Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ...

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙ...


ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ -ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ... ΛΟΡΔΟΙ ΚΑΙ ΣΕΡ ΕΓΛΛΕΖΟΙ- ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

17 σχόλια

  1. KOUFOU TIN PORTA KIAN VARAS STRAVO KIAN THIMIATIZIS KE METHISMENO KIAN KERNAS OLA HAMENA PANE. OSES KIAN GINOUN DIAMARTIRIES I AGKLI AGRON AGORAZOUN.OSO TA ETHNI TA KIVERNOUN PRODOTES, PANTA THA PIGENOUN PROS TO HIROTERO.SAS IPENTHIMIZO AFTO. AS PAI KAPIOS STO YPOURGIO VIOMIHANIAS NA ZITISI NA TOU DOSOUN MIA ADIA GIA KATASKEVI PODILATON.I KALITERI TIHI POU THA EHI INE NA MIN TON KLISOUNE FILAKI GIA DIATARAXI TIS NOIMOSINIS TON ELLINON APO CANADA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την στιγμή που θα αποδειχθούμε άξιοι απόγονοι αξίων προγόνων, τα μαρμαρα θα επιστρέψουν στην θέση τους, μόνα τους. Όσο συζητάμε με τον σκυλόφαγκο αν η Μακεδονική γη είναι δική μας, ή την "ευρωπαϊκή προοπτική της τουρκίας" όχι μάρμαα δεν θά'ρθουν όσες διαμαρτυρίες και παραστάσεις και να γίνουν, αλλά θα χάσουμε και αυτά που απέμειναν στην έρημη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/reviews/a-short-border-handbook-by-gazmend-kapllani-trans-annemarie-stantonife-1696906.html TO BIBLIO TOU KAPLANI.APANTISTE TOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρθενώνας και Αγιά Σοφιά δύο κορυφές του Ελληνισμού στα χέρια των βρωμοάγγλων και βρωμοτούρκων. Δύο κορυφές όμηροι σε δυό σκατολαούς (υπάρχουν και άλλοι) που αποτελούν την τανάλια που μας έχει αρπάξει. Ομηρία που μας υπαγορεύει την ακινησία μας. Την στασιμότητα μας. Ἀλλοι σκατολαοί έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν όπως-όπως. Εμείς όχι.
    Το βυζαντινό μίσος οδηγός λοιπόν, (καθώς στην αρχαιότητα ηταν ανύπαρκτο αυτό το σκυλολόἱ), γι᾽αυτό και σημαντική η Ορθοδοξία.
    ΕΡΩΤΗΣΗ Στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης (που το μαγάρισαν με το μοντέρνο στύλ) (και που το αρχιτεκτονικό εύρημα -κατα τύχη;- μας αναγκάζει να ατενίζουμε και εμείς τον Παρθενώνα εκ του μακρόθεν σαν τουρίστες η μαζάνθρωπους) θα οργανωθεί κάποια διαμαρτυρία πρός τους μέν και τους δέ και τους υπόλοιπους ευρωβάρβαρους που θα παρευρεθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα μάρμαρα να μείνουν εκεί που είναι. Δεν αξίζουν στο γραικυλιστάν της παρούσης κατάστασης. Οι άκαρπες προσπάθειες της πολιτείας να επιστραφούν τα μάρμαρα μου θυμίζουν τις γελοιες δηλώσεις των πολιτικάντηδων στις παρελάσεις που ενώ μιλούν για σπουδαία ιστορία, μάχες, και θυσίες οι ίδιοι μειοδοτούν..

    Στην Ελλάδα του σήμερα το πρόβλημα δεν είναι τα μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται σε ένα ξένο μουσείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον συμπατριωτη απο τον Καναδα εχω να ειπω οτι η παροιμια που αναφερει λεγει πιο ακριβως ¨κουφου την πορτα κι αν κτυπας, νεκρον κι αν θυμιατιζεις και μεθυσμενον κι αν ρωτας , ολα χαμενα τα΄χεις¨ οσον αφορα για το θεμα των γλυπτων του Παρθενωνα,οπως και για το θεμα της ονομασιας των Σκοπιων και το Κυπριακο χρειαζεται αυτο που λενε οι γερμανοι ¨langen Atem¨που σημαινει ¨μακρυα αναπνοη¨δηλαδη αντοχη, διαρκεια και επτμονη στις προσπαθειες μας για πολλα χρονια ακομη, αναμενοντες την καταληλη ευκαιρεια για την επιτυχια ευνοικου αποτελεσματος.Ουτε βημα πισω.Αυτο απαιτει εμπνευμενους ηγετες με οργανωση πλανο και οραμα,κοινωνια με ηθικο και συνοχη.Σε ηγετες πλανο και οργανωση υστερουμε και η κοινωνια μας εχει δυστυχως διαβρωθει.Αν ομως ξεπερασουμε την δυσμενη αυτην περιοδο χωρις υποχωρησεις,
    ευκαιριες θα μας δοθουν και οιπ@@@@@@@ς οι αγγλοαμερικανοι θα αναγκασθουν να υποχωρησουν.
    Οικαταστασεις αλλαζουν ξαφνικα και γρηγορα,πραγματα που σημερα μας φαινονται απιθανα μπορουν στα επομενα μολις λεπτα της ωρας να συμβουν.Εμεις θα πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για να επεμβουμε οταν η στιγμη το απαιτησει.
    Προμηθευς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον συμπατριωτη απο τον Καναδα εχω να ειπω οτι η παροιμια που αναφερει λεγει πιο ακριβως ¨κουφου την πορτα κι αν κτυπας, νεκρον κι αν θυμιατιζεις και μεθυσμενον αν ρωτας , ολα χαμενα τα΄χεις¨ οσον αφορα για το θεμα των γλυπτων του Παρθενωνα,οπως και για το θεμα της ονομασιας των Σκοπιων και το Κυπριακο χρειαζεται αυτο που λενε οι γερμανοι ¨langen Atem¨που σημαινει ¨μακρυα αναπνοη¨δηλαδη αντοχη, διαρκεια και επτμονη στις προσπαθειες μας για πολλα χρονια ακομη, αναμενοντες την καταληλη ευκαιρεια για την επιτυχια ευνοικου αποτελεσματος.Ουτε βημα πισω.Αυτο απαιτει εμπνευμενους ηγετες με οργανωση πλανο και οραμα,κοινωνια με ηθικο και συνοχη.Σε ηγετες πλανο και οργανωση υστερουμε και η κοινωνια μας εχει δυστυχως διαβρωθει.Αν ομως ξεπερασουμε την δυσμενη αυτην περιοδο χωρις υποχωρησεις,
    ευκαιριες θα μας δοθουν και οιπ@@@@@@@ς οι αγγλοαμερικανοι θα αναγκασθουν να υποχωρησουν.
    Οι καταστασεις αλλαζουν ξαφνικα και γρηγορα,πραγματα που σημερα μας φαινονται απιθανα μπορουν στα επομενα μολις λεπτα της ωρας να συμβουν.Εμεις θα πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για να επεμβουμε οταν η στιγμη το απαιτησει.
    Προμηθευς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τό λιγότερο είναι νά βρεθούν τά παιδιά καί νά βραβευτούν γιά τό θάρρος πού έδειξαν, όταν σχεδόν όλοι Οί Έλληνες στήν Ελλάδα ντρέπονται νά κάνουν κάτι τέτοιο, γιατί είναι "ντεμοντέ" ό αγών υπέρ πατρίδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να μπει στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης μεγάλη φωτογραφία με τα Μάρμαρα με την επιγραφή "ΚΛΕΜΜΕΝΑ" και να αρνηθούμε να ανάψουμε την Ολυμπιακή Φλόγα το 2012 μποϋκοτάροντας παράλληλα και τους Αγώνες στην "Μεγάλη" Βρετανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στα Ελληνόπουλα του εξωτερικού, ούτε κουκούλες, ούτε μολοτοφ...
    Με απλά πλακάτ δίνουν το μήνυμα.
    Φαντάζομαι μεταξύ τους θα είναι και Ελληνόπουλα της Μεγαλονήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Agapite ''Tektamos'' se efxaristo gia to sxolio sou kai imoun enas apo autous pou piran meros kai pisteuo oti mporo na milisou gia olous. Oti kaname to kaname giati pisteuoume oti kati eprepe na ginei kai tha iparksei kai sinexeia ston agona. Ta ''bravo'' kai i ipostiriksi opoiou pernouse einai, itan kai tha einai gia emas arketo.

    Kai gia na kleiso, mia paraklisi sto stoxo. Ean einai dinaton tin epomeni fora na balete mia gramoula pou na leei gia tin diamartiria prin auti ginei opote na eimaste perisoteroi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και
    ωραία η πρόταση του 6:32 ώστε ᾽᾽να αρνηθούμε να ανάψουμε την Ολυμπιακή Φλόγα το 2012 μποϋκοτάροντας παράλληλα και τους Αγώνες στην "Μεγάλη" Βρετανία.᾽᾽
    Αλλά για να γίνει αυτό να ευχηθούμε πρώτα την εκ βάθρων (η εκ βόθρων καλήτερα) αλλαγἠ του πολιτικού κόσμου ο οποίος πρώτα απ᾽ όλα βρίσκεται αντίθετός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πω πω πρεπει να χεστηκαν πανω τους οι αγγλοι.
    προβλεπω μεγαλες εξεληξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρκετά θησαύρισαν και "πούλαγαν μούρη" με ξένα κόλυβα τα χθεσινά αγριογούρουνα. Τα μάρμαρα ανήκουν στον Παρθενώνα και πρέπει να επιστραφούν από τους κλέφτες και τους λωποδύτες που επειδή δεν έχουν κάτι δικό τους (τί να επιδείξουν άλλωστε μέχρι το 1000 μ.χ. ήταν ανύπαρκτοι.)κλέβουν τα αλλότρια. Άλλωστε η κλοπή τιμωρείται παγκοσμίως, και τα κλοπιμαία επιστρέφονται στον δικαιούχο. Συμφωνώ με το φίλο "ανώνυμο 15/6/09 6:32 πμ" δεν πρέπει να πάρουν την φλόγα του Απόλλωνος για τους Ολυμπιακούς που θα γίνουν στο Λονδίνο το 2012, αν δεν επιστρέψουν πρώτα, αυτά που ανήκουν στην Αθηνά. Τό ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι ομοιοί τους. Λέω για κάτι κλεμμένα και ξενητεμένα αγάλματα στον Λούβρο, στο Βερολίνο και αλλού, όταν ο ένας λωποδύτης συναγωνίζονταν τον άλλον ποιός θα κλέψει περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Agglia, ena akoma pliros anthelliniko kratos ftiagmeno apo evreous. Tha eprepe na misoume aftin tin xwra. Pane rota enan agglo pos niothei gia tous Ellines ke tha sou pei "O ellinas ine to idio me ton pakistano". Tin idia ora enas Germanos tha sou pei "Mou aresei h Ellada". As min eixame ta anthellinika aristera skoulikia ke oi Germanoi tha itan oi protoi simaxoi mas se ola.

    Skata stin Agglia. Mia xwra pou exei mazepsei oles tis files tou Israil, mavrous, asprous, kinezous, pakides... mia xwra xwris taftotita pou psaxnei na klepsei taftotita. Ekso oi aggloi apo tin Ellada. Na dexomaste mono touristes pou mas sevonte. Ekso oi evreo-aggloi tora. Den exoume anagi ta lefta tous. Ine exthroi tis xwras mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2:47 25 χρόνια στο εξωτερικό τους φτύνω κατάμουτρα όταν τύχει. Μακάρι να είχε τα αυτά να τους φτύνει και η Ελλάδα σαν κράτος αυτούς που βρήκαν το κονσεπτ ῾῾κληρονομιά της ανθρωπότητας῾᾽για να καρπωθούν τα ιερά και τα έργα τέχνης όλης της ανθρωπότητας και να ποζάρουν σαν ᾽᾽κληρονόμοι αυτοί οι σκατολαοί της Ευρώπης. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι Έλληνες μπροστά στούς ξένους λουφάζουν λίγοι τους βλέπουν ίσα στα μάτια. Όσο για σένα να ειρωνεύεσαι .οσο θέλεις αλλά θα έρθει η ώρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ . ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

    ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ , ΟΧΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.