό κράτος.

Οι κατάπτυστες και γλοιώδεις αναφορές της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ σε «πραξικόπημα»,»ΕΟΚΑ Β», και «μαύρες σελίδες του παρελθόντος», αποδεικνύουν, τον πανικό που έχει κυριεύσει τους «άσπιλους» και «αμόλυντους» κυβερνώντες.

Βλέπουν εκατοντάδες νέους να συρρέουν στα οδοφράγματα, ενώ την ίδια ώρα οι δικοί τους «επαναστάτες» νεολαίοι, περιλουσμένοι με baby oil απολαμβάνουν τον καυτό αλλά σκλάβο ακόμα ήλιο της Μεγαλονήσου.

Βλέπουν τον χείμαρρο που έρχονται και πανικοβάλλονται!

Και πολύ καλά κάνουν…

Πατριωτικό Κίνημα ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.